Tre orsaker att skaffa två kort från din egen bank

Med två kort löper vardagen smidigt och ekonomin hålls bättre under kontroll. Läs om varför det lönar sig att skaffa korten från samma bank.

1. Du följer enkelt upp dina penningaffärer när båda korten är från din egen bank

Om du har två kort från din egen bank, ser du alla betalningstransaktioner som gjorts med dem enkelt i OP-mobilen eller tjänsten op.fi. Du håller dig hela tiden uppdaterad om dina penningaffärer och hur mycket du har använt dina kort.

Det är praktiskt att fördela exempelvis abonnemang, såsom Netflix och Spotify, samt nätinköp på det ena kortet och dagliga matinköp på det andra.

På samma sätt kan du fördela exempelvis dina egna och din familjs gemensamma utgifter på olika kort. Då har du bättre koll på vart dina pengar går och märker lätt om det dyker upp extra transaktioner på kortet. 

 

2. Ett andra kort kan vara räddningen i överraskande situationer

Det är bra att ha ett annat kort som reserv i fickan och använda det i överraskande situationer. Om det kort du vanligtvis använder inte fungerar i butikskassan, eller om det förkommer eller stjäls, då kommer ett reservkort väl till pass.

Det är också bra att ha två kort med sig på resor. Det behövs ofta ett kort med kredit för att till exempel boka hotellrum eller hyra bil. Flera hotell och hyrbilsfirmor gör en täckningsreservering som omfattar hela besöket eller hyrestiden, och under den tiden är den outnyttjade kreditgränsen på kortet mindre. Därför är det bra att ha två kort med på resan för olika utgifter och att åtminstone det ena har kredit.

 

3. Tryggare inköp på nätet med kreditkort

Det är fiffigast att koncentrera nätinköpen till det ena kreditkortet. Nätinköpen är betydligt enklare att följa upp, om de hålls åtskilda från övriga dagliga inköp. Då har du också bättre koll på återbetalningar.

Ifall en produkt du beställt och betalat med kreditkort är felaktig eller förkommer under transporten, kan du få ersättning av kreditkortsbolaget. Det kan du också få om en nätbutik går i konkurs.

Mastercard är ett utmärkt kort vid sidan av Visa

Vi rekommenderar att du parallellt med OP-Visa-kortet använder ett OP-Mastercard, som är ett internationellt och tryggt kreditkort. Med OP-Mastercard betalar du alltid på kredit, även vid kontaktlös betalning, och som ägarkund får du även en produktskyddsförsäkring i 180 dagar. Tillsammans täcker Visa och Mastercard hela världen.

Då du har ett kort från produktfamiljen OP-Visa som en del av dina dagliga banktjänster för ägarkunder, får du OP-Mastercard för 2,00 euro per månad. 

Läs mer om OP-Mastercard och ansök om ett kort

 

Korten beviljas av OP Detaljkunder Abp.

4 x med kreditkort betalar du tryggt på nätet
Det är tryggt och smart att betala med kreditkort, också på nätet. Läs fyra argument för varför det är tryggare att betala med kreditkort på nätet.
Henkilö tekee luottorajan korotushakemusta puhelimella OP-mobiilissa.
Så här ändrar du själv kortets kreditgräns utan avgift
Du kan smidigt höja din kreditgräns i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen, gratis.
Vad är ett kreditkort?
Drar du full nytta av ditt kreditkort? Använder du det på ett fiffigt sätt? Läs hur kreditkortet fungerar.