OP Koti ja asuntorahoitus olohuone

Tänker du byta bostad?

En ny bostad innebär ofta en stor förändring i vardagen: omgivningen och rent av livssituationen kan vara nya. Det behöver ändå inte vara besvärligt att byta bostad. OP hjälper dig i alla skeden allt från försäljningen av din gamla bostad till finansieringen av den nya.

Låt OP Hem sköta försäljningen av din nuvarande bostad

När det blir aktuellt att byta bostad kan du enkelt kontakta OP Hems mäklare på det sätt som passar dig bäst. Du kan be mäklaren komma på ett värderingsbesök så får du en noggrann prisvärdering av din bostad samt en försäljningsplan som är anpassad efter dina behov. Om du vill kan du själv räkna ut ett preliminärt värde för din bostad med den behändiga prisvärderaren på op-koti.fi.

Du kan låta vår mäklare ta hand om bostadsförsäljningen och själv koncentrera dig på det som är väsentligt – att hitta en ny bostad, flytten och slutligen att göra dig hemmastadd i din nya bostad. Vår mäklare sköter allt som gäller försäljningen och håller regelbundet kontakt med dig på det sätt som du föredrar.

Vi erbjuder också möjlighet till digitala bostadsaffärer – det går alltså att sköta affären hemma i soffan eller under en arbetsresa med hjälp av bankkoder.

Bostaden osåld?

Anlita vår mäklare från första början. Vi hjälper dig också att hitta en ny bostad.

Ta kontakt

Räknaren ger dig ett riktgivande försäljningspris på din nuvarande bostad.

Pröva på räknaren


Ansök om finansiering för en ny bostad hos andelsbanken

Om du behöver lån för att köpa en ny bostad och du undrar hur du förnuftigast kunde ordna finansieringen kan du börja med att be om en låneoffert i tjänsten op.fi. Offerten binder dig inte till att ta lån från andelsbanken. Med hjälp av offerten kan du gå vidare med bostadsköpet i egen tidtabell och lämna ett köpanbud så fort du hittar en ny bostad. Om du har OP:s nättjänstkoder kan du i vår nya lånetjänst räkna ut hur stort bolån du kunde få redan innan du sänder ansökan.

När du har hittat din drömbostad kan du precisera lånebeloppet i offerten och godkänna den – enklast gör du det per telefon eller på nätet. Därefter kan vi avtala om att bostadsaffären slutförs elektroniskt eller vid en lämplig tidpunkt i banken.

Behöver du bolån?

Du kan ansöka om lån på nätet och underteckna avtalen elektroniskt.

Läs mer

Du kan ansöka om lån på nätet och underteckna avtalen elektroniskt.

Pröva räknaren


Som ägarkund i andelsbanken får du förmåner

Vår uppgift är att skapa nytta åt andelsbankens ägarkunder. Därför får du just som ägarkund våra bästa förmåner och rabatter såsom OP-bonus för ditt bolån och för skötseln av ärenden. Du kan ha mycket nytta av OP-bonus, eftersom den används exempelvis för bankens serviceavgifter och OP Hems mäklararvoden.

Läs mer

Bolånet beviljas av andelsbanken. OP Hem förmedlar bostäder i hela landet.