yritystili-kuva

Yritystili

Vertaile OP:n yritystilejä ja tutustu vaihtoehtoihin.

Oikeilla tilivalinnoilla voit tehostaa yrityksesi toimintaa

Yritystili on yrityksesi liiketoimintaan liittyvän maksuliikkeen sujuvaan hallinnointiin soveltuva tili. Voit käyttää sitä joustavasti yrityksesi päivittäisten raha-asioiden hoitoon verkkopalveluilla, pankkiyhteysohjelmilla, kortilla sekä OP-mobiililla.

Yritystilille voi vastaanottaa maksuja, siltä voi maksaa ostolaskuja, palkkoja ja e-laskuja, ja siihen voi liittää luottolimiitin, joka tuo tarvittaessa tasapainoa yrityksesi maksuliikkeen hoitoon. 

OP:n henkilöasiakkaana voit avata yritystilin osakeyhtiölle ja toiminimiyritykselle ilman konttorikäyntiä

Tili yrityksesi päivittäisten raha-asioiden hoitoon

Yritystili kuuluu jokaiseen yritysasiakassuhteeseen. Yritystiliin saa kaikki päivittäisten raha-asioiden hoitoon liittyvät maksuliikepalvelut, kortit ja muut tilinkäyttövälineet.

Tililtä voi maksaa laskut sekä kotimaahan että ulkomaille. Yrityksen omalta tililtä voi maksaa muun muassa:

 • suoramaksuna
 • palkat toistuvaissuorituksena 
 • OP Business Debitillä tai OP Corporate Goldilla
 • OP:n digitaalisissa palveluissa
 • pankin henkilökohtaisessa asiakaspalvelussa

OP:n yritystili on euromääräinen tili. Mikäli yrityksellä on tarve hoitaa maksuliikennettä myös muissa valuutoissa, tähän tarkoitukseen sopiva työväline on valuuttatili. Lisäksi OP:lla on tarjolla monipuolisesti myös muita yrityksen tilivaihtoehtoja.

Vertaile OP:n yritystilejä ja tutustu vaihtoehtoihin

Kun vertailet yritystilien ominaisuuksia ja hintoja, kannattaa miettiä, mitä palveluja yrittäjänä tarvitset ja käydä läpi yritystilistä koituvat kokonaiskustannukset. Paras tili yritykselle on sellainen, josta yrittäjänä saat kaikki tarvitsemasi palvelut ja joka on kuitenkin kokonaiskustannuksiltaan edullinen. 

OP:lla on tarjolla asiakkailleen seuraavat yritystilit: 

1. Yritystili

Yritystili on tarkoitettu yritysten ja yrittäjien maksuliikkeen hoidolle, myös pienemmille ammatinharjoittajille. Yritystiliin on mahdollista liittää tililuotto, joka tuo käyttöpääomaa lyhytaikaisiin ja kausiluontoisiin rahoitustarpeisiin. Luotto mahdollistaa varojen nostamisen tililtä sovitun luoton enimmäismäärään asti.

Avaa yritystili

2. Valuuttatili

Valuuttatili on tarkoitettu mm. yrityksille, jotka käyvät ulkomaankauppaa muulla kuin eurovaluutalla. Tilille voi ohjata ulkomailta saapuvat valuuttamääräiset suoritukset ja siltä voi maksaa suuretkin valuuttamääräiset maksut. Valuuttatilin avulla yritys pystyy tekemään valuuttakauppansa haluamanaan ajankohtana.

Lue lisää yrityksen valuuttatilistä

3. Määräaikainen tuottotili

Määräaikainen tuottotili on helppo ja vakaatuottoinen tili lyhytaikaiseen säästämiseen. Laita haluamasi summa säästöön tilille ja valitse sinulle sopiva talletusaika. Määräaikaisen tuottotilin korko pysyy samana koko talletusajan.

Kysy tarjousta omasta osuuspankistasi.

4. OP Konsernitili

OP Konsernitili tarjoaa yritykselle kokonaisratkaisun keskitettyyn likviditeetinhallintaan. Konsernitili on olennainen osa etenkin konsernien kassanhallintaa, sillä se yhdistää tulosyksiköiden ja tytäryhtiöiden tuotot ja talletukset yhdelle yritystilille. 

OP Konsernitili mahdollistaa monivaluuttaisuuden, eli palveluun voidaan liittää eri valuuttamääräisiä yritystilejä.

Lue lisää OP Konsernitilistä

5. OP Virtuaalitili

OP Virtuaalitilin avulla saat automaattisesti reaaliaikaisen ja maksuperusteisen tilirakennenäkymän juuri niin kuin yrityksellesi on järkevää. Virtuaalitilirakenne pohjautuu Yritystiliin, joka on kokonaisuuden ainoa kirjanpitovelvollinen tili. Päätilin alle voit luoda virtuaalitilejä tavalla, joka parhaiten tukee liiketoimintaasi ja arjen rutiinejasi.

Lue lisää OP Virtuaalitilistä

Onko halvin yritystili paras yritystili? Miten yrityksen tilin hinta määräytyy?

Yritystilin hinta perustuu tilin ominaisuuksiin sekä siihen liitettyihin palveluihin, joita yritys tarvitsee. Peruskustannuksiltaan halvin yritystili voi tulla yllättävän kalliiksi, jos joudut maksamaan siihen tarvitsemistasi lisäpalveluista. 

OP:n yritystilin hinta määräytyy sen mukaan, mitä palveluita sinun yrityksesi tarvitsee. Tarkemmat yritystilin hintatiedot ja yrityksellesi sopivimmat palvelut saat omasta osuuspankistasi. 

 • Yritystililtä voi maksaa laskut ja kerätä maksut kaikkialta maailmasta. Korolliseen tiliin sovitaan talletusportaat ja talletuskorko. Korko perustuu markkinakorkotasoon, talletusten määrään ja asiakassuhteeseen.
 • Tililimiitillä voi tasapainottaa yrityksen kassaa äkillisen rahan tarpeessa. Tililimiitti tarkoittaa yritystilille etukäteen sovittua luottoa. Tililimiitin suuruus ja hinnoittelu sovitaan asiakaskohtaisesti.
 • Tiliin voi liittää myös maksujen ohjauksen, jolloin osuuspankin tililtä maksettujen laskujen rahat tulevat nopeasti yrityksen tilille.
 • Kun yritykseen kuuluu useita yhtiöitä tai yksiköitä, kannattaa käyttää OP Konsernitiliä.
 • Tilitapahtumia voi seurata ja viedä kirjanpitoon monipuolisten tiliote- ja viitepalveluiden avulla.
 • Pääoma ja talletuskorko kuuluvat talletussuojan piiriin laissa säädettyyn rajaan asti. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Luotollisen yritystilin avulla yrityksesi saa käyttöpääomaa, jota voit käyttää tarpeen mukaan sovittuun enimmäismäärään eli limiittiin asti.

OP Business Debit on yritysten kansainvälinen maksu- ja automaattikortti, joka tuo nopeutta ja joustavuutta yrityksen ostosten hankintaan ja käsittelyyn.

Valitse sopivin vaihtoehto yrityksesi pankki- ja vakuutusasioiden hoitoon ja seurantaan. Yrityksessäsi käytössä olevat järjestelmät, toiminnan laatu ja esimerkiksi laskutusmäärät vaikuttavat siihen, mikä on sopivin asiointikanava.

Tilin tarjoaa osuuspankki.