” ”

Case: Kuljetusliike Weeman turvaa työntekijänsä ja kalustonsa kattavilla vakuutuksilla

Terveysturvaan sisältyvä Pohjola Terveysmestari -palvelu nopeuttaa hoitoa. Kuljetusliike Weemanin mukaan palvelu on ennaltaehkäissyt pitkiä sairauspoissaoloja, koska hoitoon on päästy ilman jonotusta.

Vuonna 1998 perustettu Kuljetusliike Weeman on kahden veljeksen, Roni ja Janne Weemanin luotsaama riippumaton viileiden ja pakastettujen elintarvikkeiden kuljetukseen erikoistunut yritys Kuopiosta. Jakelun lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen varastointi- ja jakelupalvelua.

Kun työntekijöitä on lähemmäs sata ja kalustoa liikkuu teillä vuorokauden ympäri, kaikenlaisia tilanteita sattuu.

– Ahtaissa purkupaikoissa tulee välillä osumaa rakennuksiin tai muihin ajoneuvoihin, kertoo yrittäjä Roni Weeman.

Weeman onkin halunnut ottaa sekä työntekijöilleen että kalustolleen kattavat vakuutukset. Hän ei voinut olla tarttumatta tarjoukseen, kun OP:n vakuutusmyyjä tarjosi monipuolista pakettia pari vuotta takaperin.

Työntekijät turvataan lakisääteistä paremmalla vakuutuksella

Ammattiliikenteen lakisääteisten vakuutuksien – liikennevakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen – lisäksi Weeman löysi tarpeisiin sopivat ratkaisut ajoneuvo- ja vastuuvakuutuksista. Työntekijöille on haluttu tarjota lakisääteistä turvaa parempi ratkaisu ottamalla henkilöstölle Ekstra Terveysturva kattamaan sairauskuluja.

– Erityisesti vanhemmat työntekijät arvostavat tätä etua. Pohjola Terveysmestari -palvelu on toiminut hyvin tilanteissa, joissa on pitänyt arvioida työntekijän työkykyä sekä ohjannut eteenpäin oikeaan hoitoon, Weeman kertoo ja jatkaa:

– Uskon, että palvelun avulla on pystytty ennaltaehkäisemään pitempiä sairauspoissaoloja, kun hoitoon on päästy ajoissa ilman pitkää jonotusta, jonka olisi joutunut käymään läpi julkisella puolella.

Palvelusta on ollut hyötyä myös silloin, kun on jouduttu arvioimaan työntekijän soveltuvuutta toisiin tehtäviin, jos työskentely ei jostain syystä enää onnistu entisessä roolissa.

Weeman kertoo, että vakuutus maksaa itseään takaisin, kun poissaolot vähenevät riittävän ajoissa tehdyn arvioinnin avulla.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.