Iso näyttö, tabletti ja kännykkä.

Tunnukset – avain OPn palveluihin

Asiakkaanamme saat käyttöösi arkeasi helpottavat verkkopalvelut. Palveluita käytät omilla Osuuspankin verkkopalvelu- tai OP palvelutunnuksillasi. Pidä niistä hyvää huolta.

Käytän tunnuksiani monta kertaa päivässä. Pivosta on helppo tarkistaa, paljonko tilillä on rahaa. Laskut maksan OP-mobiililla: Kun viivakoodista nappaa kuvan, ei laskun tietoja tarvitse näpytellä. Sijoitusasiantuntijan kanssa juttelin varaamalla verkkoneuvottelun op.fi:stä. Ei tarvinnut lähteä pankkiin, vaan neuvottelu hoitui kotisohvalla illalla töiden jälkeen. Minna Latola, myyntipäällikkö, OP

Op.fi - täyden palvelun verkkopankki, jossa hoidat myös vakuutusasiat

Kirjaudut verkkopankkiin vaivattomasti omilla tunnuksillasi. Halutessasi saat henkilökohtaista palvelua asiantuntijoiltamme. Voit ottaa yhteyden chatin kautta, jättää soittopyynnön tai varata ajan verkkoneuvotteluun. Löydät myös runsaasti hyviä vinkkejä pankki- ja vakuutusasioittesi hoitoon.

OP-mobiili - pankki ja vakuutukset puhelimessasi tai tabletissasi

OP-mobiili on Suomen käyttövarmin mobiilipankki*, jossa hoituvat arjen pankkiasiat, sijoitukset ja vakuutusasiat nopeasti ja helposti. Se toimii älypuhelimilla ja tableteilla.

Pivo - lompakko puhelimessasi

Useasti palkittu** Pivo-mobiililompakko kertoo, miten rahasi riittävät seuraavaan palkkapäivään. Pivo säilyttää myös etukortit ja kupongit puolestasi.

Palvelua myös puhelimitse

Tunnusten avulla voimme tunnistaa sinut luotettavasti myös soittaessasi puhelinpalveluihimme. Sieltä saat asiantuntevaa apua, ja asiasi hoituvat turvallisesti ja luotettavasti.

*MB-lehden mobiilipankkitesti 2014

**Red Dot Award: Communication Design 2014, Grand one 2014: Paras mobiilipalvelu ja paras design

Tunnukset ovat henkilöllisyystodistuksesi verkossa

Osuuspankin verkkopalvelu- ja OP palvelutunnuksien avulla voit maksaa ostoksia verkkokaupoissa. Verkkopalvelutunnuksien avulla voit myös tunnistautua myös monien viranomaisten verkkopalveluissa. Tunnukset ovat henkilöllisyystodistuksesi verkossa, älä luovuta niitä muille. Kun tunnistaudut tai maksat tunnuksilla, tarkista aina, että olet kirjautumassa pankin omaan palveluun tai palveluun, jonka palveluntarjoajalla on vaadittava viranomaislupa tai -ilmoitus maksutoimeksianto- tai tilitietopalveluiden tarjoamiseksi.

OPn tunnistautumisen ja verkkomaksun painikkeet tunnistat OPn logosta. Selaimen osoiterivillä näkyvästä osoitteesta ja sertifikaatista voit tarkistaa olevasi oikealla sivulla.

Omat tunnukset saat käymällä konttorissamme. Ota henkilöllisyystodistuksesi mukaan.

Tunnusten käyttöohjeet käyttäjätunnus, salasana, avainluku, avainlukulista

Käyttäjätunnus ja salasana

Palveluun kirjautuessasi näppäile käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Käyttäjätunnus pysyy aina samana, joten se kannattaa opetella ulkoa.

OP-verkkopalvelu pyytää turvallisuussyistä vaihtamaan salasanan, kun kirjaudut palveluun ensimmäisen kerran. Suosittelemme, että vaihdat salasanan säännöllisesti.

Avainluku ja avainlukulista

Palvelu pyytää yhden avainluvun satunnaisessa järjestyksessä, kun kirjaudut palveluun, hyväksyt maksun tai allekirjoitat sopimuksia.

Etsi avainlukulistasta pankin lukua vastaava numerosarja, joka on avainluku. Avainluku löytyy listalta pankin luvun oikealta puolelta.

Kirjoita avainluku verkkopalvelussa näytöllä olevaan kenttään ja valitse Jatka.

Miten saat uuden avainlukulistan?​

Lista on vaihdettava ennen kuin sillä olevat lukuparit on käytetty loppuun. Tarvitset vaihtoon 2 käyttämätöntä lukuparia.

Sinulle lähetetään automaattisesti uusi avainlukulista, kun lukuja on jäljellä 20 kappaletta. Avainlukulista lähetetään postitse asiakastiedoissa olevaan osoitteeseen.

Voit myös tilata avainlukulistan op.fi-palvelussa, Tekstiversiossa (pda.op.fi), OP Saavutettava -verkkopalvelussa tai OP-mobiilista, soittamalla OPn puhelinpalveluun tai hakea sen lähimmästä osuuspankista.

Jos avainlukulistasi on kadonnut tai käyttökelvoton, voit saada uuden avainlukulistan käyttövalmiina postitse ottamalla yhteyttä OP 0100 0500 puhelinpalveluun.  Avainlukulistan toimittaminen kestää noin viikon. Voit hakea uuden avainlukulistan myös konttorista.

Miten otat uuden avainlukulistan käyttöön?

Uusi avainlukulista, joka on automaattisesti toimitettu tai olet itse tilannut sen, tulee aina aktivoida käyttöön OPn verkkopalveluissa. Uuden avainlukulistan käyttöönottoon tarvitset käytössäsi olevan avainlukulistan, jossa tulee olla jäljellä kaksi käyttämätöntä avainlukuparia sekä uuden avainlukulistan, jossa on uuden avainlukulistan numeron, joka on 10 numeroa.

Kirjaudu OPn verkkopalveluun ja valitse:

Op.fi: Oma Profiili > Turvallisuus > Tunnukset > Avainlukulistan vaihto

Tekstiversio (pda.op.fi): Palvelun hallinta > Avainlukulistan vaihto

Saavutettava (saavutettava.op.fi): Palvelun hallinta > Vaihda avainlukulista

OP-mobiili: Muut > Avainlukulista > Vaihda avainlukulista

Tunnukset ovat henkilökohtaiset

Tunnusten käyttö vastaa allekirjoitustasi. Tunnuksillasi allekirjoitetut sopimukset, toimeksiannot, hakemukset ja viestit sitovat sinua suhteessa pankkiin tai muuhun palveluntarjoajaan.

Jos haluat hoitaa toisen henkilön pankkiasioita hänen puolestaan, tilinomistaja voi antaa sinulle käyttöoikeudet tiliinsä käymällä Osuuspankissa, minkä jälkeen voit käyttää hänen tiliään omilla tunnuksillasi.

Tarkista aina verkkosivuston osoite ja varmenne:

 • selaimen osoiterivillä oleva osoite alkaa https://
 • sivuston varmenne on myönnetty OP Ryhmälle (esim. OP Osuuskunta)
 • sertifikaatissa on OPn verkko-osoite (domain)
 • varmenteen myöntäjä/julkaisija on Entrust, DigiCert tai Symantec
 • varmenne on voimassa

OPn verkko-osoitteet (domain) ja verkkopalvelut, joissa voit asioida tunnuksilla

https://www.op.fi

 • OP-verkkopalvelu
 • Yrityksen OP-verkkopalvelu
 

https://pda.op.fi

 • Tekstiversio

https://saavutettava.op.fi/

 • OP Saavutettava

https://allekirjoitus.op.fi/allekirjoitus

 • Sähköinen allekirjoituspalvelu

https://www.pohjola.fi

 • Vakuutuspalvelut 

https://www.op-pohjola.fi

 • Yrityspalvelut verkkopalvelu
 • Yrityspalvelutunnusten tilaus
 • Myyjäliikepalvelu

https://kassanhallintapalvelu.op.fi

 • Kassanhallintapalvelu

Tunnusten avulla voit tunnistautua ja maksaa turvallisesti  verkossa. Tunnistuksen ja maksamisen yhteydessä siirryt Osuuspankin palveluun. Palvelun tunnistat OPn logosta, selaimen osoiterivillä näkyvästä osoitteesta ja sertifikaatista.

https://kultaraha.osuuspankki.fi

https://kultaraha.op.fi

 • Osuuspankin Tupas-tunnistautumisen avulla voit tunnistautua palveluntarjoajan palveluun.
 • Osuuspankin verkkomaksulla voit maksat ostoksesi verkkokaupassa omalta tililtäsi.
 • Verified by Visa ja Mastercard SecureCode -palvelun avulla voit vahvistaa korttiostot.

Kun tunnistaudut henkilökohtaisilla tunnuksillasi puhelinpalveluun,  voit hoitaa omia pankkiasioitasi puhelimitse.

 • OP 0100 0500 puhelinpalvelu
 • OP Yritys- ja maksuliikepalvelut 0100 05151

Sovellukset älypuhelimille ja tableteille saat käyttöön lataamalla palvelun laitteesi sovelluskaupasta. Ennen sovelluksen lataamista varmista, että sovellus on OPn julkaisema (OP Pohjola osk tai OP Ryhmä)

OP-mobiili

 • Android 
 • iPhone, iPad
 • Windows Phone 

OP-yritysmobiili

 • iPhone, iPad  

Pivo-mobiililompakko

 • Android
 • iPhone, iPad
 • Windows Phone

Yllä mainittujen OPn palveluiden lisäksi tunnuksia saa käyttää maksupalvelulain mukaisissa maksutoimeksianto- ja tilitietopalveluissa.