Osakesijoittaminen

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde ja erinomainen keino saada yrityksesi kassassa olevat varat tuottamaan. Osakkeiden tuotto koostuu arvonnoususta ja osingoista. Mitä suuremmalla riskillä olet valmis sijoittamaan, sitä parempaa tuottoa yrityksesi voi saada osakesijoituksilleen.

Yrityksesi voi käydä kauppaa kotimaisilla ja ulkomaisilla osakemarkkinoilla helposti verkkopalvelussamme. Kaupankäynnin tueksi saat käyttöösi OPn palkitun osaketutkimuksen, jonka suosituksia voit käyttää apuna ostopäätösten harkinnassa.

Osakkeiden lisäksi sinun kannattaa tutustua laajaan ETF- ja ETC-valikoimaamme. Nämä pörssilistatut rahastot ja raaka-aineet tarjoavat yrityksellesi sijoituskohteita kaikkialta maailmasta.

Kenelle osakesijoittaminen sopii ja mitä se vaatii?

Osakesijoittaminen vaatii yritykseltäsi ennen kaikkea aktiivisuutta. On tärkeää, että yritykselläsi on aikaa ja halua valita itse yksittäiset sijoituskohteet. Korkeiden tuottojen tavoittamiseksi sijoitusten hajauttamiseen ja hoitamiseen kannattaa panostaa aktiivisesti.

Mitä tarvitset, jotta yrityksesi voi aloittaa osakesijoittamisen?

Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvo-osuustilin, arvopaperisäilytyksen, OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen sekä pankkitilin. Jos yritykselläsi ei vielä ole OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimusta, ota yhteyttä lähimpään osuuspankkiisi. Lue tarkemmat ohjeet sijoittamisen aloittamisesta täältä.

Voit myös siirtää säilytyksesi toisesta pankista OP:hen. Pyydä nykyiseltä osakevälittäjältäsi osakkeiden hankintahinnat ennen siirtoa ja toimita ne omaan osuuspankkiisi, niin päivitämme ne järjestelmäämme. Säilytyksen siirrossa kaupankäyntiin säilytyksessä olevilla arvopapereilla tulee 5 arkipäivän katko.

Säästäjäasiakkaana yrityksesi tekee osakekauppaa satunnaisesti ja suosii alhaisemman riskin sijoituksia. Yrityksesi tärkein sijoittamisen väline on tällöin OPn verkkopalvelu. Siellä seuraat kätevästi sijoituksiasi.
Sijoittaja-asiakkaana osakekaupankäyntisi on suhteellisen aktiivista ja kaipaat sijoittamisen välineiltä muokattavuutta. Yrityksesi sijoitusten seuraus onnistuu helposti verkkopalvelussamme.
Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki. Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan.