Motorcykelförsäkring

Skydd för motorcyklar

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 0303 0303 (mån.-fre. kl. 8-19).

Vi använder oss av automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om automatiserat beslutsfattande
1

Belönande trafikförsäkring för motorcyklar

För nya motorcyklister startbonus i trafikförsäkringen på upp till 40 %. Erfarna förare får maximibonus på 80 % och ett bonusskydd som skyddar mot bonusförlust. 

2

Skydd för motorcykeln med en kaskoförsäkring

Med en kaskoförsäkring för motorcykel tryggar du motorcykeln vid skador till följd av till exempel kollision, skadegörelse eller vid parkering.

3

Försäkring med åretruntpremiesättning

Motorcykelförsäkringen har premiesatts enligt årstiderna. Försäkringen är alltid i kraft, men för vintermånaderna betalar du mindre och då behöver du inte göra en avställning av fordonet. 

4

Rabatt för våra preferenskunder också för den här försäkringen

Som vår preferenskund får du för premien på din motorcykelförsäkring en fortlöpande rabatt på 7 %. Rabatten gäller också hem-, egendoms- och de flesta personförsäkringar samt fortlöpande reseförsäkringar.

Rabatt på vår motorcykelförsäkring för förmånskunder

När du är preferenskund hos Pohjola Försäkring, får du även rabatt på vår motorcykelförsäkring. Kontrollera om du redan är en preferenskund och begär vid behov en offert för flera försäkringar samtidigt.

En motorcykelförsäkring ger dig och din cykel skydd

Du behöver en lagstadgad trafikförsäkring för motorcykeln, men glöm inte heller kaskoförsäkringen – den ersätter skador som drabbar din motorcykel. Du kan välja kasko efter dina behov.

Oavsett om du ska teckna en försäkring för en motorcykel eller en lätt motorcykel, lönar det sig att tänka igenom, hurdan försäkring som är bäst just för dig. Det är lätt att jämföra motorcykelförsäkringar i vår nätbutik, och med räknaren ser du också genast premien för den försäkring du valt.

Våra båda kaskoförsäkringar Helkasko och Delkasko ersätter exempelvis stöld av motorcykel. Helkasko som omfattar båda kollisioner och krockar kan du utvidga att omfatta också situationer där en okänd part bucklar till din parkerade motorcykel. Med förnyelsen av försäkringen för motorcykel och lätt motorcykel kan du nu också till Delkasko skaffa ett valbart skydd i händelse av skadegörelse.

Motorcykelförsäkring lämpar sig också för lättmotorcykel

Trafikförsäkringen och kaskoförsäkringen i motorcykelförsäkringen ger ett heltäckande skydd också för din lätta motorcykel. Försäkringen för lätta motorcyklar och de skydd som ingår i försäkringen kan lätt skräddarsys för din lätta motorcykel. Räkna ut premien för försäkringen för lätta motorcyklar enkelt med räknaren och teckna en försäkring direkt på nätet.

Som ny motorcyklist förbättrar du snabbt din körskicklighet – och nu också din bonus. Startbonus i trafikförsäkringen för motorcyklar är nu upp till 40 %. Inom tre år är din bonus redan 64 %.

Den bästa motorcykelförsäkringen för dem som uppskattar flexibilitet

Vill du också på våren hoppa upp på motorcykeln genast då vädret tillåter det? En flexibel motorcykelförsäkring som gäller året runt ger dig friheten att njuta av farten när du vill. Om du inte hinner köra, kan du också göra en avställning för sommarmånaderna. Vid en avställning som varar oavbrutet i över 30 dagar får du nu nämligen en gottgörelse på premien för försäkringen för en motorcykel eller en lätt motorcykel.

Planerar du att åka utomlands med din motorcykel?

Ta med dig Green Card, dvs. Gröna kortet, så kan du köra bekymmersfritt. Med Green Card kan du påvisa att din trafikförsäkring gäller i nästan hela Europa och exempelvis i Ryssland.

Härligast känns det då du knuffar ut motorcykeln ur vinterförvaret och ut på torr asfalt. Då motorcykelförsäkringen gäller året runt, kan jag fara ut på årets första körning genast då vädret tillåter det.

Mikko Uleåborg

Åretruntpremiesättningen sparar tid och pengar

Trafik- och kaskoförsäkringen för motorcykel har premiesatts så att det inte lönar sig att göra en avställning eller säga upp kaskon för vintern av premieorsaker. Motorcykelförsäkringen gäller alltid, men i den lägre premien för vintermånaderna har vi beaktat att du knappast kör med din motorcykel eller lätta motorcykel under vintern. Försäkringen för motorcyklar ger också skydd under vinterförvaringen av motorcykeln.

Hur fördelar sig premien på de olika månaderna?

Frågor: Hur mycket kostar en försäkring för motorcyklar?

Premierna för motorcykelförsäkringar varierar beroende på motorcykeln och motorcyklisten. Premien på försäkringar för motorcykel och lätt motorcykel påverkas bland annat av motorcykelns märke och ålder och av de skydd som du väljer för motorcykeln. I premien för försäkringen beaktas även eventuella rabatter för preferenskunder i försäkringen och andelsbankens ägarkunder.

På premien för motorcykeln inverkar också den bonus i trafikförsäkringen och kaskoförsäkringen som du har samlat som motorcyklist. Bonusen belönar en utmärkt förare genom att premien för motorcykelförsäkringen nedsätts, vilket betyder att då du kör tryggt och skadefritt kan du minska premien för din försäkring för motorcykeln på fakturan för följande försäkringsperiod.

Självrisken för den kaskoförsäkring som du har valt inverkar även på premien för försäkringen. Ju större självrisk du väljer, desto mindre är premien för kaskoförsäkringen.

Den billigaste motorcykelförsäkringen är inte nödvändigtvis den bästa motorcykelförsäkringen

Om du endast väljer den obligatoriska trafikförsäkringen som skydd får du en måttligare premie för motorcykelförsäkringen, men då har motorcykeln inget skydd till exempel för kollision med djur, tekniskt fel eller skadegörelse. Därför är nödvändigtvis inte den billigaste motorcykel försäkringen nödvändigtvis den bästa för dig om olyckan är framme.

Då du jämför priserna på motorcykelförsäkringar ska du också titta på skyddet som försäkringen erbjuder och tjänsterna du har tillgång till om olyckan är framme - motsvarar den billigaste försäkringen för motorcykeln dina behov både under och utanför säsongen.

Genom att mata in uppgifterna om din motorcykel i kalkylatorn kan du enkelt se våra priser och de skydd som vi rekommenderar för din motorcykel.

Miehet vaeltamassa turvallisin mielin, kun terveysvakuutus on kunnossa.
Hälsoförsäkring för vuxen

Bonus i trafikförsäkringen för motorcyklar stiger snabbt, och den sjunker måttligt då en skada inträffar. Startbonus för trafikförsäkringen för motorcykel är minst 40 % och maxbonus 80 %. Den bonusprocent som du intjänat får du på alla dina motorcyklar som du försäkrat.

Till Helkasko får du genast 70 % av maxbonus. Bonus i kasko minskar på premien för kollisions- och krockskyddet, och en skada som ersatts ur skyddet minskar åter på bonus. Observera, att motorcykeln måste vara i trafik minst 90 dagar under försäkringsperioden, för att bonus ska öka.

Intyg över försäkrings- och skadehistoria

Om du behöver ett intyg över ditt fordons försäkrings- och skadehistoria exempelvis på grund av att du flyttar utomlands, kan du beställa det hos Trafikförsäkringscentralen. Med intyget kan du påvisa din körhistoria för ett utländskt försäkringsbolag.

Som preferenskund hos Pohjola Försäkring får du lägre försäkringspremier. Om du också är ägarkund hos andelsbanken får du ännu bättre rabatter och de bonus som du samlat som ägarkund kan användas behändigt även för försäkringspremierna.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.