Yrityslaina auttaa yritystoiminnan kehittämisessä.

Yrityslaina

Rahoitusta kaikenkokoisille ja myös aloitteleville yrityksille.

​Hae yrityslainaa yritykselle helposti verkossa

Hae lainaa yritykselle op.fi-palvelussa. Täytä yrityslainahakemus ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä kahden pankkipäivän sisällä.

Autamme hallitsemaan lainanottajan riskejä

Kun haet yritykselle lainaa, voit korkosuojauksella varmistaa, että lainan kuukausilyhennykset eivät kasva liian korkeiksi. Yritysluoton takaisinmaksuturva turvaa lainan takaisinmaksun sairauden tai tapaturman yllättäessä.

Yrityslaina erilaisiin tarpeisiin, hankintoihin ja laajentamiseen

Yrityslainalla rahoitat niin yrityksesi investoinnit, työvälinehankinnat kuin yritystoiminnan laajentamisen. Yrityslainaa voi hakea niin toiminimi, osakeyhtiö kuin muutkin yritysmuodot. Oli kyseessä iso tai pieni yrityslaina, räätälöidään se yrityksesi tilanne ja lainan tarve huomioiden. Sovitamme laina-ajan ja maksuerät yrityksesi tarpeiden sekä maksukyvyn mukaan sopiviksi. Näin rahoitusta vaativa hankkeesi ei rasita yritystoimintaasi liiaksi ja voit jakaa sen kustannukset tarvittaessa usealle vuodelle.

Asiantuntijamme kartoittavat yrityksesi tarpeet ja tarjoavat sopivaa lainaa yrityksellesi. Laskemme yrityksellesi parhaan lainatarjouksen aina tapauskohtaisesti. Katsomme yritystäsi kokonaisuutena ja huolehdimme myös rahoitukseen liittyvien riskien hallinnasta.

Etsitkö rahoitusratkaisuja taloyhtiölle? Tutustu taloyhtiölainaan >

Kestävät rahoitusratkaisut ympäristökuormitusta vähentäviin investointeihin

Vastuullisuuden merkitys pk-yritysten ja taloyhtiöiden toiminnassa korostuu jatkuvasti. Kestävät rahoitusratkaisumme sopivat sinulle, jos yrityksesi tai taloyhtiösi suunnittelee investointia esimerkiksi:

 • energiatehokkuutta parantaviin peruskorjaushankkeisiin,
 • energiatehokkaaseen uudisrakentamiseen,
 • uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen,
 • kiertotalouteen,
 • vähäpäästöisen liikenteen infrastruktuurin rakentamiseen tai
 • kestävien luonnonvarojen käyttöön maa- ja kalataloudessa.

Yrityslainan hakeminen – näin haet yritysluottoa

Kun haet pankkilainaa yritykselle eli yritysluottoa, täytä ensin yrityksesi perustiedot lainahakemukseen. Olemme sinuun yhteydessä seuraavan kahden pankkipäivän sisällä.

 1. Hae lainaa yritykselle täyttämällä lainahakemus verkossa.
 2. Otamme sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa.
 3. Käymme kanssasi läpi sopivan ratkaisun ja laskemme lainan hinnoittelun.
 4. Saat yrityksen tarpeisiin ja tilanteeseen sopivan lainapäätöksen, joka ei sido lainan ottamiseen.


Nopeuttaaksesi rahoituspäätöksen saamista, varaathan seuraavat asiakirjat rahoitusneuvotteluun: 

 • kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot ja kuluvan tilikauden kirjanpitoajo, jos edellisestä tilinpäätöksestä on kulunut yli kuusi kuukautta,
 • selvitys, mitä tarkoitusta varten yrityslainarahoitusta haetaan.

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä ennusteista rahoituksen vaikutuksesta yrityksen tulevaisuuteen.

Tutustu Business Finlandin palveluihin

Tutustu ELY-keskuksen palveluihin yritykselle ja yhteisölle

Työ- ja elinkeinoministeriö

Miten yrityslainan hinta ja korot määräytyvät?

Yrityslainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä yritysluoton hoitoon ja nostoon liittyvistä palkkioista. Yrityslainan korko muodostuu sovitusta viitekorosta ja pankin marginaalista. Yrityslainan hintaan vaikuttavat muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä laina-aika ja vakuudet. Yrityslainan korko voi olla myös kiinteä.

Euriborkorkoon sidotun yrityslainan korko pysyy samana koko koronmääräytymisjakson. Kiinteässä korossa markkinakorkojen muutokset eivät vaikuta lainanhoitomenoihin sovittuna korkojaksona, joka voi olla esimerkiksi 3 tai 5 vuotta. 

Kun yritykselläsi on lainan tarve ja olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat henkilökohtaista palvelua paikallisen osuuspankin asiantuntijalta puhelimessa, verkossa tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Yrityksen lainat sovitetaan yrityksesi tilanteen ja tarpeiden mukaisesti siten, että laina-ajat ja yrityslainojen maksuerät ovat yrityksellesi sopivia.

Asiantuntijamme auttavat yritystäsi myös riskeihin varautumisessa niin, että yrityksesi toiminta on tukevalla pohjalla olosuhteiden muuttuessa eivätkä yrityslainat rasita toimintaa liikaa. Esimerkiksi korkojen nousuun ja muihin mahdollisiin lainanhoitokykyyn vaikuttaviin riskeihin, kuten avainhenkilöiden sairastumiseen, kannattaa varautua hyvissä ajoin.

Yrityslainan vakuudet – mikä kelpaa vakuudeksi yrityslainaan?

Vakuudellinen yrityslaina on laina, jossa on vakuus. Yrityslainan myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti vakuutta, joka voi olla reaalivakuus tai takaus. Tarvittavien vakuuksien määrä riippuu haettavan lainan määrästä. Pieni yrityslaina tarvitsee vakuuksia suhteessa yhtä paljon kuin iso yrityslaina. 

Yrityslainan vakuutena voidaan käyttää reaalivakuuksia, jolloin pantataan jotain rahanarvoista omaisuutta. Panttauksen kohteena voi olla esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistö. Jos yrityksen irtaimisto pantataan, puhutaan yrityskiinnityksestä.

Vakuudeksi kelpaa myös takaus. Yrityslainan takaajana voi olla henkilö tai esimerkiksi valtion omistama erityisrahoittaja Finnvera, jonka takaukset kattavat merkittävän osan yrityslainan vakuuksista. 

Kuinka paljon yritykseni voi saada lainaa?

Yrityksen taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä, kun haet lainaa yrityksellesi. Yrityslainasta neuvotellaan aina yrityskohtaisesti, ja yrityksellesi myönnettävän lainan todellisen määrän tiedät vasta pankin lainatarjouksesta.

Miksi yrityslainalle kannattaa ottaa korkosuojaus?

Yrityksellesi paras yrityslaina sisältää korkosuojan. Yrityslainat kannattaa suojata korkojen nousulta. Korkosuojaus on tehokas tapa hallita yrityslainan korkoriskiä. OP:lla on monia erilaisia korkosuojaustuotteita, joista valitsemme yhdessä sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Yrityslainan myöntää osuuspankki tai OP Yrityspankki Oyj.

Yrityslainan laina-aika on tyypillisesti 3–7 vuotta. Tarkat lainaehdot sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Yrityksesi taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä. Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. 

Lisäksi lainaa vastaan tarvitaan vakuudet.

Varaa valmiiksi kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot, mahdollinen tilintarkastuskertomus sekä kirjanpitoajo tai välitilinpäätös, jos tilinpäätöksestä on yli kuusi kuukautta.

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä selvityksestä, miten lainan saaminen vaikuttaisi yrityksen tulevaisuuteen.

Jos haet rahoitusta uudelle yritykselle, varaa valmiiksi liiketoimintasuunnitelma sekä kolmen vuoden budjetointi.

Jos yrityksesi käytössä on muiden rahoituslaitosten myöntämää rahoitusta, varaa myös nämä tiedot valmiiksi.

Tarvitsemme rahoitusta vastaan vakuuksia. Pohdi jo valmiiksi, mitä yrityksesi voi käyttää vakuutena hakemaasi rahoitusta vastaan.

Kun täytät rahoitushakemuksen op.fi-palvelussa, asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta.

Voit nopeuttaa rahoitushakemuksen käsittelyä, kun liität mukaan seuraavat liitteet:

 • Viimeinen virallinen tilinpäätös. Jos tilinpäätöksestä on kulunut yli 6 kuukautta, tarvitset myös kirjanpitoajon.
 • Jos haet rahoitusta uudelle yritykselle, tarvitset liiketoimintasuunnitelman ja kolmen vuoden budjetoinnin.
 • Tiedot muiden rahoituslaitosten myöntämästä rahoituksesta.
 • Myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta ja tulosbudjetista on hyötyä hakemuksen käsittelyssä.