Autolaina

Autolaina on ratkaisu niin uuden kuin käytetynkin auton rahoittamiseen. Saat meiltä aina turvallisen ja joustavan autorahoituksen.

Valitse sinulle paras autolaina kolmesta vaihtoehdosta

Pankkilaina

Vakuudellinen kertaluotto, jossa on usein edullisempi korko

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 10 000 euroa - ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 - 5 % + 12 kk euribor
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

OP Tarkkaluotto

Hae laina kätevästi verkossa ja tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 30 000 euroa
 • Henkilökohtainen korko 3,5–10,95 % + 3 kk euribor
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä korolla ja kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 5 - 8 %
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Monta tapaa rahoittaa auton osto – meiltä saat juuri sinulle sopivan autolainan

Voit hakea OP:lta kolmea erityyppistä autolainaa. Ne eroavat toisistaan vakuuksien, koron ja lainan maksimimäärän osalta. Voit valita vakuudellisen autolainan, vakuudettoman autolainan tai auton osamaksurahoituksen. Meiltä löydät siis varmasti sinulle sopivimman tavan rahoittaa auton osto.

Autolainan hakeminen OP:lta on fiksua. Emme koskaan piilottele korkoja tai kuluja. 

Vakuudellinen autolaina – valitse Pankkilaina 

Voit hakea vakuudellista autolainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa, yksin tai yhdessä toisen kanssa. Vakuudellisen lainan korko on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille. Vakuudellisen autolainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti.

Vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, sijoitusasunto tai mökki). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi lainalle.

Muuta omaisuutta, kuten metsää, sijoituksia tai säästöjä, voidaan myös käyttää vakuutena. Vakuutena ei voida käyttää esimerkiksi ostettavaa autoa tai kulutustavaroita. 

Tiesitkö, että osuuspankin omistaja-asiakkaana saat vakuudellisesta lainasta OP-bonuksia?

Tutustu vakuudelliseen Pankkilainaan
 

Autolaina ilman vakuuksia – valitse OP Tarkkaluotto

Voit hakea auton ostoa varten vakuudetonta OP Tarkkaluottoa kätevästi verkossa ja tehdä autokaupat missä vain haluat. 

Autolainaa ilman vakuuksia voit saada maksimissaan 30 000 €. Vakuudetonta OP Tarkkaluottoa voit hakea vain, jos olet OP:n asiakas. Lainan korko muodostuu 3,5–10,95 % marginaalista + 3 kk euriborista.

Tee hakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, niin saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Kun olet viimeistellyt hakemuksen, saat rahat tilillesi.

Tutustu vakuudettomaan OP Tarkkaluottoon
 

Osamaksulla ostat auton sujuvasti autoliikkeestä

Kun ostat auton osamaksulla, toimii ostettava auto lainan vakuutena. Et siis tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Auton omistajuus on OP:lla, kunnes viimeinen osamaksuerä on maksettu.

Tee alustava laskelma osamaksusta Auton ostajan apuri -palvelussa

 

Mikä on edullisin autolaina?

Kun aikeissasi on löytää edullisin autolaina, kiinnitä huomiota lainan lopullisiin kokonaiskustannuksiin. Lainasta veloitetaan yleensä perustamismaksu, käsittelymaksu ja korko. Niitä ei kannata vertailla yksittäin. Pienimmän avausmaksun laina ei välttämättä ole loppujen lopuksi edullisin autolaina.

OP:n autolainalaskurilla näet selkeästi, millaiset korot ja kulut autolainallesi lopulta kertyy. Autolainalaskurin avulla voit laskea lainallesi sopivan laina-ajan ja näet mikä on eri autolainojen todellinen vuosikorko. 

Vertaa lainoja autolainalaskurilla

 

Mikä vaikuttaa autolainan korkoon ja hintaan? 

Autolainan korkoon ja hintaan vaikuttavat lainasi määrä ja se, käytätkö vakuuksia vai haetko autolainaa ilman vakuuksia. Vakuudellisen autolainan korko on usein edullisempi kuin vakuudettoman autolainan.

 

Tee lainahakemus sujuvasti netissä  

Valitsitpa minkä tahansa autolainan rahoitusvaihtoehdon, tee lainahakemus netissä. Päätöksen autolainasta saat viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Hae lainaa netistä

Tutustu OP:n autorahoituksen vaihtoehtoihin

 

Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 3,701 % (7.6.2024), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 9,1 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittain 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 350,48 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan koro ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 203,84 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Osamaksurahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 35 000 euron luotolle 6 vuoden maksuajalla on 7,1 %, kun rahoituksen kiinteä korko on 5,9 prosenttiyksikköä (6/24), perustamismaksu 299 euroa ja laskutuspalkkio 12 euroa/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 43 348,74 euroa ja maksuerien 561,10 euroa lukumäärä 72 kpl. Laskelma on tehty olettaen, että luotto nostetaan kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan.

Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,57 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 246,58 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,66 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 072,37 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,38 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 293,83 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.