Kulutusluotot – valitse sinulle sopivin luotto

Remontti, auto tai muu iso hankinta? Vertaile kulutusluottoja ja selvitä, mikä kulutusluotto on sinulle edullisin vaihtoehto. Kun haet kulutusluottoa tai kulutuslainaa omasta pankista, voit saada rahoituksen kohtuullisella korolla ja sinulle sopivalla takaisinmaksuajalla.

Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa 2 000 -  15 000 euroa. Vakuudellista kulutusluottoa voit hakea 10 000 eurosta ylöspäin.

 • Kulutusluotto kilpailukykyiseen hintaan

  Tarjoamme tilanteeseesi sopivaa kulutusluottoa ja korkomme on aina kilpailukykyinen – niin vakuudettomissa kuin vakuudellisissa lainoissa ja kulutusluotoissa.

 • Saat päätöksen kulutusluotosta viipymättä

  Kun teet OP:n asiakkaana hakemuksen verkossa, saat päätöksen vakuudettomasta kulutusluotosta ilman odottelua.

 • Joustava takaisinmaksu

  Voit maksaa lainaa takaisin nopeammin tai tarvittaessa hakea pankilta maksu- tai lyhennysvapaata.

Jos haluat hakea lainaa tai kulutusluottoa heti, tee hakemus verkossa. Syötä alla olevaan laskuriin tarvitsemasi summa ja sinulle sopiva kuukausierä. Kun vertailet kulutusluottoja, kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin ja siihen, mikä on kulutusluoton todellinen vuosikorko.

 

Miten haen kulutusluottoa ja kuinka nopeasti saan luottopäätöksen?

 1. Tee kulutusluottohakemus kätevästi verkossa

 2. Saat pääsääntöisesti vakuudettoman kulutusluoton lainapäätöksen heti

 3. Saat rahat tilillesi, kun olet hyväksynyt kulutusluoton lainatarjouksen.


Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotoksi kutsutaan lainaa, jota voit hakea arjen hankintojen rahoittamiseen. Lainan maksimimäärä riippuu siitä, haetko kulutusluottoa vakuuksilla vai ilman.

Kulutusluottoja on saatavilla moniin eri käyttötarkoituksiin. Voit käyttää kulutusluottoa esimerkiksi silloin, kun ostat uuden kodinkoneen rikkoutuneen tilalle, hankit auton tai teet remonttiunelmistasi totta kotona tai mökillä.

Hae kulutusluottoa ilman vakuuksia 15 000 euroon asti

Mikäli tarvitset kulutusluottoa ilman vakuuksia, voit hakea Täsmäluottoa tai Joustoluottoa. Tällöin saat luottopäätöksen viipymättä, ja hyväksyttyäsi antamamme lainatarjouksen voit suunnata kaupantekoon nopeasti.

Vakuudeton Täsmäluotto on kertalaina eli saat myönnetyn lainasumman kerralla tilillesi. Käytettyäsi luoton loppuun sinun on tehtävä uusi luottohakemus. Täsmäluottoa voit hakea 2 000 – 15 000 euroa. 

Vakuudeton Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva luotto. Maksettuasi luottoa takaisin voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi täyttämättä uutta luottohakemusta. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä. Joustoluottoa voit hakea 2 000 – 8 500 euroa.

Hae kulutusluottoa vakuuksilla 10 000 eurosta ylöspäin

Vakuudellinen Pankkilaina on kertalaina ja edullisin kulutusluottomme vakuuksien ansiosta. Voit hakea pankkilainaa 10 000 eurosta ylöspäin ilman ylärajaa, yksin tai yhdessä toisen kanssa. Se sopii isojen menojen, kuten kodin remontin tai auton oston, rahoittamiseen. 

Pankkilainan vakuutena käytetään pääsääntöisesti asunto-omaisuutta (esim. oma asunto, mökki tai sijoitusasunto). Asunnon ei tarvitse olla velaton, jotta sitä voidaan tarjota vakuudeksi pankkilainalle. Sijoituksia, säästöjä ja metsäomaisuutta voidaan myös käyttää vakuutena. Sen sijaan auto tai kulutustavarat eivät käy vakuutena.

Vakuudellinen Pankkilaina kerryttää OP-bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaalle.

Kuinka paljon voin saada kulutusluottoa?

Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa 15 000 euroon asti ja vakuudellista kulutusluottoa 10 000 eurosta ylöspäin ilman maksimiylärajaa. Sen jälkeen, kun olet täyttänyt luottohakemuksen, teemme sinulle luottotarjouksen.

Luottotarjous perustuu elämäntilanteeseesi sekä siihen, miten selviydyt taloutesi menoista tulojesi avulla. Haluamme aina varmistaa, että luotto on kooltaan tilanteeseesi sopiva eikä sen takaisinmaksu aiheuta ongelmia.

Miksi kulutusluottoa kannattaa hakea OP:lta?

Kulutusluoton hakeminen osuuspankista on helppoa ja turvallista. Kun haet kulutusluottoa tai kulutuslainaa OP:lta, saat rahoituksen fiksulla korolla. Lisäksi lainan takaisinmaksu onnistuu joustavasti. Voit myös hakea muutosta maksusuunnitelmaan op.fissä tai OP-mobiilissa.

 • Kulutusluoton hakeminen OP:lta on luotettavaa ja turvallista
 • Voit maksaa lainasi takaisin joustavasti
 • Näet lainasi kokonaiskustannukset selkeästi

Kulutusluoton korko – mikä on edullisin kulutusluotto?

Kun harkitset sopivaa kulutusluottoa, kiinnitä huomiota luottojen kokonaiskustannuksiin. Edullisin kulutusluotto ei välttämättä ole se, jonka korko on kaikkein pienin.

Korko saattaa vaihdella merkittävästi eri lainatuotteiden välillä, sillä kulutusluottojen hinnoittelumallit voivat olla erilaiset. Kulutusluoton korko voi olla esimerkiksi riippuvainen riitä, kuinka paljon haet lainaa tai oletko pankin pääasiallinen asiakas.

Lue lisää luoton kustannuksista

Halvin kulutusluotto löytyy vertailemalla

Koska tarjolla on monia erilaisia vaihtoehtoja, voi olla vaikeaa selvittää mikä on kaikkein halvin kulutusluotto ja miten vertailua kannattaa tehdä.

Luotettavin tapa vertailla erilaisia kulutusluottoja on kiinnittää huomiota luoton todelliseen vuosikorkoon sekä luoton kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava aina prosenttilukuna, joten voit sen avulla selvittää kätevästi, mikä kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista voisi olla sinulle edullisin kulutusluotto.

Kun tutkit eri vaihtoehtoja, tee lainavertailu aina samalle lainamäärälle ja laina-ajalle. Jos luottosopimusten kestot poikkeavat toisistaan, vertaile luoton kokonaiskustannuksia. Mikäli vertailet pitkäkestoisia kulutusluottoja keskenään, paras tapa arvioida luoton kokonaiskustannuksia on todellinen vuosikorko.

 

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj tai osuuspankki rahoitustuotteesta riippuen.