Nainen halaa miestä joka istuu pöydän ääressä.

Turvaa taloutesi

Oma elämä tai maailma ympärillämme voi muuttua yllättäen. Turvaa omaa talouttasi ja lainanmaksukykyäsi helposti.

Elämä tuo joskus tullessaan yllätyksiä – onneksi niihin voi varautua

Oletko miettinyt, miten erilaiset yllättävätkin muutokset vaikuttaisivat raha-asioihisi ja miten voisit suojata talouttasi niiden varalta? Vaikka muutoksia omassa elämässä tai meitä ympäröivässä maailmassa voi olla hankala ennakoida, voi omaan talouteen tuoda turvaa ja joustoa pahan päivän varalle.

Suojaa lainallesi ja mielenrauhaa tulevaan

Asuntolaina on monelle suurin yksittäinen kuluerä arjessa. Kun korot nousevat, kasvavat myös asuntolainan kuukausittaiset kustannukset. Korkojen nousuun voi varautua esimerkiksi Korkokaton avulla: asettamalla lainasi viitekorolle katon, ennakoit lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin.

Tutustu korkokattoon

Jos haluat asuntolainasi korkokulujen pysyvän muuttumattomina, voit suojata lainasi kiinteän koron ratkaisulla. Voit saada kiinteän korkojakson niin uuteen kuin vanhaankin asuntolainaan. Osuuspankin omistaja-asiakkaana voit saada kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi.

Tutustu Pitkään kiinteään korkoon

Tutustu Kiinteään korkojaksoon

Lainan takaisinmaksuturva taas auttaa, jos jäät työttömäksi tai työkyvyttömäksi, tai saat pysyvän vamman. Se auttaa myös läheisiäsi huolehtimaan asuntolainasi maksamisesta myös silloin, jos menehdyt yllättäen.

Tutustu lainan takaisinmaksuturvaan

Taloudellista turvaa sinulle ja läheisillesi

Läheisen vakava sairaus koettelee koko perhettä – ja vaikuttaa monesti myös taloudelliseen tilanteeseen. Taloudellista tilannetta voi ennakoida myös yllättävien vastoinkäymisten varalta. OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutuksessa on kolme turvaa samassa paketissa: vakava sairaus, tapaturmainen pysyvä haitta ja henkivakuutus.

Tutustu OP Vakava sairaus ja henkiturvaan

Henkivakuutus taas tuo turvaa ennen kaikkea läheisillesi siinä tapauksessa, että menehtyisit. Vakuutuksen edunsaajaksi nimeämäsi henkilöt voivat käyttää korvaussumman haluamallaan tavalla – lainan ja perintöverojen maksuun tai perheen elintason ylläpitoon. Vakuutuksen voi ottaa yksin tai pariturvana.

Tutustu henkivakuutukseen

Tutustu pariturvaan

Asuntolaina joustaa, kun elämä yllättää

Jos elämäntilanteesi muuttuu, voit hakea lyhennysvapaata tai muutosta lainasi maksuerään tai toistuvaan eräpäivään. Muutoksista peritään hinnaston mukaiset palvelumaksut. Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaasi, ole rohkeasti yhteydessä omaan pankkiisi. Yhdessä neuvotellen voimme löytää parhaat mahdolliset ratkaisut tilanteeseesi.

Lue lisää lyhennysvapaasta ja muista lainamuutoksista

Lue vastauksia yleisimpiin kysymyksiin asuntolainan takaisinmaksusta

Asuntolainan ja Korkokaton myöntää osuuspankki. Luoton takaisinmaksuturvan myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja/tai OP-Henkivakuutus Oy. OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutuksen myöntävät Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy. Henkivakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat vakuutusyhtiöiden asiamiehenä. AXA hoitaa kaiken Luoton takaisinmaksuturvan ja OP Vakava sairaus ja henkiturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana.