OP-Vuokratuotolla helposti asuntosijoittajaksi

OP-Vuokratuotto

Asuntorahasto, jonka avulla pääset helposti asuntosijoittajaksi
1

Helppoa asuntosijoittamista

Asuntorahaston kautta pääset asuntosijoittajaksi ilman omistusasunnon tuomaa vaivaa ja suurta alkupääomaa.

2

Vakaata tuottoa asuntorahastosta

 Vuokra-asunnot tarjoavat vakaata vuokratuloihin perustuvaa tuottoa ja ovat näin vähemmän alttiita markkinoiden heilahtelulle.

3

Korkeampaa tuottopotentiaalia ja hajautushyötyä

Asuntojen ja toimitilojen vuokraus ja rakennuttaminen tarjoavat pelkkää asuntosijoittamista korkeamman tuottopotentiaalin.

Asuntorahaston avulla sijoitat asuntoihin ja kiinteistöihin

OP-Vuokratuotto on erikoissijoitusrahasto, jonka avulla hajautat sijoituksiasi asuntoihin, kiinteistöihin ja niiden rakentamiseen. Rahaston sijoitukset keskittyvät kasvukeskuksiin ja houkutteleviin alueisiin.

OP-Vuokratuottoon sijoittamalla saat asuntosijoittamisen hyödyt ilman asunnon sekä vuokrasuhteen hoidosta aiheutuvaa vaivaa.

Asuntorahasto tavoittelee tasaista ja vakaata tuottoa. OP-Vuokratuotto pyrkii saamaan tuottoa ensisijaisesti omistamiensa asuntojen vuokratuloista. Lisäksi rahasto voi hankkia omistukseensa liikekiinteistöjä ja saada lisätuottoja niitä vuokraamalla.

Miksi kannattaa sijoittaa OP-Vuokratuotto -asuntorahastoon?

  • Pääset asuntosijoittajaksi jo 5 000 euron minimisummalla.
  • Ei vaadi aiempaa kokemusta asuntosijoittamisesta.
  • Mahdollistaa vakaan osakemarkkinoista riippumattoman tuoton.

OP-Vuokratuotto on rahasto maltilliselle sijoittajalle

OP-Vuokratuotto sopii pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka tavoittelee vakaata ja tasaista tuottoa sijoituksiltaan. Asuntorahaston sijoitukset keskittyvät asunto- ja kiinteistömarkkinoille. Tästä syystä tuoton tavoitteluun ja arvoon vaikuttavat merkittävästi asunto- ja kiinteistömarkkinoiden yleinen arvonkehitys ja vuokratuottojen kehitys.

Asuntoon sijoittaminen on yleensä pitkäaikainen sijoitus, joten asuntorahastoonkin kannattaa sitoutua pidemmäksi aikaa. OP-Vuokratuotto soveltuu sijoittajalle, joka aikoo lunastaa osuutensa aikaisintaan neljän vuoden kuluttua. Rahasto on erinomainen vaihtoehto, kun haaveilee asuntosijoittamisesta, mutta ei ole valmis laittamaan suurta alkupääomaa sijoitusasunnon hankintaan.

OP-Vuokratuotto (ESR)

Palkkiot verkossa

MERKINTÄPALKKIO VUOSITTAINEN HALLINNOINTIPALKKIO LUNASTUSPALKKIO
2,00 % 1,90 % 1,00 %

Mikäli sijoitusaika on alle 4 vuotta, peritään lunastuksen yhteydessä 3 prosentin palkkio ja alle 2 vuoden sijoituksista peritään 5 prosentin palkkio. Merkintä- ja lunastuspalkkiot hyvitetään rahastolle. Rahaston arvo lasketaan 4 kertaa vuodessa ja rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia henkilöasiakkaille, jotka ovat osuuspankin omistaja-asiakkaita. Minimimerkintä 5 000 euroa. 

Marraskuu oli kaupallisesti kiireinen OP-Vuokratuoton osalta. Rahasto osti 80 asuntoa ja 3 liikehuoneistoa käsittävän asuinkiinteistön Helsingin Arabianrannasta, 27 asunnon vähemmistöosuuden Arabianrannasta, 46 asunnon senioritalon Espoon Haukilahdesta, 105 asuntoa, 3 liiketilaa ja 93 autohallipaikkaa Helsingin Kalasatamasta, 35 asuntoa Helsingin Puotilan rannasta, 41 asuntoa Tampereen Ratinasta sekä toimistokiinteistön Espoon Tapiolasta (Rakennettu 2007, kaavakehitysmahdollisuus asunnoiksi). Kaikki asuinkohteet on rakennettu vuosina 2009-2013 ja niiden mikrosijainnit ovat erinomaisia ja käyttöasteet 98-99 %.

OP-Vuokratuotto teki aikaisemmin syksyllä esisopimuksen kolmen asuinkerrostalon rakentamisesta. Kohteet sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla ja Kuopiossa. Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan kohteen rakennustyöt ovat alkaneet ja kauppa toteutetaan joulukuun alussa. Helsingin Herttoniemessä ja Kuopion keskustassa sijaitsevien kohteiden kaupat toteutetaan 2019 puolella, jolloin myös niiden rakentaminen alkaa. Kohteisiin rakennetaan yhteensä 250 asuntoa.

Joulukuussa 2018 valmistuu vielä 220 asuntoa Helsingin Länsi-Pasilaan, Espoon Vermonniittyyn sekä Espoon Matinkylään Ison Omenan kauppakeskuksen viereen. Näiden lisäksi joulukuussa valmistuu Attendolle 15-vuotisella sopimuksella vuokrattu hoivakohde Kuopioon.

Marraskuun lopussa rahaston käteisen määrä on n. 7,5 % ja velkaisuusaste n. 19 % sijoitettavasta varallisuudesta.

Dokumentit ja lisätiedot Perustiedot, tuotto- ja tunnusluvut

Perustiedot

Salkunhoitaja
OP Kiinteistösijoitus Oy
Vertailuindeksi
Ei vertailuindeksiä
Perustamispäivä
24.04.2013
ISIN
FI4000060934
Osuussarja
Tuotto-osuus
Rahaston koko
1156 Meur
Osuuden arvo (28.09.)
125,66 EUR
Kuukausikatsaus
Lataa
Säännöt
Lataa
Avaintietoesite
Lataa

Kumulatiivinen tuotto

1kk 3kk 6kk 1 v 3 v p.a. 5 v p.a.
OP-Vuokratuotto B - +0,39 % +3,31 % +5,42 % - -
Vertailuindeksi - - - - - -

Vuosittainen tuotto

2013 2014 2015 2016 2017 Vuoden alusta
OP-Vuokratuotto B +3,32 % +8,47 % +7,22 % +3,92 % +4,18 % +4,07 %
Vertailuindeksi - - - - - -

Tunnuslukuja

Volatiliteetti 12 kk vola 12kk Sharpe 12 kk Duraatio
OP-Vuokratuotto B - - -0,05
Vertailuindeksi - - -

Asuntoihin, kiinteistöihin ja niiden rakennuttamiseen sijoittavan OP-Vuokratuotto -rahaston sijoitussalkusta noin puolet muodostuu tyypillisesti vuokra-asunnoista. Noin viidennes rahaston bruttovaroista sijoitetaan välillisesti asuntojen rakennuttamiseen hankkimalla osuuksia asuntojen rakentamista ja vuokraamista harjoittavista yhtiöistä. Lisäksi rahasto sijoittaa toimitiloihin, kuten liiketiloihin ja toimistoihin.

OP-Vuokratuotto on luonteeltaan tuottorahasto ja se jakaa vuosittain toteutuneesta tuloksestaan vähintään 75 prosenttia osuudenomistajille. Jakamaton osuus jää kasvattamaan rahasto-osuuden arvoa. Rahaston tulos muodostuu pääasiassa vuokratuloista ja mahdollisista myyntivoitoista. Rahaston lukuun voidaan ottaa myös sijoitustoimintaa ja omaisuuden hoitamista varten luottoa ja pantata rahaston omaisuutta niiden vakuudeksi.

Rahastoa hallinnoi kiinteistösijoitusten osalta OP Kiinteistösijoitus ja likviditeetin osalta OP Varainhoito.

Omistaja-asiakkaan edut

  • Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat lähes kaikkia rahastojamme ilman kuluja.
  • OP-sijoituskumppani on palvelukokonaisuus omistaja-asiakkaalle, jolle on kertynyt sijoitusvarallisuutta. Saat oman yhteyshenkilön sekä kattavaa ja ajantasaista markkinatietoa sijoituspäätöstesi tueksi.
  • Omistaja-asiakkaat pääsevät automaattisesti osakekaupankäynnin hinnaston toiselle hintaportaalle, jossa välityspalkkion suuruus on 0,18 % (vähintään 8 €), kun ensimmäisen palkkioportaan välityspalkkio on 0,2 % (vähintään 8 €).

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy säästöjen ja sijoitusten lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.