OP-Vuokratuotolla helposti asuntosijoittajaksi

OP-Vuokratuotto

Asuntorahasto, jonka avulla pääset helposti asuntosijoittajaksi
1

Helppoa asuntosijoittamista

Asuntorahaston kautta pääset asuntosijoittajaksi ilman omistusasunnon tuomaa vaivaa ja suurta alkupääomaa.

2

Vakaa vuokratuotto asuntorahastosta

Vuokra-asunnot tarjoavat vakaata vuokratuottoa ja ovat näin vähemmän alttiita markkinoiden heilahtelulle.

3

Korkeampi potentiaalinen vuokratuotto ja hajautushyöty

Asuntojen ja toimitilojen vuokraus ja rakennuttaminen tarjoavat pelkkää asuntosijoittamista korkeamman tuottopotentiaalin.

Asuntorahastot ovat helppo tapa sijoittaa asuntoihin ja kiinteistöihin


OP-Vuokratuotto on erikoissijoitusrahasto, jonka avulla hajautat sijoituksiasi asuntoihin, kiinteistöihin ja niiden rakentamiseen. Rahaston sijoitukset keskittyvät kasvukeskuksiin ja houkutteleviin alueisiin.

OP-Vuokratuottoon sijoittamalla saat asuntosijoittamisen hyödyt ilman asunnon sekä vuokrasuhteen hoidosta aiheutuvaa vaivaa.

Asuntorahastot tavoittelevat tasaista ja vakaata tuottoa. OP-Vuokratuotto pyrkii saamaan tuottoa ensisijaisesti omistamiensa asuntojen vuokratuloista. Lisäksi rahasto voi hankkia omistukseensa liikekiinteistöjä ja saada lisätuottoja niitä vuokraamalla.

Vuokratuotto, joka ei vaadi kokemusta asuntosijoittamisesta

 • Ei vaadi aiempaa kokemusta asuntosijoittamisesta.
 • Mahdollistaa vakaan osakemarkkinoista riippumattoman tuoton.

OP-Vuokratuotto on maltillisen sijoittajan asuntorahasto

OP-Vuokratuotto sopii pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka tavoittelee vakaata ja tasaista tuottoa sijoituksiltaan. Asuntorahaston sijoitukset keskittyvät asunto- ja kiinteistömarkkinoille. Tästä syystä tuoton tavoitteluun ja arvoon vaikuttavat merkittävästi asunto- ja kiinteistömarkkinoiden yleinen arvonkehitys ja vuokratuottojen kehitys.

Asuntoon sijoittaminen on yleensä pitkäaikainen sijoitus, joten asuntorahastoonkin kannattaa sitoutua pidemmäksi aikaa. OP-Vuokratuotto soveltuu sijoittajalle, joka aikoo lunastaa osuutensa aikaisintaan neljän vuoden kuluttua. Rahasto on erinomainen vaihtoehto, kun haaveilee asuntosijoittamisesta, mutta ei ole valmis laittamaan suurta alkupääomaa sijoitusasunnon hankintaan.

Näin ostat rahastoa

 • Nyt pääset asuntosijoittajaksi pienelläkin summalla – OP-Vuokratuotto-rahastolla ei ole minimimerkintäsummaa. Voit aloittaa esimerkiksi 10 eurolla.
 • Rahastoa voi merkitä ja lunastaa 4 kertaa vuodessa. Seuraava merkintäpäivä on 30.9.2019.

OP-Vuokratuotto (ESR)

Palkkiot verkossa

MERKINTÄPALKKIO VUOSITTAINEN HALLINNOINTIPALKKIO LUNASTUSPALKKIO
2,00 % 1,90 % 1,00 %

Mikäli sijoitusaika on alle 4 vuotta, peritään lunastuksen yhteydessä 3 prosentin palkkio ja alle 2 vuoden sijoituksista peritään 5 prosentin palkkio. Merkintä- ja lunastuspalkkiot hyvitetään rahastolle. Rahaston arvo lasketaan 4 kertaa vuodessa ja rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia henkilöasiakkaille, jotka ovat osuuspankin omistaja-asiakkaita.

Salkunhoitajan katsaus Q2 2019

Huhtikuun lopulla OP-Vuokratuotto osti kolme valmista ja täyteen vuokrattua asuinkerrostaloa. As Oy Helsingin Pajuniityntie 3-5 käsittää 102 asuinhuoneistoa ja se on valmistunut vuonna 2016. As Oy Myllymäen Pihlaja, Hämeenlinna, käsittää 42 asuinhuoneistoa ja se on valmistunut 2017. Kolmas ostettu kohde sijaitsee Herttoniemessä, As Oy Helsingin Hitsaajankatu 9 ja se käsittää 98 asuntoa ja kohde valmistui maaliskuun lopulla 2019.

Kesäkuussa rahasto oli erittäin aktiivinen kiinteistömarkkinassa. Rahasto osti 10 laadukasta asuinkerrostaloa, jotka on rakennettu vuosina 2014-2016. Kohteista kuusi sijaitsee pääkaupunkiseudulla, kaksi Tampereella, yksi Turussa ja yksi Jyväskylässä. Salkku sisältää yhteensä 557 asuinhuoneistoa sekä muutaman kivijalkaliiketilan. 

Rahasto osti myös Espoon Kauklahdessa sijaitsevan tuotanto- / toimistokiinteistön, joka on vuokrattu 2028 saakka ulottuvalla vuokrasopimuksella Lumene Oy:lle. Kohteen vuokrattava pinta-ala on 12.152 m2. Lisäksi rahasto solmi kauppa- tai esisopimukset kuuden asuinkerrostalon rakentamisesta, jotka sijoittuvat Vantaalle, Tampereelle, Turkuun ja Järvenpäähän. Kohteet käsittävät yhteensä 450 asuntoa ja ne valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kesäkuun päättyessä rahastolla oli omistuksessaan n. 5 050 valmista asuntoa. Toimitiloja salkussa on 22 kohdetta n. 130.000 m2. Rakenteilla tai rakentamisen kynnyksellä on 15 asuinrakennushanketta, joihin valmistuu 1000 asuntoa. Asuntojen vuokrausaste oli vuoden 2019 toisen kvartaalin päättyessä 97 % ja toimitilojen 95 %.

OP-Vuokratuoton sijoitettava varallisuus on vuoden 2019 kolmannen kvartaalin alkaessa n. 1,56 Mrd euroa ja kiinteistökannan arvo n. 1,6 Mrd euroa. Rahaston lainoitusaste on n. 20 %. Rahaston kiinteistökannasta on valmiissa asuntokannassa 68 %, toimitiloissa 22 % ja rakennushankkeissa 10 %. 

Antero Tenhunen
salkunhoitaja

Asuntoihin, kiinteistöihin ja niiden rakennuttamiseen sijoittavan OP-Vuokratuotto -rahaston sijoitussalkusta noin puolet muodostuu tyypillisesti vuokra-asunnoista. Noin viidennes rahaston bruttovaroista sijoitetaan välillisesti asuntojen rakennuttamiseen hankkimalla osuuksia asuntojen rakentamista ja vuokraamista harjoittavista yhtiöistä. Lisäksi rahasto sijoittaa toimitiloihin, kuten liiketiloihin ja toimistoihin.

OP-Vuokratuotto on luonteeltaan tuottorahasto ja se jakaa vuosittain toteutuneesta tuloksestaan vähintään 75 prosenttia osuudenomistajille. Jakamaton osuus jää kasvattamaan rahasto-osuuden arvoa. Rahaston tulos muodostuu pääasiassa vuokratuloista ja mahdollisista myyntivoitoista. Rahaston lukuun voidaan ottaa myös sijoitustoimintaa ja omaisuuden hoitamista varten luottoa ja pantata rahaston omaisuutta niiden vakuudeksi.

Rahastoa hallinnoi kiinteistösijoitusten osalta OP Kiinteistösijoitus ja likviditeetin osalta OP Varainhoito.

Lisätiedot Perustiedot, tuotto- ja tunnusluvut

Perustiedot

Salkunhoitaja
OP Kiinteistösijoitus Oy
Vertailuindeksi
Ei vertailuindeksiä
Perustamispäivä
25.04.2013
ISIN
FI4000060934
Osuussarja
Tuotto-osuus
Rahaston koko
1369 Meur
Osuuden arvo (28.06.)
127,05 EUR
Kuukausikatsaus
Lataa
Säännöt
Lataa
Avaintietoesite
Lataa

Kumulatiivinen tuotto (28.06)

1kk 3kk 6kk 1 v 3 v p.a. 5 v p.a.
OP-Vuokratuotto B - +0,13 % +2,09 % +4,36 % +4,62 % +5,88 %
Vertailuindeksi - - - - - -

Vuosittainen tuotto

2014 2015 2016 2017 2018 Vuoden alusta
OP-Vuokratuotto B +8,47 % +7,22 % +3,92 % +4,18 % +5,97 % +2,09 %
Vertailuindeksi - - - - - -

Tunnuslukuja

Volatiliteetti 12 kk vola 12kk Sharpe 12 kk Duraatio
OP-Vuokratuotto B - - -0,23
Vertailuindeksi - - -

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat lähes kaikkia rahastojamme ilman kuluja.
 • OP-sijoituskumppani on palvelukokonaisuus omistaja-asiakkaalle, jolle on kertynyt sijoitusvarallisuutta. Saat oman yhteyshenkilön sekä kattavaa ja ajantasaista markkinatietoa sijoituspäätöstesi tueksi.
 • Omistaja-asiakkaat pääsevät automaattisesti osakekaupankäynnin hinnaston toiselle hintaportaalle, jossa välityspalkkion suuruus on 0,18 % (vähintään 8 €), kun ensimmäisen palkkioportaan välityspalkkio on 0,2 % (vähintään 8 €).

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy säästöjen ja sijoitusten lisäksi OP-bonuksia myös

 • lainoista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.