Kustannustehokkaat indeksirahastot

Sijoita indeksirahastoon

Indeksirahastot ovat helppo, edullinen ja tehokas vaihtoehto sijoittajan salkkuun. Ne ovat erinomainen valinta sijoittajalle, joka tavoittelee hyvää tuottoa ja kustannustehokkuutta.

Indeksisijoittaminen soveltuu mainiosti lähes kelle tahansa. Kun sijoitat indeksirahastoihin, tunnista kuitenkin oma riskinsietokykysi. Sijoita rahastoihin sen verran, kuin olet valmis sietämään osakemarkkinoihin liittyvää arvonvaihtelua.

Riskit hallintaan tehokkaalla hajautuksella

Matalien palkkioiden vuoksi indeksirahastot ovat oivallinen sijoitusvaihtoehto pitkäaikaiseen säästämiseen.

Pitkän aikavälin säästäjänä kannattaa riskiä hallita hajauttamalla järkevästi. Kun sijoitat säännöllisesti kuukausittain ja jaat sijoituksesi useampaan eri kohteeseen, hajautat tehokkaasti eli pienennät riskiä. Yhdellä rahastosijoituksella pystyt hajauttamaan sijoituksesi osakemarkkinoille ympäri maailmaa.   

Voit tehdä indeksirahastoon jatkuvan säästösopimuksen haluamallasi summalla. Tarvittaessa saat nopeasti nostettua rahat käyttöösi.

Näin indeksirahastot kerryttävät tuottoa:

  • Indeksirahastoihin laitettavat varat sijoitetaan indeksin mukaisesti osakemarkkinoille
  • Osakkeista saatavat osingot sijoitetaan uudelleen automaattisesti vertailuindeksin mukaisesti, eli osingot päätyvät rahaston omistajille rahaston arvon nousuna. Kun sijoitat rahastoon pitkäjänteisesti, hyödyt myös muiden sijoittajien merkintä- ja lunastuspalkkioista, sillä nekin maksetaan rahastolle.

Valitse laajasta indeksirahastovalikoimastamme itsellesi sopivin.  

Osakeindeksien mukaisesti sijoittavat rahastot

Indeksirahastot sijoittavat kaikki varat vertailuindeksin mukaisesti osakkeisiin. Näin ollen indeksisijoittajan salkkuun kertyy huomattava määrä osakeriskiä ja salkun arvonmuutokset heijastelevat suoraan osakemarkkinoiden yleistä kehitystä. Salkun kokonaisriskin kannalta on järkevää hajauttaa osa varoista muihin omaisuusluokkiin kuin osakkeisiin.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.