Sijoitusvakuutus on vakuutussopimus, jonka sisälle voit valita sijoituskohteet laajasta valikoimastamme.

OP Sijoitusvakuutus

Pitkäaikaiseen säästämiseen sopiva säästöhenkivakuutus
1

Sijoitusvakuutus on joustava tapa säästää pitkäaikaisesti

Onko mielessäsi jokin pitkän tähtäimen säästötavoite vai haluatko säästää vaikkapa lapsille tai itsellesi tärkeälle hyväntekeväisyyskohteelle? 

Hyvä tapa ottaa askel kohti säästöjen karttumista on säästäminen säästöhenkivakuutukseen. Pääset alkuun esimerkiksi 100 eurolla kuukaudessa ja voit tehdä muutoksia säästösummaan tai nostaa säästöjäsi sijoitusvakuutuksesta milloin vain. Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi myös kerryttävät OP-bonuksia. 

2

Anna säästöillesi mahdollisuus tuottaa

Valitse sijoitusvakuutukseesi itsellesi sopivia sijoituskohteita, kuten OP Premium -sijoituskorit, vastuulliset rahastot ja säästäjän rahastot.  

Kun markkinatilanne tai tavoitteesi muuttuvat, voit vaihtaa sijoituskohteita digipalveluissa ilmaiseksi.  

Yksi sijoitusvakuutuksen eduista on se, että tuottoa verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi. Näin hyödynnät korkoa korolle -ilmiön tehokkaasti ja säästösi saavat parhaan mahdollisuuden tuottaa.

3

Sijoitusvakuutus sisältää myös henkivakuutuksen

Saat valita kerryttämiesi säästöjen edunsaajaksi itsesi, lapsen, kummilapsen tai vaikkapa yhdistyksen, jolle haluat säästää.  

Sijoitusvakuutukseen kuuluu myös henkivakuutus. Kuolemantapauksessa säästösi maksetaan valitsemallesi edunsaajalle nopeasti jo ennen perunkirjoitusta ja kuolinpesäselvityksiä.  

Voit myös vaihtaa edunsaajia digipalveluissa maksutta milloin vain.

Kenelle sijoitusvakuutus sopii?

Sinulle, joka haluat kasvattaa varallisuuttasi pitkällä aikavälillä ja jättää mahdollisuuden vaihtaa vakuutuksen sisällä olevia sijoituskohteita, kun markkinatilanne tai elämäntilanteesi muuttuvat.  

Mietitkö, kannattaako sijoitusvakuutus avata? Jos jokin alla olevista väittämistä tuntuu sopivan tilanteeseesi, voi säästäminen sijoitusvakuutukseen olla hyvä vaihtoehto: 

 • Säästät pitkällä tähtäimellä: sijoitusvakuutus on voimassa siihen asti, kun täytät 100 vuotta. Voit kuitenkin nostaa säästöjäsi osittain tai kokonaan milloin vain. 
 • Haluat säästää joustavasti: voit vaihtaa sijoitusvakuutuksessa olevia sijoituskohteita digipalveluissa maksutta niin usein kuin haluat. Tuottoa verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi.  
 • Perintösuunnittelu on sinulle ajankohtaista: OP Sijoitusvakuutus on säästöhenkivakuutus, jonka avulla voit siirtää varallisuutta ilman testamenttia valitsemillesi edunsaajille. 

Asiakkaidemme kertomaa

Seppo

“Vähän kuin rahastojen osakesäästötili”
Seppo 60 vuotta

”Voin vaihdella rahastoja sijoitusvakuutuksen sisällä maksutta. Tämä ominaisuus on minulle tärkeä, sillä seuraan markkinoita aktiivisesti ja mukautan sijoitusstrategiaani tilanteen mukaan.”

Tiina

”Säästän lapsiani varten”
Tiina 45 vuotta

”Vanhin lapsistani muutti juuri omaan kotiinsa. Halusin avata OP Sijoitusvakuutuksen, jonka edunsaajaksi valitsin poikani. Näin hän pärjää, jos minulle kävisi jotain.”

Saija

”Haluan matkustella ulkomailla”
Saija 28 vuotta

”Aloitin säästämisen sijoitusvakuutukseen, koska unelmoin matkustamisesta. Säästän kuukausittain pienen summan ja silloin tällöin isompia kertasummia.”

Mikä ihmeen sijoitusvakuutus?

Sijoitusvakuutus eli säästöhenkivakuutus ei nimestään huolimatta ole perinteinen vakuutus, vaan säästämisen ja sijoittamisen muoto. Sijoitusvakuutus on vakuutussopimus, jonka sisälle saat valita sijoituskohteet laajasta valikoimastamme:

 • OP Premium -sijoituskorit
 • Vastuulliset rahastot
 • Säästäjän rahastot
 • Laaja, jopa 50 rahastoa sisältävä OP:n sijoitusrahastovalikoima

Katso videolta, miten sijoitusvakuutus toimii

OP Sijoitusvakuutuksen kulut

Kulut koostuvat sijoitusvakuutuksen hoitokuluista ja sijoituskohteiden kuluista. Vastineeksi pääset kiinni laajaan tuotevalikoimaan, jota kehitämme aktiivisesti. Tuomme jatkuvasti mielenkiintoisia sijoituskohteita mukaan vaihtoehtoihin. 

Säästöjen nostaminen on maksutonta kolmen vuoden jälkeen.  

1. Hoitokulut

 • Hoitokulu 0,4 % vuodessa 82 500 €:oon asti
 • Hoitokulu 0,2 % 82 500 €:a ylittävältä osalta
 • Neljännestä vuodesta lähtien hoitokulu on vähintään 1,65 € kuukaudessa
 • Maksamistasi maksuista ei veloiteta erillistä kulua

2. Sijoituskohteiden kulut

Sijoitusvakuutukseen hankkimiesi sijoituskohteiden kulut vaihtelevat ja näkyvät säästösi arvossa päivittäin. Sijoituskohteiden vuosittaiset kulut ovat tyypillisesti 0,15–2,5 %.

3. Säästöjen nostaminen

Voit nostaa säästöjä sijoitusvakuutuksestasi maksutta, kun sopimuksesi on ollut voimassa kolme vuotta.

 
Tutustu hinnastoon 

Sijoitusvakuutuksen verotus  – miksi vakuutuskuori on hyvä valinta?

Sijoitusvakuutus on vakuutuskuori, jonka sisälle valitset sijoituskohteet. Sinun ei tarvitse maksaa sijoituskohteiden tuotosta veroa vaihtaessasi sijoituskohteita vakuutuskuoren sisällä. Tuotto verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi vakuutuskuoresta.

Sijoitusvakuutuksen edunsaaja

Sijoitusvakuutuksen edunsaajaksi voit valita itsesi tai esimerkiksi lapsen, kummilapsen tai vaikkapa yhdistyksen, jolle haluat säästää.  

Sijoitusvakuutukseen kuuluu myös henkivakuutus, joten kuolemantapauksessa säästösi maksetaan valitsemallesi edunsaajalle nopeasti jo ennen perunkirjoitusta ja kuolinpesäselvityksiä.  

Voit halutessasi muuttaa vakuutuksen edunsaajaa digipalveluissamme maksutta milloin vain. 

Vakuutussäästämisen yleisimpiin termeihin perehtyminen on hyvä tapa aloittaa tähän säästämisen ja sijoittamisen muotoon tutustuminen.

 • Säästöhenkivakuutuksella tarkoitetaan vakuutussäästämisen sopimusta, johon valitaan edunsaaja sekä säästösummalle että kuolintapausturvalle. Jos kuolet säästöhenkivakuutuksen voimassaoloaikana, säästösi ohjautuvat valitsemallesi edunsaajalle.
 • Säästövakuutuksella tarkoitetaan useimmiten samaa asiaa kuin säästöhenkivakuutuksella. Sijoitussidonnaisista säästöhenkivakuutuksista käytetään usein myös termiä säästövakuutus.
 • Kapitalisaatiosopimus on säästämiseen ja sijoittamiseen tarkoitettu sijoitussidonnainen vakuutussopimus. Kapitalisaatiosopimus ei sisällä vakuutettua henkilöä tai erikseen valittua edunsaajaa toisin kuin säästöhenkivakuutus.
 • Vakuutuskuori tarkoittaa, että vakuutus muodostaa kehyksen tai kuoren erilaisille sijoituskohteille. Vakuutussäästäjä pystyy yhdellä vakuutussopimuksella hajauttamaan säästönsä monipuolisesti erilaisiin sijoituskohteisiin.
 • Sijoituskori on verrattavissa sijoitusrahastoon, mutta sijoituskoreihin voi sijoittaa vain vakuutussäästämisen tuotteiden kautta. Sijoituskorin tuotto perustuu sijoituskorissa olevien sijoituskohteiden arvonmuutokseen.

 

Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi kerryttävät OP-bonuksia.* Lisäksi saat rahastojen ostot ja myynnit 0 €.**

*Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia 1.4.2022 alkaen: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A.

*OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -rahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista.

Vakuutussäästäminen on säästämisen ja sijoittamisen muoto, kuten rahastosäästäminen ja osakesijoittaminen. Vakuutussäästäminen tarkoittaa sitä, että vakuutus muodostaa kehyksen erilaisille sijoituskohteille.

Usein käytetään termiä vakuutuskuori, kun tarkoitetaan vakuutussäästämistä. OP Sijoitusvakuutus on vakuutussäästötuote, johon vakuutussäästäjä pystyy yhdellä sopimuksella hajauttamaan säästönsä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin.

OP Sijoitusvakuutus on tarkoitettu osuuspankin omistaja-asiakkaille. Jos haluat aloittaa vakuutussäästämisen ja et ole vielä omistaja-asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi täällä.

Jos sinulla on jo OP Sijoitusvakuutus, voit tehdä lisäsijoituksen helposti ja nopeasti verkossa. Tee lisäsijoitus sijoitusvakuutukseesi. 

OP Säästösopimus

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit toimivat.