Allt för din bil från samma ställe

Du får de bästa förmånerna när du skaffar finansiering och försäkring till din bil från samma ställe. Då du är ägarkund i andelsbanken får du rabatt på bank- och försäkringstjänster och drar nytta av OP-bonus. Dessutom blir din vardag enklare med OP-mobilen, Pohjola Verkstadsmästaren och vårt breda nätverk med samarbetspartner.

När du koncentrerar dina ärenden sparar du

Som ägarkund i Andelsbanken samlar du OP-bonus för dina ärenden, du får rabatt på försäkringar och många andra förmåner. När du koncentrerar dina försäkringsärenden till oss och samtidigt blir förmånskund hos Pohjola Försäkring, får du ta del av förmåner och rabatter för förmånskunder.  
 
Du får följande förmåner när du koncentrerar dina ärenden till oss:
 
 • Om du är preferenskund får du 7 procent rabatt på kaskoförsäkring och nästan alla försäkringar för hemmet och familjen. Om du är 18-27 år får du till och med 21 procent rabatt på nämnda försäkringar.
 • Som ägarkund får du 3 procent tilläggsrabatt på försäkringar. 
 • Som ägarkund används dina OP-bonus till exempel för att betala serviceavgifter för lån och för försäkringsfakturor. År 2023 samlar ägarkunderna 30 procent mer i OP-bonus.
Utöver förmåner värda reda pengar får du ta del av varierande förmåner hos våra samarbetspartner och Pohjola Försäkrings omfattande partnernätverk. Dessutom blir det lättare att sköta ärenden när du kan följa låne- och försäkringsärenden i OP-mobilen och i tjänsten op.fi. 

Flexibel bilfinansiering för dina behov

OP har tre alternativ för att finansiera anskaffning av en bil: Banklån med säkerhet, Specialkredit utan säkerhet samt delbetalningsfinansiering utan säkerhet. De skiljer sig från varandra till säkerheter, ränta och maximilånebelopp. Observera att endast Banklån med säkerhet samlar OP-bonus för en ägarkund. Specialkredit och delbetalningsfinansiering utan säkerhet samlar inte OP-bonus. 

Banklån

Förmånligaste räntan

 • Säkerhet t.ex. ägarbostad eller annan egendom
 • För alla bankers kunder
 • Över 10 000 euro - ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 3 - 5 % + 12 mån. euribor

Specialkredit

Ansök om lån bekvämt på nätet och gör ditt köp var som helst

 • Du behöver inga säkerheter eller borgensmän
 • Endast för OP:s kunder
 • Max. 15 000 euro
 • Ränta 7,95 % + 3 mån. euribor

Avbetalning

Köp bil i en bilaffär eller av en privatperson med fast ränta och månadsbetalning

 • Bilen som köps utgör säkerhet för finansieringen
 • För alla bankers kunder
 • Ingen fastställd övre gräns
 • Typisk ränta 4 - 7 %

Skräddarsytt skydd med bilförsäkring

När du skyddar din bil med trafikförsäkring och en frivillig kaskoförsäkring, får du täckande skydd för skador. Marknadens högsta startbonus på 40 procent för en ny förare och en kvick bonusutveckling gör vår trafikförsäkring till ett utmärkt alternativ. Med den snabba bonusutvecklingen samlar du den maximala bonusen på 80 procent på bara fem år. 

Du kan skräddarsy en kaskoförsäkring för dina behov genom att till försäkringen välja de skydd som du behöver ur vårt stora sortiment. I priset på kasko beaktar vi också dina körkilometrar – om du inte kör särskilt mycket, betalar du inte särskilt mycket.

OP-bonus är en positiv överraskning – år 2023 får ägarkunderna 30 procent mer i bonus

Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-bonus för dina ärenden hos OP. Om du till exempel har ett banklån med säkerhet på 39 000 € för att finansiera en bil och varje år betalar till Pohjola Försäkring 1 000 € i försäkringspremier, får du OP-bonus till ett värde av 100 euro per år. Vänligen observera att Specialkredit och delbetalningsfinansiering utan säkerhet inte samlar OP-bonus.

Den OP-bonus som samlats används bland annat för att betala bankens serviceavgifter och för försäkringspremier. I praktiken innebär detta att efter att OP-bonus använts återstår 0 € att betala av dina försäkringspremier, och du kan använda de pengar som du hade tänkt betala fakturan med till något som du tycker om.

Det är särskilt lönsamt att använda våra tjänster i så stor utsträckning som möjligt 2023, eftersom det också ökar bonusbeloppet. Som ägarkund får du hela nästa år 30 procent mer i bonus. 

Våra tjänster gör din vardag enklare

Som kund hos OP och Pohjola Försäkring kan du ta del av ett utmärkt sortiment med tjänster som gör din vardag enklare.

 

Finansieringen beviljas av OP Detaljkunder Abp, OP Företagsbanken Abp eller andelsbanken, beroende på finansieringsprodukten. Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.

Banklånet är en engångskredit. Om 12 mån. euribor är 4,091 % (18.08.2023), är den effektiva räntan på ett banklån på 10 000 euro med en återbetalningstid på fem år 7,9 %, då räntan på krediten är marginalen 3,9 % + 12 mån. euribor. För lånet debiteras en månatlig skötselavgift på 2,50 euro och en expeditionsavgift på 120 euro när lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 12 046,06 euro.

Kalkylen har upprättats under antagande om att hela lånet tas ut, låneräntan och övriga avgifter hålls oförändrade under hela lånetiden samt att krediten betalas med jämna poster på 196,28 euro med en månads mellanrum. Banklånet beviljas av andelsbanken.

En Specialkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 6 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 14,24 % då krediträntan är 3 mån. euribor + 7,95 % (11,91 % 12/23) och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 8 176,89 euro. Kalkylen har upprättats med antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela kredittiden. Därtill har man antagit att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 145 euro varje månad ända till den sista posten.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp

Avbetalningsfinansieringen är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 20 000 euro med en betalningstid på 5 år är 7,6 %, då räntan på finansieringen är 6 procentenheter (7/23), uppläggningsavgiften 190 euro och faktureringsavgiften 9 euro/mån. Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 23 959,10 euro, beloppet av delbetalningarna är 399,40 euro och antalet delbetalningar är 60. Kalkylen har upprättats under antaganden om att krediten tas ut på en gång samt att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden.

Krediten beviljas av OP Företagsbanken Abp