OP Visa Gold

4 skäl att använda kreditkort

Utnyttjar du OP:s kort fullt ut?

1. Det är tryggt att betala med kreditkort på nätet  

Med kreditkort betalar du tryggt var som helst, också på nätet.  Om du till exempel inte får en vara som du beställt i en nätbutik eller om varan är felaktig kan du få ersättning av kreditkortsbolaget. Samma gäller betalningen av resor. 
 
Om du betalar dina flygbiljetter på nätet med kreditkort och flygbolaget går i konkurs före resan, ersätter kreditkortsbolaget dina flygbiljetter. 
 
Med verifieringstjänsterna Visa Secure (tidigare Verified by Visa) eller Mastercard Identity Check (tidigare Mastercard SecureCode) betalar du tryggt på nätet. Användningen av dem motsvarar en underskrift. Tjänsterna verifierar både dig och nätbutiken, dvs. båda parterna, på ett tillförlitligt sätt.
 

2. Avgiftsfri försäkring för produkter som betalats med kort  

I OP:s kort ingår en Produktskyddsförsäkring som försäkrar ägarkundernas inköp i ett halvt år. 
 
Produktskyddet ersätter t.ex. om dina splitternya glasögon går sönder eller om din nyinköpta datorplatta faller och går sönder. Självrisken är 75 euro och för ett enskilt föremål är maximiersättningen 2 000 euro. Produktskyddet gäller då du betalar inköpet med OP-Visa, OP-Visa Gold, OP-Platinum eller OP-Mastercard.
 
 

3. På resor är kreditkort ett tryggare val än kontanter

Det är lättare för tjuvar att stjäla kontanter än få tag på en PIN-kod. Det går vanligen inte heller enkelt att spåra kontanter. Om du använder och förvarar ditt kort omsorgsfullt och det ändå blir stulet och du genast meddelar att ditt kort har blivit stulet, behöver du själv inte ersätta eventuella missbruk. 
 
På resor kan det också ibland vara omöjligt att boka hotell eller hyra bil utan kreditkort. 
 

4. Kreditkortet ger flexibilitet i vardagen 

Ett kreditkort ger enkelt flexibilitet vid överraskande utgifter. Med kreditkortets kredit får du 35 dagar räntefri betalningstid. Därefter kan du betala hela krediten på en gång eller dela upp betalningen i lämpliga delar. Du kan behändigt ändra betalningsplanen i op.fi eller OP-mobilen. 
 
Du kan när som helst överföra kredit till ditt konto i op.fi eller OP-mobilen och t.ex. sköta överraskande räkningar i tid. 
 
Då du har OP:s kreditkort kan du köpa varifrån du vill och utnyttja de bästa erbjudandena. Du är inte bunden till affärernas krediter.
 

Uppdatera kreditkortet enligt din livssituation eller höj kreditgränsen för kortet 

Ofta kan det vara bra att uppdatera kreditkortstypen eller höja kreditgränsen. Till exempel OP-Visa Gold kan vara ett bra alternativ om du reser mycket.

Läs mer om OP-Visa Gold och ansök om kortet

Du kan höja kreditgränsen på op.fi

Försäkringen Produktskydd beviljas av Pohjola Försäkring Ab. Korten beviljas av OP-Kortbolaget Abp.