Henkilö tekee luottorajan korotushakemusta puhelimella OP-mobiilissa.

Så här ändrar du kreditgräns

Du kan smidigt höja din kreditgräns i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen, gratis.

Vad ska jag välja för kreditgräns?

Med en kreditgräns som är anpassad till dina behov kan du försäkra dig om att du alltid får ut största möjliga nytta av ditt kreditkort. Till OP:s kreditkort kan du, beroende på kort, få en kreditgräns på 2 000–20 000 euro, allt efter ditt behov och din ekonomiska situation. Höjning av kreditgränsen höjer inte priset på ditt kort.

Höj kreditkortets kreditgräns

När du väljer vilken kreditgräns som passar dig bäst är det lönt att tänka på hur stora utgifter du plötsligt kan stå inför om till exempel en hushållsmaskin går sönder. Med ett kreditkort som har en tillräckligt hög kreditgräns kan du agera snabbt i oväntade situationer och har alltid disponibla medel att ta till vid behov.

Höj kreditgränsen smidigt på nätet eller i OP-mobilen

Du kan höja kreditgränsen i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen. Att höja kreditgränsen kostar ingenting och det höjer inte priset på ditt kort.

Du kan ansöka om en höjning av kreditgränsen om du har regelbundna löne- eller pensionsinkomster, klarar av dina utgifter med hjälp av dina inkomster och har skött din ekonomi klanderfritt.

  1. Besvara blankettens frågor om din nuvarande ekonomiska situation. Var beredd på att uppge till exempel dina bruttoinkomster och nuvarande skuldbetalningskostnader.
  2. Välj ny kreditgräns och lämplig månadsbetalning.
  3. Kontrollera sammandraget och sänd din ansökan.
  4. Du får kreditbeslutet om din nya kreditgräns på några minuter. 
  5. Bekräfta till sist höjningen av kreditgränsen.

Då vi beviljar kredit använder vi dina kunduppgifter och personkreditupplysningar. Kreditupplysningarna får vi ur Suomen Asiakastieto Oy:s kreditupplysningsregister.

Höj kreditgränsen 

Visa – höjning av kreditgränsen

För korten OP Classic, OP Gold och OP Platinum kan du ansöka om en kreditgräns på 2 000–20 000 euro, allt efter ditt behov och din ekonomiska situation.

Höj kreditgräns

Mastercard – höjning av kreditgränsen

Kreditkorten OP Duo och K-Plussa Maksuaika lämpar sig bra som reservkort vid sidan av ett annat betalkort för överraskande situationer och större inköp. 

För OP Duo kan du ansöka om en kreditgräns på 2 000–20 000 euro.

Höj kreditgränsen för OP Duo

Du kan höja kreditgränsen för K-Plussa Maksuaika-kortet på adressen plussamaksuaika.fi.

Höj kreditgränsen för K-Plussa Maksuaika-kortet 

Vid behov kan du kontakta OP:s kundtjänst i frågor som gäller höjning av kreditgränsen

Följande frågor hjälper dig välja en lämplig kreditgräns:

Vilken kreditgräns är lämplig för mig?

Med hjälp av ditt kreditkort kan du se till att du har ekonomisk flexibilitet i händelse av överraskande situationer som till exempel om en hushållsmaskin gått sönder. En tillräckligt hög kreditgräns ger dig rörelsemån i vardagen då du behöver den. Om kreditgränsen för ditt kort ofta känns för låg, lönar det sig att överväga att höja kreditgränsen och på så sätt öka din ekonomiska flexibilitet.

Det lönar sig att använda kreditkortet för dagliga inköp, då du med OP:s kreditkort bland annat får 35 dagar räntefri betaltid och Produktskydd för dina inköp. Läs mer om Produktskyddet

Du kan använda ditt kreditkort när det behövs och betala tillbaka krediten i delbetalningar som passar dig, dock minst minimimånadsbetalningen.

Skulle det kännas svårt att täcka de vardagliga utgifterna med dina egna inkomster, är en höjning av kreditgränsen inte alltid det bästa eller det enda alternativet. Läs mer om hur du kan få flexibilitet i vardagen 

Hur hög kreditgräns kan jag få?

På kreditgränsen som beviljas inverkar dina inkomster, nuvarande skulder och din ekonomiska balans. Om du klarar av dina nuvarande utgifter väl och inte har några betalningsanmärkningar, kan du ansöka om höjning av kreditgränsen. På basis av uppgifterna du gett oss räknar vårt system ut ett kreditbeslut på några minuter.

Kostar det att höja sin kreditgräns? Inverkar en högre kreditgräns på kortets pris?

Att höja kreditgränsen kostar ingenting. En höjning av kreditgränsen inverkar inte på kortets pris.

Den kredit du har använt ska du varje månad amortera med minst minimiamorteringen. Minimiamorteringen för OP:s Visa- och OP Duo-korten fastställs på basis av den utnyttjade krediten. Minimiamorteringen är 2 % av skuldsaldot på faktureringsdagen eller minst 30,00 euro. Om du har ansökt om kredit efter 1.12.2021, är minimiamorteringen 3 % av skuldsaldot. Då saldot minskar, minskar också månadsbetalningens belopp.

Hur går ansökningsprocessen till?

På ansökningsblanketten ber vi om sådana uppgifter om din ekonomi som är väsentliga för beviljandet av kredit. Var beredd på att uppge till exempel dina nuvarande bruttoinkomster och eventuella skulder.

I samband med din ansökan om höjd kreditgräns kontrollerar vi dina kreditupplysningar i Suomen Asiakastieto Oy:s kreditupplysningsregister.

Vad händer om kreditgränsen jag ansöker om är för hög?

Om vi inte kan bevilja dig en så hög kreditgräns som du ansökt om, föreslås i kreditbeslutet den högsta möjliga kreditgränsen du kan få. Om du godkänner den föreslagna kreditgränsen, blir den ditt korts nya kreditgräns.

Höj kreditgränsen för ditt kreditkort på nätet

Kortets kreditgräns - vad är det?

Med kreditgränsen avses kortets maximikredit. Om din kreditgräns är till exempel 5 000 euro kan du med kortets kreditfunktion (credit) köpa varor eller tjänster till ett värde av högst 5 000 euro. Krediten frigörs an efter som du betalar din kredit så att du kan utnyttja den på nytt.

Till OP:s kreditkort kan du, beroende på kort, få en kreditgräns på 2 000–20 000 euro, allt efter ditt behov och din ekonomiska situation.

Observera att kreditgränsen inte är samma sak som säkerhetsgränserna för kortanvändningen. Du kan när som helst justera säkerhetsgränserna i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen.

Läs mer om kortets säkerhetsgränser

Vad är ett kreditkort?
Drar du full nytta av ditt kreditkort? Använder du det på ett fiffigt sätt? Läs hur kreditkortet fungerar.
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Så här ändrar du ditt korts säkerhetsgränser
Du kan snabbt och lätt ändra säkerhetsgränserna för ditt betalkort eller kreditkort i tjänsten op.fi eller OP-mobilen.