autohätäpalvelu

Pohjola Bilskadejour – mer än en bogseringstjänst

Bilskadejouren hjälper dig tillbaka ut i trafiken om till exempel ditt fordon inte startar, resan avbryts på grund av en punktering eller din bil får något annat fel.

Från Bilskadejouren snabb hjälp på vägen – 010 253 0012

Om det i din kaskoförsäkring ingår bilräddningsskydd eller bärgningsförsäkring för företag, får du snabbt hjälp vid skador av Pohjola Bilskadejour. 

Bilskadejouren betjänar alla tider på dygnet varje dag året runt. Från tjänsten får du råd i problemsituationer per telefon. Samtidigt kan du beställa bärgning, bogsering, en ersättningsbil eller en bilmontör för att reparera felet till skadeplatsen.

Bilskadejouren hjälper dig i många situationer 

Överraskad av ett tekniskt fel? Är batteriet eller bränslet slut? Om din egen bil eller ditt företags fordon kör av vägen, ett däck får punktering, bilen inte startar eller om ditt fordon är körodugligt på något annat sätt, får du hjälp från vår bilskadejour. 

Vår bilskadejour kartlägger din situation och beställer vid behov bärgning, bogsering till verkstaden eller en bilmontör att reparera din bil till skadeplatsen. Du får hjälp från bilskadejouren och ersättning från bilräddningsskyddet också när ditt fordon inte startar på din gårdsplan. 

I de flesta situationer bogseras din körodugliga bil i enlighet med villkoren till närmaste ändamålsenliga verkstad.

Vad ersätter bilräddningsskyddet?

När du har bilräddningsskydd i din kaskoförsäkring, ersätter vi kostnader som uppstår till följd av att resan avbryts, exempelvis bogsering till verkstaden, utan självrisk.

I stället för ersättning för bogseringskostnader kan ersättning betalas från bilräddningsskyddet för montörens arbets- och resekostnader för reparationen, om felet eller skadan repareras på platsen. I det här fallet är ersättningen dock högst lika stor som bogseringskostnaderna. 

Våra partner hjälper dig om du behöver bogseringstjänst eller en ersättningsbil

När du har ringt till vår bilskadejour får du anvisningar för problemet. Om ditt fordon behöver bogseras, beställer vi vår partner REDGO eller SOS Hinaus till din hjälp. Vid behov får du också tillgång till en ersättningsbil. När du anlitar våra partner REDGO eller SOS Hinaus för bogsering, säkerställer du att skadan ersätts på det sätt som är förmånligast för dig.

Tjänsten ersättningsbil erbjuds av Pohjola Försäkrings samarbetspartner Europcar eller Hertz.

Bilskadejouren ger företagaren trygghet

Om ett fordon i ditt företag behöver bogseras, kan du ringa till bilskadejouren, när företaget har en bärgningsförsäkring. Bärgningsförsäkringen för företagare är en tilläggsskyddsförsäkring för dina lastbilar och bussar i samband med Helkasko och Delkasko. Kostnader ersätts från försäkringen, om din resa blir avbruten på grund av ett fel eller skada på ditt fordon. 

Bilskadejouren hjälper om bilen går sönder utomlands

I Skadehjälpen hittar du noggranna anvisningar för olika skadesituationer

Läs om Skadehjälpens anvisningar för bilskador och fordonsskador i företag.