Fordonsförsäkring

Fordonsförsäkringen är ett skydd för föraren och fordonet. Varje fordon som används i trafik ska försäkras med en lagstadgad trafikförsäkring, som ersätter personskador vid en eventuell skadesituation och skador på en eventuell oskyldig parts fordon. Dessutom lönar det sig att försäkra det egna fordonet med en kaskoförsäkring, som ger skydd exempelvis i händelse av skadegörelse, mot bucklor som uppstår vid parkering, vid motorfel och stenskott mot vindruta. Du kan skräddarsy skydden så att de passar ditt fordon. Läs mer om våra försäkringar, räkna ut premien och teckna nedan enkelt en försäkring för ditt fordon.

 

De populäraste Pohjola Försäkring fordonsförsäkringar

 

Autovakuutus henkilöautolle tuo turvaa matkantekoon.
Bilförsäkring för personbil
Det bästa skyddet för din bil får du, om du för bilen tecknar utöver en trafikförsäkring också en bilförsäkring, dvs. kasko.
Mies huoltaa moottoripyörää
Motorcykelförsäkring
En motorcykelförsäkring med åretruntpremiesättning sparar tid och pengar.

 

Andra fordonsförsäkringar

 

Kuorma-auton vakuutus korvaa ajoneuvosi vahinkoja.
Försäkring för lastbil
Hos oss får du trafik- och kaskoförsäkring för lastbilar i privat bruk.
Skootterin tai mopon vakuutus sisältää liikennevakuutuksen ja halutessasi myös kaskon.
Mopedförsäkring
En försäkring för moped eller skoter ger skydd åt föraren och fordonet.
Traktorin vakuutus korvaa esimerkiksi palon ja varkauden.
Försäkring för traktor
Försäkra och registrera en traktor i privat bruk enkelt via nätet.
Museoajoneuvo kannattaa vakuuttaa huolella.
Försäkring för museifordon
Omfattande skydd för museibilar och andra museifordon.
Myös rekisteröimättömät moottoripyörät tarvitsevat liikennevakuutuksen.
Försäkringar för andra fordon
Försäkring för oregistrerade motorcyklar och andra särskilda fordon.
Pakettiauton voi vakuuttaa liikennevakuutuksella ja kaskolla.
Försäkring för paketbil
Bilförsäkringen ersätter skador som drabbar paketbilen i trafiken.
Mopoauton vakuutus tuo turvaa mopoautolle ja kuljettajalle
Försäkring för mopedbil
Försäkringen för mopedbil täcker föraren och fordonet.
Asuntovaunun vakuutus tuo turvaa tien päälle.
Försäkring för husvagn
Försäkringen ger skydd för husvagn och dess utrustning.
Harrasteajoneuvon vakuutus sopii sekä harrasteautoille että -moottoripyörille.
Försäkring för hobbyfordon
Försäkringen tecknas för minst 20 år gamla hobbybilar och andra hobbyfordon.
Perävaunuvakuutus vakuuttaa perävaunun ja venetrailerin.
Försäkring för släpvagn
Kom ihåg att försäkra din släpvagn och båttrailer.
Matkasta on helppo nauttia, kun matkailuauton vakuutus on kunnossa.
Försäkring för husbil
Med försäkringen för husbil skyddar du både din husbil och dess fasta utrustning.
Moottorikelkan vakuutus tuo turvaa sinulle ja kelkallesi.
Försäkring för snöskoter
Varje snöskoter behöver en trafikförsäkring, som du kan komplettera med kasko.
Mönkijän vakuutus turvaa kuskin ja kulkupelin.
Försäkring för fyrhjuling
En trafikförsäkring för fyrhjuling är obligatorisk, oavsett om du kör på väg, i terrängen eller på din egen gård.

 

Hur mycket kostar en fordonsförsäkring?

Priset på fordonsförsäkringen beror bland annat på ditt fordons märke och ålder, de skydd som du valt till fordonsförsäkringen samt den bonus du intjänat i försäkringen under din körhistoria. Lättast framgår priset på fordonsförsäkringen, om du väljer önskad fordonsförsäkring, uppger grunddata om ditt fordon och väljer de skydd du vill ha. Utifrån dessa uppgifter kan vi räkna ut det preliminära priset på din skräddarsydda försäkring. Efter det kan du om du vill fortfarande ändra på skydd och självrisker så att det passar ditt fordon innan du tecknar försäkringen på nätet. Välj ditt fordon och räkna ut priset på din fordonsförsäkring genom knapparna ovan.

Du kan bekanta dig med hur räknaren fungerar, vilka faktorer som inverkar på den premie som den räknar ut och våra tips på vilka saker som det utöver premien är skäl att beakta vid valet av försäkring på nedanstående sida.

Hurdan bonus har fordonsförsäkringen?

Bonus i fordonsförsäkringen är ett belöningssystem, som belönar föraren för en säker och skadefri körstil. Då du kör en försäkringsperiod, i regel ett år, utan skador som ersätts ur din fordonsförsäkring, stiger din bonus under nästa försäkringsperiod. Då du intjänar en högre bonus sjunker premien för nästa försäkringsperiod. Den obligatoriska trafikförsäkringen och den frivilliga kaskoförsäkringen har egna separata bonussystem, som du kan läsa mer om via länkarna nedan.

Vad termerna betyder: Bilskyddsavtal för alla fordon

Då du försäkrar ditt fordon med Pohjola Försäkrings fordonsförsäkring, bildas av ditt försäkringsskydd ett Bilskyddsavtal. Avtalet kommer att heta Bilskydd, oavsett hurdant fordon du försäkrar eller vilka skydd du väljer i försäkringen. Det är bra att observera att till ditt Bilskyddsavtal fogas samtliga fordonsförsäkringar, där du är försäkringstagare.

Jämförelse och konkurrensutsättning av fordonsförsäkringar

Det är förnuftigt att med jämna mellanrum jämföra och konkurrensutsätta fordonsförsäkringar. Då du jämför och konkurrensutsätter försäkringar säkerställer du att du får det bästa alternativet för just ditt fordon. Då du gör jämförelsen är det bra att komma ihåg att det i försäkringar också finns andra skillnader än priset. Vid jämförelse av fordonsförsäkringar är det därför bra att kontrollera utöver de skydd som ingår i försäkringarna, vad som ersätts och hurdan service du får om det sker en fordonsskada.

En jämförelse av Pohjola Försäkrings fordonsförsäkringar gör du enklast genom knapparna ovan, och vi har nyligen gjort en jämförelse av försäkringar för personbil och motorcykel ännu lättare. Läs mer, räkna ut premien och jämför!

Fordonsförsäkring för företag eller taxi

Varje fordon behöver en försäkring. Du kan försäkra utöver ditt fordon också ditt företags fordon. Läs mer, be om en offert och försäkra ditt företags person-, skåp- och lastbilar samt eventuella andra fordon behändigt via länken nedan.

Av A-Försäkring får du branschspecifika fordonsförsäkringar för att trygga din företagsverksamhet. Oavsett om det är fråga om försäkringar för taxiföretagare, transportföretag, bussbranschen, jordbyggnadsföretag, sjuktransporter eller skogsmaskiner och maskinföretagare har A-Försäkring en lösning som passar din verksamhet. Läs mer om A-Försäkrings försäkringar nedan.

Registrering och avställning

I vår nättjänst kan du jämföra och skräddarsy en försäkring som passar ditt fordon. Du kan när du har tecknat försäkringen också registrera fordonet, varefter ditt fordon är färdig att användas i trafik. Registreringen kan du göra utöver i vår nättjänst också via Trafis tjänst, varifrån nödvändiga uppgifter förmedlas till oss.

Om du använder ditt fordon bara en del av kalenderåret kan du i OPs nättjänst eller via Trafis tjänst göra en avställning av fordonet för den tid du inte använder fordonet. Med en avställning kan du göra inbesparingar i dina fordonskostnader, eftersom du i regel inte betalar fordonsskatt för ifrågavarande tid. Då du har försäkrat ditt fordon med en trafikförsäkring, debiteras för avställningstiden inte heller den ifrågavarande premien. Observera dock att Pohjola Försäkrings försäkring exempelvis för motorcykel färdigt har åretruntpremiesättning, varför du nödvändigtvis inte behöver göra en avställning.

Pohjola Skadehjälpen hjälper dig då det sker en fordonsskada

Pohjola Skadehjälpen är en sökmotor för skador. I Skadehjälpen får du snabbt instruktioner när det smäller till i trafiken. Skriv i sökfältet på webbplatsen den skada som inträffat, så letar tjänsten anvisningar för din situation och ger information om vad fordonsförsäkringen ersätter. I Pohjola Skadehjälpen hittar du också kontaktinformation till Pohjola Verkstadsmästarna och andra verkstäder som vi samarbetar med och som betjänar dig i skadesituationer. Då du vid en skada anlitar Verkstadsmästaren, behöver du inte göra en ersättningsansökan i efterskott – Verkstadsmästaren gör den på verkstaden på dina vägnar.

 

Läs mer om vår andra mobilitetstjänster

 

Autorahoitus – rahoitustarjous netistä auton ostoon
Bilfinansiering
Bilfinansieringen, dvs. avbetalningsfinansieringen, är enkel att ansöka på förhand på nätet redan innan du besöker bilaffären. Ansök om finansiering, så får du genast en offert.