Moottorikelkkailija talvisessa metsässä ja moottorikelkan vakuutus kunnossa.

Försäkring för snöskoter

Trafikförsäkring och kasko som ger dig och din snöskoter skydd

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 0303 0303 (mån.-fre. kl. 8-19).

Vi använder oss av automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om automatiserat beslutsfattande
1

Enkelt och smidigt

Du kan enkelt försäkra och registrera din snöskoter på en och samma gång via nätet.

2

Skydd för snöskotern året runt

En försäkring med åretruntpremiesättning gäller året runt och på sommaren är försäkringen automatiskt billigare än på vintern.

3

Förmåner för andelsbankens ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

Rabatt på vår snöskoterförsäkring för förmånskunder

 När du är preferenskund hos Pohjola Försäkring, får du även rabatt på vår snöskoterförsäkring. Kontrollera om du redan är en preferenskund och begär vid behov en offert för flera försäkringar samtidigt.

Njut av snöskotern när du vill

Det är lätt att njuta av snöskoteråkandet, ifall försäkringen för snöskotern är i skick. Trafik- och kaskoförsäkringen för snöskotern gäller året runt och därför kan du ta en åktur alltid när du vill. Premien för en försäkring med åretruntpremiesättning är automatiskt lägre på sommaren än vintern.

Vad ersätter trafikförsäkringen för snöskotern?

Den lagstadgade trafikförsäkringen för snöskoter ersätter vid snöskoteråkning personskador på föraren och de som fått skjuts samt skador som förorsakats en oskyldig part. Med en frivillig kasko kan du skydda dig mot skador som förorsakas din egen snöskoter.

Måste snöskotern försäkras?

Samtliga motorfordon som används i trafik ska ha en lagstadgad trafikförsäkring, också snöskotrar. En trafikförsäkring för snöskoter ska tecknas av snöskoterns ägare eller innehavare. Också på enskilda områden och till och med på is är man för det mesta i sådan trafik som avses i trafikförsäkringslagen, och därför ska också en snöskoter ha en trafikförsäkring. Med en oförsäkrad snöskoter får man inte köra ens på områden utanför vägar.

Kaskoförsäkringen för snöskotern omfattar också hjälmen då du kör.

Kaskoförsäkringen för snöskotern ersätter kollisioner och stölder

Du kan försäkra din snöskoter antingen med Helkasko eller Delkasko. Helkasko är en omfattande försäkring för en snöskoter. Den ersätter exempelvis kollisioner, krockar samt stöld- och skadegörelseskador.

Den förmånligare Delkaskon är ett bra alternativ, om du vill att försäkringen för din snöskoter ska ersätta exempelvis stöld- och brandskador. I så fall får du själv stå för skador som förorsakas av kollisioner, krockar eller skadegörelse.

Behändigt! Min försäkring för snöskotern har åretruntpremiesättning, så jag kan genast börja köra då vintern bryter ut!

Sami Kajana

Premien för försäkringen för snöskoter följer årstiderna

Försäkringen för snöskoter gäller året runt och har premiesatts enligt årstiderna och därför är premien för sommarmånaderna lägre än för vintermånaderna. Vi har i premiesättningen beaktat att snöskotern används huvudsakligen under vintern. En kaskoförsäkring är ändå viktig för en snöskoter också på sommaren, eftersom den ger skydd bl.a. mot stöld eller brand.

Hur avställs snöskotern?

Du behöver inte en separat avställningsförsäkring för snöskotern, eftersom premien för försäkringen för snöskotern är automatiskt förmånligare på sommaren än på vintern.

Tack vare åretruntpremiesättningen behöver man inte avställa snöskotern för sommaren. Du kan genast när vädret tillåter det ta dig en åktur med snöskotern, för dess försäkring är alltid i kraft. Om du exempelvis något år inte hinner köra med snöskotern under hela vintern, kan du fortfarande göra en avställning och få gottgörelse på premien.

Autovakuutus henkilöautolle
Bilförsäkring för personbil
Miehet vaeltamassa turvallisin mielin, kun terveysvakuutus on kunnossa.
Hälsoförsäkring för vuxen

Du kan förebygga tråkiga skador genom att vara omsorgsfull och följa säkerhetsföreskrifter.

En snöskoter ska alltid förvaras låst eller i ett låst utrymme. En snöskoter är låst på rätt sätt, om nycklarna har tagits ut ur fordonet och rattlåset är låst eller startspärren påkopplad. Vid avsaknad av sådana ska snöskotern låsas med broms-, kedje- eller vajerlås för att förhindra olovligt bruk.

Som preferenskund hos Pohjola Försäkring får du lägre försäkringspremier. Om du också är ägarkund hos andelsbanken får du ännu bättre rabatter och de bonus som du samlat som ägarkund kan användas behändigt även för försäkringspremierna.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.