Pakettiauton voi vakuuttaa liikennevakuutuksella ja kaskolla.

Försäkring för paketbil

Trafik- och kaskoförsäkring för din paketbil

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 0303 0303 (mån.-fre. kl. 8-19).

Vi utnyttjar automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om behandlingen av personuppgifter
1

Den lägsta självrisken på marknaden

Självrisken i vår kaskoförsäkring för personbilar är endast 150 euro.

2

En lämplig kasko för din paketbil

Superkasko är mest omfattande och ersätter också vindruteskador och förmånliga Lättkasko ger skydd för bilar som är över sex år.

3

Förmåner för ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

En försäkring för paketbil ger skydd i trafiken

I trafiken kan allt hända också för en erfaren förare. Med en trafikförsäkring för en paketbil och med en frivillig bilförsäkring, dvs. kasko garderar du dig mot skador som drabbar en paketbil i privat bruk.

Om din paketbil bucklas till, en vindruta, spegel eller plastdel går sönder eller om du behöver start- eller bogseringshjälp säkerställer du med bilförsäkringen ifall det sker en skada att du enkelt och snabbt får hjälp för din paketbil. Försäkringen ersätter reparationen av paketbilen och själv betalar du den lägsta självrisken på 150 euro på marknaden.

Cirka hälften av kollisionerna inträffar på parkeringsområden.
Millainen pakettiauton vakuutus sinulle sopii?

Vilken kasko passar din paketbil?

Kasko för paketbil är en frivillig bilförsäkring. Du kan välja för din paketbil en lämplig försäkring bland våra tre kaskoalternativ.

Superkasko är den bästa försäkringen för en ny eller ganska ny paketbil. Lättkasko lämpar sig för 6–19 år gamla paketbilar och ersätter bland annat kollision, stöld och skadegörelse. Delkasko är ett bra skydd för paketbilar som är högst 25 år gamla och till försäkringen kan du också välja att den omfattar bogsering, om resan avbryts på grund av att din bil får ett fel eller en skada.

När du transporterar gods, kontrollera skåpbilens bärkraft, surrningen av lasten och att däcktrycket är tillräckligt.

Harri Uimonen Försäkringschef, Pohjola Försäkring

Den bästa försäkringen för en paketbil ersätter också glasskador och förlorade kördagar

Den billigaste bilförsäkringen är inte nödvändigtvis den bästa försäkringen för dina behov. Om du vill ha bästa möjliga skydd för din paketbil, rekommenderar vi Superkasko för dig. Superkasko för paketbil är en omfattande bilförsäkring, som du med de valbara skydden kan anpassa efter dina behov. Välj alltså själv, vad du vill att försäkringen för din paketbil ska ersätta.

Ur vår mest omfattande försäkring Superkasko ersätter vi exempelvis ett byte av glas utan bonusförlust i kasko och en reparation av glaset utan självrisk. Då din paketbil är på reparation på grund av en ersättningsgill skada, får du dessutom dagersättning för förlorade kördagar. Ur den mest omfattande Superkasko får du också en ersättning som är högre än normalt om bilen ska inlösas.

Perävaunuvakuutus vakuuttaa perävaunun ja venetrailerin.
Försäkring för släpvagn

Bonus i trafikförsäkringen för paketbilar stiger nu ännu snabbare och sjunker då en skada inträffar måttligare än förut. Startbonus för trafikförsäkringen är minst 40 % och maxbonus 80 %. Den höga bonusprocent som du samlat får du också till dina andra bilar.

Till kaskoförsäkringen får du genast 70 % av maxbonus. Du får bonus till Super- och Lättkasko, dvs. kaskoförsäkringar som har kollisions- och krockskydd. Bonus i kasko minskar på premien för kollisions- och krockskyddet, och en skada som ersatts ur skyddet minskar åter på bonus

 

Intyg över försäkrings- och skadehistoria

Om du behöver ett intyg över ditt fordons försäkrings- och skadehistoria exempelvis på grund av att du flyttar utomlands, kan du beställa det hos Trafikförsäkringscentralen. Med intyget kan du påvisa din körhistoria för ett utländskt försäkringsbolag.

Förmåner för ägarkunder

Då du är ägarkund hos oss och har försäkringar ur tre olika produktgrupper, får du nästan 10 % rabatt på de flesta försäkringarna. På bilens kaskoförsäkring med bonus är rabatten nästan 18 %. 18–27-åringar får 21 % rabatt på nästan alla försäkringar för hemmet och familjen.

Övriga förmåner

  • en förhöjning med 40 % på försäkringsbeloppet för livförsäkringen
  • en självriskförmån på 200 euro i Mitthem-försäkringen
  • gratis livförsäkringsskydd i ett års tid för föräldrar som har ett barn under ett år

OP-bonus

En ägarkund samlar OP-bonus utöver för premier för hemmet, familjen och fordon också för

  • lån
  • sparande och placering
  • medel på konton
  • inköp som betalats med OP-Visas Credit-funktion.

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab. Andelsbankerna fungerar som ombud för Pohjola Försäkring Ab.

Har du inget registreringsnummer?