Försäkring för fyrhjuling

Skydd för fyrhjulingen och dess förare
1

Trafikförsäkring för fyrhjuling

En trafikförsäkring för fyrhjuling är obligatorisk, oavsett om du kör på väg, i terrängen eller på din egen gård.

2

En försäkring för fyrhjuling gäller alltid

En försäkring med åretruntpremiesättning gäller året runt och på vintern är försäkringen automatiskt billigare än på sommaren.

3

Förmåner för andelsbankens ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

Varje fyrhjuling ska ha en trafikförsäkring

Då fyrhjulingens försäkring är i skick, går det bra att njuta av åkturen. En försäkring för fyrhjuling är obligatorisk, oavsett om du kör på väg, i terrängen eller på din egen gård. Hos oss kan du teckna en försäkring såväl för terräng-, moped- som vägregistrerad fyrhjuling. En traktorfyrhjuling kan du försäkra som en traktor.

Trafikförsäkringen för fyrhjuling ersätter personskador på och vård för föraren och de som fått skjuts samt skador som förorsakats en oskyldig part. Den frivilliga kaskoförsäkringen ersätter åter skador som drabbar fyrhjulingen.

Den vanligaste olyckan med fyrhjulingar är omkullkörning.

Kaskoförsäkringen ersätter de skador som drabbar fyrhjulingen

Kaskoförsäkringen för fyrhjulingen ersätter olika skador som drabbar din fyrhjuling. För din fyrhjuling kan du välja antingen Helkasko eller Delkasko. Helkasko är en omfattande försäkring för fyrhjulingar, den ersätter bland annat skador som förorsakas av kollisioner eller avkörningar samt stöld-, brand- och skadegörelseskador.

Delkasko är ett förmånligare alternativ, som inte ersätter skador till följd av kollisioner och krockar. Delkasko ger emellertid skydd i händelse av stöld och brandskador.

Autovakuutus henkilöautolle
Bilförsäkring för personbil
Miehet vaeltamassa turvallisin mielin, kun terveysvakuutus on kunnossa.
Hälsoförsäkring för vuxen

Du kan förebygga tråkiga skador genom att vara omsorgsfull och följa säkerhetsföreskrifter.

En fyrhjuling ska alltid förvaras låst eller i ett låst utrymme. Om en fyrhjuling som blivit stulen inte har förvarats i ett låst utrymme, är självrisken trefaldig vid stöldskador. En fyrhjuling är låst på rätt sätt, om nycklarna har tagits ut ur fordonet och rattlåset är låst eller startspärren påkopplad. Vid avsaknad av sådana ska fyrhjulingen låsas med broms-, kedje- eller vajerlås för att förhindra olovligt bruk.

Kom också ihåg att fyrhjulingens förare och de som får skjuts alltid ska använda hjälm.

Som preferenskund hos Pohjola Försäkring får du lägre försäkringspremier. Om du också är ägarkund hos andelsbanken får du ännu bättre rabatter och de bonus som du samlat som ägarkund kan användas behändigt även för försäkringspremierna.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab.