Skootterin tai mopon vakuutus sisältää liikennevakuutuksen ja halutessasi myös kaskon.

Mopedförsäkring

Trafikförsäkring och kasko för mopeder

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 010 253 0022 (mån.‒fre. kl. 9‒16). Du betjänas också på finska på numret 010 253 6139 (mån.‒fre. kl. 8‒18).

Vi utnyttjar automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om behandlingen av personuppgifter
1

En mopedförsäkring efter dina behov

Du kan försäkra din moped utöver med en trafikförsäkring också med Helkasko eller Delkasko.

2

Premien för försäkringen för mopeder följer årstiderna

En försäkring med åretruntpremiesättning för moped gäller året runt och på vintern är premien för mopedförsäkringen automatiskt lägre än på sommaren.

3

Förmåner för ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

En mopedförsäkring ger skydd både till föraren och fordonet

En moped ger yngre eller äldre förare möjlighet att självständigt röra på sig. En moped behöver alltid en lagstadgad trafikförsäkring, som ersätter personskador på dem som åkt med och vården för de skador som förorsakats en oskyldig part.

Trafikförsäkringen för moped ersätter inte skador på din moped, men mot dem kan du gardera dig med en kasko. Den omfattande Helkasko ersätter också krock- och kollisionsskador, som Delkasko inte ersätter.

Kaskoförsäkringen för moped ersätter exempelvis, om

  • din moped blir stulen
  • din moped utsätts för skadegörelse eller
  • du krockar och din moped skadas.
Vuodenaikahinnoiteltu mopon ja mopoauton vakuutus on voimassa ympäri vuoden.

Teckna en mopedförsäkring i den unga persons namn som använder mopeden

Ofta är en moped det första motorfordonet som en ung person använder självständigt i trafiken. En mopedförare ska behärska trafikreglerna, ha körkort, vara omsorgsfull och minst 15 år gammal.

Försäkringen för moped eller skoter ska tecknas i den persons namn som huvudsakligen använder fordonet. Om användaren är 15-17 år gammal, kan försäkringen tecknas med en förälders samtycke. I sådana fall ber vi att du kontaktar vår kundtjänst.

Om du har avställt din moped, kom också då ihåg att göra en påställning innan du börjar köra igen.

Jukka Nykänen Försäkringschef, Pohjola Försäkring

En mopedförsäkring med åretruntpremiesättning sparar tid och pengar

Funderar du på premien för mopedförsäkringen och söker du efter en förmånlig mopedförsäkring? Mopedförsäkringen har premiesatts färdigt enligt årstiderna och därför behöver du inte avbryta försäkringen av premieorsaker exempelvis för vintern. Försäkringen för din moped gäller året runt, men den lägre premien för mopedförsäkringen under vintermånaderna tar hänsyn till att mopedförare kör mindre eller knappast alls med moped i vinterväder.

Tack vare åretruntpremiesättningen behöver du eller en minderårig försäkringstagare inte avställa mopeden eller teckna avställningsförsäkring, fastän mopeden inte används på vintern. På våren kan man genast börja använda mopeden när vädret tillåter, eftersom försäkring finns. Om mopeden till exempel inte används en sommar kan man avställa den och få kreditering för mopedförsäkringspremien.

När man jämför olika alternativ och mopedförsäkringspremier är det också bra att tänka efter vilken sorts försäkring som bäst motsvarar behoven och ger det mest heltäckande skyddet för både dig och fordonet om skadan är framme. Den billigaste mopedförsäkringen är inte alltid den bästa mopedförsäkringen om man råkar ut för en olycka. När du väljer en försäkring som hjälper i skadesituationen och ersätter kostnader för den, skyddas ditt fordon av en försäkring som är förmånlig på riktigt.

Naiset ajavat autovakuutuksella turvattua henkilöautoa
Bilförsäkring för personbil
Mies huoltaa moottoripyörää
Motorcykelförsäkring

Du kan förebygga tråkiga skador genom att vara omsorgsfull och följa säkerhetsföreskrifter.

En moped ska alltid förvaras låst eller i ett låst utrymme. En moped är låst på rätt sätt, om nycklarna har tagits ut ur fordonet och rattlåset är låst eller startspärren påkopplad. Vid avsaknad av sådana ska mopeden låsas med broms-, kedje- eller vajerlås för att förhindra olovligt bruk.

Det är också bra att komma ihåg att det är förbjudet att trimma en moped och att det är förbjudet att köra i trafiken med en trimmad moped.

Förmåner för ägarkunder

Då du är ägarkund hos oss och har försäkringar ur tre olika produktgrupper, får du nästan 10 % rabatt på de flesta försäkringarna. På bilens kaskoförsäkring med bonus är rabatten nästan 18 %. 18–27-åringar får 21 % rabatt på nästan alla försäkringar för hemmet och familjen.

Övriga förmåner

  • en förhöjning med 40 % på försäkringsbeloppet för livförsäkringen
  • en självriskförmån på 200 euro i Mitthem-försäkringen
  • gratis livförsäkringsskydd i ett års tid för föräldrar som har ett barn under ett år

OP-bonus

En ägarkund samlar OP-bonus utöver för premier för hemmet, familjen och fordon också för

  • lån
  • sparande och placering
  • medel på konton
  • inköp som betalats med OP-Visas Credit-funktion.

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab. Andelsbankerna fungerar som ombud för Pohjola Försäkring Ab.

Har du inget registreringsnummer?