Asuntosijoittaja kuva

Tjänster för bostadsplacerare

Hos oss får du hela paketet: finansiering, köp, försäljning, uthyrning och försäkringar.

  • OP Hem yrkeskunniga fastighetsmäklare sköter för din räkning köp, uthyrning och försäljning av bostäder. Du betjänas på kontor runt om i Finland.
  • Det lönar sig att finansiera också köp av placeringsbostad med Andelsbankens bolån. Du kan fylla i ansökan på nätet när som helst. Vi kommer tillsammans överens om en månadsbetalning och återbetalningstid som passar dig.
  • Din kommande hyresgäst får via Andelsbanken ett hyresgarantikonto, där garantipengarna hålls i gott förvar.
  • Det är hyresgästens uppgift att teckna en hemförsäkring för bostaden. Du kan skydda din egendom genom att utöver det försäkra lösöret i placeringsbostaden, allt från tvättmaskinen till mikrovågsugnen.

Ta kontakt med din Private-kontaktperson för mer information.

Är du tveksam när det gäller direkta fastighetsplaceringar?

Du kan placera på bostadsmarknaden också via fonden OP-Hyresinkomst. Den är en specialplaceringsfond, som placerar sina tillgångar i bostäder, kontors- och affärsutrymmen samt byggprojekt. Läs mer om fonden.

Överföring av fastighetsegendom till följande generationer

Våra juridiska experter hjälper dig planera överföringen av fastighetsegendomen till följande generationer så skatteeffektivt som möjligt.

OP Koti sköter årligen totalt över 15 000 bostadsaffärer.

  • Bolånet räknas med bland de ärenden som ger OP-bonus.
  • Med OP-bonus som samlats betalas bl.a. serviceavgifter för lån samt andra banktjänster, försäkringspremier och OP Hems provisioner.

Läs mer om förmånerna.