Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Inköp och valuta utomlands – behändigt med kort

Planerar du en utlandsresa? Visste du att kort är ett enklare och tryggare alternativ än kontanter då du betalar inköp utomlands?

Du behöver inte växla valuta på förhand, utan du kan vid behov ta ut pengar förmånligare i automater i mållandet.

Ta betalkort med dig då du reser utomlands

Det är tryggast att betala inköpen utomlands med OP:s betalkort i stället för med kontanter. På resan lönar det sig att ta med minst två betalkort. Ett som du bär med dig och ett annat som du förvarar t.ex. i hotellets säkerhetsfack. Med två betalkort klarar du dig i situationer där det ena betalkortet skadas eller försvinner.

Förvara alltid dina betalkort omsorgsfullt. Om ditt kort försvinner ska du omedelbart anmäla det till spärrtjänsten för kort. På så vis försäkrar du dig om en bekymmersfri semester, eftersom ansvaret för eventuellt missbruk genast efter anmälan övergår till banken. Spara numret till OP Spärrtjänsten i din telefon i formatet +358 100 0555, så kan du spärra kortet från utlandet dygnet runt.

Betala med kort förmånligt

Då du betalar dina inköp med kort också utomlands får du förmånligare växelkurser än om du växlar kontantvaluta. Om du vill reservera kontanter redan före du reser lönar det sig att bara ta med en liten reskassa i kontant valuta. Vid behov kan du ta ut kontanter i en automat eller på ett valutaväxlingsställe i mållandet.

 

Reseförsäkring