Nainen ostamassa juustoja ulkomailla

Utomlands är det behändigt att betala inköp och ta ut valuta med kort

Visste du att ett kreditkort är ett enklare och tryggare alternativ än kontanter då du betalar inköp utomlands? Du behöver inte heller växla valuta på förhand, utan du kan vid behov ta ut pengar med ditt kort förmånligare i automater i destinationslandet.

Ta betalkort med dig då du reser utomlands

Det är tryggast att betala inköpen utomlands med OP:s betalkort i stället för med kontanter. På resan lönar det sig att ta med två betalkort. Ett som du kan bära med dig och ett annat som du förvarar till exempel i hotellets säkerhetsfack. Med två betalkort klarar du dig i situationer där ditt primära betalkort skadas eller försvinner.

Med kort betalar du förmånligare

Då du betalar dina inköp med kort utomlands får du förmånligare växelkurser än om du växlar kontantvaluta på förhand. Om du ändå vill reservera kontanter redan innan du reser, rekommenderar vi att du bara tar med dig en liten reskassa i kontant valuta. Vid behov kan du ta ut mer kontanter i en automat eller på ett valutaväxlingsställe i destinationslandet.

Läs mer om valutakurser för korttransaktioner >

Gör så här om ditt kort försvinner eller blir stulet


Ring omedelbart OP Spärrtjänsten +358 100 0555 (24 h/dygn). Då du ringer spärrtjänsten behöver du inte kortets nummer, utan det räcker med din personbeteckning.
 

Matkustaja lähdössä turvallisin mielin reissuun, kun matkavakuutus on kunnossa.
Reseförsäkring