Maksu- ja luottokortit

Tutustu parhaisiin kortteihimme

credit/debit

op-visa

Varma peruskortti

Arkea helpottava yhdistelmäkortti, jolla maksat joustavasti tililtä tai luotolta.

Hae OP-Visa-korttia Tutustu korttiin
KAMPANJA

credit/debit

op-visa gold

Mutkattomaan elämään

Uudistuneessa Goldissa on entistä parempia vakuutuksia ja etuja elämyksiin.

Hae OP-Visa Gold-korttia Tutustu korttiin

credit/debit

op-visa platinum

Kattavimmat lisäpalvelut

Säästä aikaa ja vaivaa OP:n parhaalla maksukortilla. Kattavat edut arkeen ja juhlaan.

Hae OP-Visa Platinum-korttia Tutustu korttiin

Uudistunut OP-Visa Gold 6 kk ilman kuukausimaksua asuntolaina-asiakkaille

Saat OP-Visa Gold -kortin uudistuneilla eduilla kuudeksi kuukaudeksi ilman kuukausimaksua, jos sinulla on OP:n asuntolaina. Tarjous on voimassa 31.12.2021 asti.

Seuraa korttisi tapahtumia missä vain

Voit seurata korttiesi ja tiliesi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista, op.fi-palvelusta tai Pivosta, missä ikinä oletkin.

 

Luottokortilla maksat turvallisesti ja joustavasti

 

Omistaja-asiakkaan luotollisiin kortteihin sisältyy aina Tuoteturva-vakuutus. Se vakuuttaa ostoksesi.

Lue lisää tuoteturvasta

 

Luottokortilla saat noin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Sinä päätät maksatko kerralla koko luoton vai osan siitä.

Lue lisää luottokortin hyödyistä

 

Kaksi korttia sujuvaan arkeen

Jos korttisi hukkuu, varastetaan tai se ei toimi, toinen kortti turvaa arkesi sujuvuuden. Toinen kortti tuo joustoa talouteen ja turvaa ostoksesi. Lue, miksi toinen kortti kannattaa hankkia omasta pankista, ja valitse sinulle sopivin korttiyhdistelmä.

Liitä korttiisi K-Plussa

Kerää Plussa-rahaa kätevästi OP:n kortillasi! Voit liittää K-Plussan veloituksetta maksu- tai luottokorttiisi.

Maksa kätevästi älylaitteellasi

Ota käyttöösi mobiilimaksaminen Pivolla tai Apple Payllä. Mobiilimaksaminen on helppo ja turvallinen tapa maksaa niin kaupassa kuin verkossa. Käytät maksamiseen vain omaa älylaitettasi. Pivolla ja Apple Payllä voit maksaa myös yli 50 euron ostokset lähimaksuna.

Tietoa korttien käytöstä ja ominaisuuksista - luottokortti ja pankkikortti

 

Tarvitsetko uuden maksukortin, luottokortin tai useita luottokortteja?

Valitse sinulle sopivin kortti ja tee korttihakemus. Saat uuden kortin 1-2 viikon kuluessa tilauksesta.  

OP:n parhaissa maksukorteissa on sekä pankki- että luottokortti samassa ja voit itse valita maksaessasi kumpaa käytät. Vertaile maksu- ja luottokorttien ominaisuuksia ja valitse omiin tarpeisiisi sopivin.

Luottokortit – joustoa ja turvallista maksamista

OP-Visa Credit/Debit on varma peruskortti. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Sillä hoidat ostokset arjessa, matkoilla ja netissä. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP-Visa Credit/Debit -korttia

OP-Visa Gold on mutkattoman elämän kortti. Pankki ja luottokortti yhdessä. Se sisältää muun muassa kaksi maksutonta käyntiä lentokenttäloungeen vuodessa, kattavan matkavakuutuksen ja vakuutuksen tapahtumalipuille. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP-Visa Gold -korttia

OP-Visa Platinum on korttien kuninkaallinen. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Sen lisäpalvelut antavat kattavasti turvaa ja säästävät aikaa. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP-Visa Platinum -korttia

OP Duo on fiksu luottokortti verkko-ostoksiin ja toiseksi kortiksi. Se soveltuu loistavasti arkeen ja reissuun. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 - 20 000 euroa. Tutustu ja hae OP Duo -korttia

OP-Visa opiskelijalle. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Kun opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa, saat luotollisen OP-Visa Credit/Debit -kortin 2 000 euron luottorajalla ilman opintopistevaatimuksia. Tutustu ja hae opiskelijan luottokorttia

Maksukortit ilman luottoa eli pankkikortit 

OP-Visa Debit on kortti, jolla maksat myös ulkomailla ja verkossa. Tutustu ja hae OP-Visa Debit -korttia

OP-Visa Basic sopii yli 7-vuotiaalle lapselle ja nuorelle ensimmäiseksi pankkikortiksi. Sillä voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Korttia ei voi hakea netissä. Lue lisää kortin hakemisesta lapselle

Kun sinulla on käytössäsi OP:n luottokortti ja haluat vaihtaa sen toiseen luottokorttiin tee uudesta kortista luottokorttihakemus netissä. 

Jos tekemäsi luottokorttihakemus hylätään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 0100 0500 / Valitse Kortit (ma–pe klo 8-19).

Hakiessasi uutta luottokorttia tai luottokortteja saattaa vanhan korttisi luottoraja vaikuttaa myönnettävään luottorajaan. Kun olet ottanut uuden luottokortin käyttöön ja lopettanut vanhan voit korottaa uuden korttisi luottorajaa. 

Jos lopetat vanhan luottokorttisi, voit maksaa kortilla olevan luoton loppuun normaalisti erissä maksusuunnitelmasi mukaisesti. 

Saat uuden korttisi 1-2 viikon kuluessa.

Kun olet saanut uuden kortin ja todennut sen toimivaksi, voit lopettaa vanhan korttisi.  

Miten lopetan tarpeettoman korttini?

Voit lopettaa OP-Visa Electron -kortin suoraan OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa kirjautumalla sisään OP:n verkkopalvelutunnuksilla ja valitsemalla Omat kortit - OP-Visa Electron - Lopeta kortti.

Voit lähettää lopetuspyynnön mistä tahansa OP:n kortista OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa chat-keskustelun kautta, kun olet kirjautunut sisään. Op.fi-palvelussa voit chat-keskustelussa lopettaa kortin myös toisen pankin tunnuksilla tunnistautuneena. Chat palvelee arkisin 8-22. 

Kerro chat-viestissä lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa. Tuhoa lopetettava kortti niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat. Mahdollinen luotollisen kortin luottotilin plussaldo (ylimaksu) tulee käyttää kortilla tai siirtää luotolta tilille ennen kortin lopetusta. Siirrosta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Tee reklamaatio eli oikaisupyyntö viipymättä jos:

  • huomaat tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi korttitapahtumia, joita et tunnista
  • myyjäliike on tehnyt konkurssin.
Lue ohjeet korttireklamaation tekemiseen 
Voit hakea OP:n luottokorttia kun: 
 
  • olet vähintään 18-vuotias 
  • olet OP:n pääasiallinen asiakas  
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
  • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna 
  • asut pysyvästi Suomessa. 
Jos opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa voit hakea opiskelijan OP-Visa Credit/Debit -korttia. 
 
Tee luottokorttihakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. 
Kyllä, jos sinulla OP:n verkkopalvelutunnukset voit hakea OP:n maksu- tai luottokorttia helposti netissä. Vertaile luottokortteja ja niiden ominaisuuksia, valitse sinulle sopivin kortti ja täytä luottokorttihakemus. Saat kortin 1-2 viikon kuluessa.

OP:n yhdistelmäkorteissa luottokortin numero (credit) on kortin etupuolella. 
 

Luottokortin (credit) kolminumeroinen turvakoodi eli CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä.

Pankkikortin (debit) numero on kortin kääntöpuolella. Heti sen perässä on pankkikortin kolmenumeroinen turvakoodi eli CVC.

Kaikilla OP:n luottokorteilla saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Saat creditillä tehdyistä maksuista laskun kuukausittain ja voit päättää maksatko koko summan kerralla vai osissa. Jos maksat laskun kokonaan, siitä ei kerry lainkaan kuluja. 

Luottokortilla voit maksaa esimerkiksi isot hankinnat tai yllättävät menot sinulle sopivissa osissa. 

Voit korottaa korttisi luottorajaa itse maksutta OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Voit hakea luotollisiin Visa-kortteihin ja OP-Mastercardiin luottoa 2 000 – 20 000 euroa oman tarpeesi ja maksukykysi mukaan.

Hae luottorajan korotusta op.fi:ssä

Lue lisää luottorajan korottamisesta

Luottokortilla maksamistasi ostoksista tulee sinulle kerran kuussa eritelty lasku. Sen saatuasi voit päättää, maksatko laskun koko summan kerralla pois vai maksatko laskun erissä.

Jos maksat koko summan kerralla saat luottokortilla tekemillesi ostoksille keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Kun luottokorttilaskusi tulee e-laskuna, voit eräpäivään asti päättää, maksatko sovitun kuukausierän, koko laskun vai jotakin niiden väliltä.  

Luottokorttilaskun maksusuunnitelmaa voit muuttaa kirjautumalla op.fi:n tai OP-mobiiliin.

Kun teet ulkomaan matkalla ostoksen tai nostat käteistä muussa valuutassa kuin euroissa, tapahtuman loppusumma määräytyy valuuttamuunnoksessa käytettävän tukkukurssin mukaan.

Kurssina käytetään joko Visa International- tai Mastercard Europe -järjestelmän tukkukurssia. Siihen lisätään aina OP:n hinnaston mukainen valuuttalisä eli 1,95 % oston tai noston määrästä.

Kun maksat ulkomailla pankki- tai luottokortilla, kannattaa aina valita paikallinen valuutta euron sijaan. Silloin vaihtokurssin määrittää oma pankkisi, eikä valuuttakurssi aiheuta ikäviä yllätyksiä. Jos taas valitset valuutan muuntamisen euroiksi maksuhetkellä, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan. 

Lue lisää korttitapahtumien valuuttakursseista

OP-Visa-korttien (OP-Visa Credit/Debit, OP-Visa Gold ja OP-Visa Platinum) luottokortin korko on 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa. Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 14,63 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,06 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 145,70 euroa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 15,07 % (6/21), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luottokortin korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

OP-Visa Gold ja OP-Visa Platinum -kortteihin liitetyistä lisäpalveluista peritään lisäksi hinnaston mukainen kuukausimaksu. OP-Visa Platinum -kortti ei sisälly omistaja-asiakkaan päivittäispalvelupakettiin.

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf)

Tutustu palveluhinnastoomme

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista

Kaipaatko lisää tietoa korttien käytöstä, esimerkiksi luottokortilla maksamisesta ulkomailla tai turvarajoista?

Tutustu usein kysyttyjen kysymysten osioon.

Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.