Kombikortet är ett smart val

Gör du ofta inköp på nätet eller betalar du ibland dyra inköp med ditt kort? Läs varför kombikortet är det bästa alternativet för dig.

Vad är ett kombikort?

Kombikortet är ett bankkort som har både bank- och kreditkortsfunktion i samma kort. Då du betalar väljer du alltså om du betalar med bankkort, dvs. från kontot eller med kreditkort, dvs. på kredit.

OP har följande kombikort: OP Classic, OP Gold och OP Platinum.

Varför är kombikortet är ett bättre alternativ än bara ett bankkort?

Med kombikortet får du bättre skydd för dina inköp och betalningar. Du har också alltid möjlighet att utnyttja kreditkortets betaltid om du vill. Du har alltid kortet på fickan och behöver således inte ta till avbetalningskredit.

Nedan kan du jämföra bankkortet och kombikortet.

Bankkort

Kombikort

Betala direkt från kontot.

Betala från kontot eller på kredit. När du betalar kan du alltid välja om du använder kortets debit- eller credit-funktion.

Betalningen tas ut direkt från kontot.

Om du vill ger kortet större flexibilitet eftersom du får i genomsnitt 35 dagar räntefri och kostnadsfri betalningstid då du betalar med kortets kreditfunktion.

 

Med Produktskyddet, som ingår i ägarkundens kort, försäkrar du dina kortinköp i ett halvt år.

 

Alltid då du betalar dina inköp eller tjänster med kreditfunktionen får du ett skydd för dina inköp ifall försäljaren inte uppfyller sina förpliktelser. Du kan ansöka om att få tillbaka dina pengar av kreditkortsbolaget om du till exempel inte får en produkt som du beställt.

 

Med kreditfunktionen lönar det sig att betala till exempel inköp på nätet, strömningstjänster och större inköp. Det är lätt att följa upp betalningarna på kreditkontot då de inte blandas ihop med andra dagliga utgifter.

Månadsavgiften är 3,95 € som en del av dagliga tjänster för ägarkunder.

*Månadsavgiften från 3,95 € som en del av dagliga tjänster för ägarkunder.

Månadsavgiften utan dagliga tjänster är 2,75 €/mån.

**Månadsavgiften utan dagliga tjänster från 2,95 €/mån.

Läs mer om OP Debit

Läs mer om OP Classic 

 

Produktskyddet försäkrar dina kortinköp

Alla OP:s kombikort har en avgiftsfri Produktskyddsförsäkring för ägarkunderna. Försäkringen är i kraft ett halvt år för inköp som du har betalat med kortets debit- eller credit-funktion. Försäkringen ersätter t.ex. om dina splitternya glasögon går sönder eller om din nyinköpta cykel blir stulen.

 

Du får betaltid utan kostnader

Kombikortets kreditfunktion ger dig flexiblare betalningar. Om du betalar krediten med den första fakturan, behöver du inte betala några kostnader, dvs. ränta eller kontoavgift för användningen av kreditkortet. Du får i genomsnitt 35 dagar räntefri och avgiftsfri betalningstid.

Om du vill kan du betala krediten i mindre poster, men minst minimimånadsbetalningen. Efter den första posten betalar du då utöver kreditamorteringen också ränta och kontoavgift.

 

Varför lönar det sig att betala med kredit?

Då du betalar med kredit får du kreditkortsbolagets skydd för dina inköp. Det betyder att du får ett skydd för dina inköp ifall försäljaren inte uppfyller sina förpliktelser, till exempel inte levererar en vara som du beställt. Skyddet omfattar till exempel nätinköp och bokning av resor. Om något går fel vid köpet eller säljaren går i konkurs, kan du ansöka om att få dina pengar tillbaka av kreditkortsbolaget.

En annan oslagbar fördel med kombikortet jämfört med bankkortet är flexibiliteten. Med kortets kreditfunktion kan du avgiftsfritt skjuta upp betalningen av inköpen med mer än en månad. Om du till exempel den här månaden inte har tillräckligt med pengar för någon oväntad utgift, men kan betala utgiften nästa månad, kan du betala med kreditfunktionen och betala fakturan nästa månad.

 

Du får kombikortet till samma pris som ett bankkort

*Som en del av de dagliga tjänsterna för ägarkunder i andelsbanken får du ett OP Classic-kort med samma månadsavgift som ett bankkort, dvs. ett OP Basic- eller OP Debit-kort. Som ägarkund får du de dagliga tjänsterna, dvs. ett brukskonto, OP:s digitala tjänster och ett OP:s Visa-kort för totalt 3,95 euro per månad. Ägarkunderna betalar bankens serviceavgifter i första hand med OP-bonus.

**Månadsavgiften för ett OP Classic-kort utan dagliga tjänster för ägarkunder är 2,95 €/mån.

Om kombikortet har skuld med ränta är krediträntan 3 månaders euribor + 8,95 % och kontoavgiften 3,50 euro per månad.

Läs mer om OP Classic

Om du vill att ditt kort ska ha mer tilläggstjänster såsom en omfattande reseförsäkring ska du läsa mer om kombikorten OP Gold och OP Platinum. Månadsavgiften för de här korten är något högre än för OP Classic.

Läs mer om OP Gold

Läs mer om OP Platinum

Letar du efter en annan typ av betalkort?

Läs mer om alla OP:s kort

Korten beviljas av OP Detaljkunder Abp. Försäkringen Produktskydd beviljas av Pohjola Försäkring Ab.