Lån på nätet

Det går smidigt och tryggt att ansöka om lån på nätet. Läs mer om OP:s alternativ och ansök om lån med eller utan säkerheter.

Ansök om lån på nätet med eller utan säkerheter

Be alltid först din egen bank om en låneoffert då du behöver lån på nätet. Hos oss kan du ansöka om tre olika slags lån: lån med säkerhet samt Specialkredit utan säkerhet och Flexkredit utan säkerhet. Du kan ansöka om dem alla på nätet då du har OP:s nättjänstkoder.

Lånets syfte inverkar på vilket slags lån vi rekommenderar för våra kunder. Ett lån med säkerhet är det bästa alternativet för stora anskaffningar – och då du ansöker om ett sådant kan du använda till exempel en ägarbostad, stuga eller värdepapper som säkerhet för det. Ett lån utan säkerhet passar bäst för inköp på 2 000–15 000 €. Då du ansöker om ett lån utan säkerhet behöver du inga säkerheter eller borgensmän, men du måste vara kund hos OP.

Läs noggrant om de olika lånealternativen, för lånen skiljer sig från varandra i fråga om bland annat maximibelopp och ränta. Enklast jämför du lånen med hjälp av låneräknaren, och du kan ansöka om lån på nätet när du behöver det.

Jämför lånealternativ

 

Ansök om lån utan säkerhet på nätet – du får kreditbeslutet omgående

Om du behöver lån genast, kan du ansöka om en Specialkredit eller Flexkredit utan säkerhet. Du kan ansöka om lån på nätet antingen i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen då du har klart för dig för vad du behöver lån och hur mycket du behöver låna.

För att du ska kunna ansöka om lån på nätet måste du i vår nättjänst svara på några frågor om din ekonomiska situation. Med hjälp av frågorna reder vi ut dina månatliga inkomster och utgifter, om du bor i en ägarbostad och hur många personer som hör till ditt hushåll. Samtidigt kontrollerar vi dina kreditupplysningar. Genom det försäkrar vi att vi säkert erbjuder dig ett rätt dimensionerat lån.

När du har fyllt i låneansökan får du kreditbeslutet utan dröjsmål. Du får pengarna på kontot genast när du har godkänt vår låneoffert.

Läs mer och ansök om Specialkredit

Läs mer och ansök om Flexkredit

Varför lönar det sig att ansöka om lån på nätet?

Du sparar tid och möda då du ansöker om lån på nätet. Du kan enkelt jämföra olika lånealternativ med varandra och se efter hur till exempel amorteringens storlek inverkar på den valda lånetiden. Du ser också den effektiva räntan på lånet och kan med hjälp av en exempelkalkyl jämföra uppskattningen av det slutliga priset för krediten.

Det lönar sig att ansöka om lån på nätet för att:

  • Det kräver inget besök på kontoret.
  • Du kan enkelt jämföra olika låneprodukter.
  • Du kan när som helst jämföra lånekostnaderna.
  • Lånet anpassar sig vid behov enligt din livssituation.


Läs om alla lånealternativ