Lån på nätet

Det går smidigt och tryggt att ansöka om lån på nätet. Läs mer om OP:s alternativ och ansök om lån med eller utan säkerheter.

Ansök om lån på nätet efter dina behov

Be alltid först din egen bank om en låneoffert då du behöver lån på nätet. Oavsett om du planerar en liten renovering, ny bil eller en annan anskaffning, hittar du ett lånealternativ i vårt utbud som passar just dina behov.

Hurdant lån kan jag ansöka om?

Hos oss kan du ansöka om lån för olika ändamål direkt på nätet. Du kan ansöka om Banklån med säkerhet, Specialkredit utan säkerhet och för mer fortlöpande kreditbehov Flexkredit utan säkerhet. 

Du kan också fylla i ansökan om bolån eller studielån på nätet samt ansöka om avbetalningsfinansiering för fordon eller renoveringsfinansiering direkt hos OP:s samarbetsföretag.  

Det lämpligaste alternativet beror på lånets syfte, hur mycket lån du behöver samt om du vill ansöka om lån med eller utan säkerhet. Lånealternativen skiljer sig från varandra också i fråga om räntan. 

Läs i lugn och ro om de olika alternativen och ansök om det lån som passar dig bäst, enkelt på nätet när du behöver det.

Jämför olika lånealternativ med hjälp av låneräknaren

Ansök om lån med säkerhet på nätet – vi ger dig en låneoffert

Ett lån med säkerhet är det bästa alternativet för finansiering av stora anskaffningar, då du kan ansöka om det från 10 000 euro utan övre gräns. För att ansöka om lån med säkerhet på nätet, måste du ha fria säkerheter tillgängliga.

Som säkerhet används huvudsakligen bostadsegendom (till exempel en ägarbostad, placeringsbostad eller stuga). Bostaden behöver inte vara skuldfri för att den ska kunna erbjudas som säkerhet för lånet. Annan egendom såsom skog, placeringar eller besparingar kan också användas som säkerhet.

Ansök om ett banklån med säkerhet

Ansök om lån utan säkerhet på nätet – du får kreditbeslutet omgående

Ett lån utan säkerhet passar för finansiering av anskaffningar på 2 000–15 000 euro. Då du ansöker om ett lån utan säkerhet behöver du inga säkerheter eller borgensmän, men du måste vara kund hos OP.

Om du behöver lån genast, kan du ansöka om en Specialkredit eller Flexkredit utan säkerhet. Du ansöka om lån på nätet med OP:s koder i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen.

Hur ansöker jag om lån utan säkerheter?

För att du ska kunna ansöka om lån på nätet måste du i vår nättjänst svara på några frågor om din ekonomiska situation. Med hjälp av frågorna reder vi ut dina månatliga inkomster och utgifter, om du bor i en ägarbostad och hur många personer som hör till ditt hushåll. Samtidigt kontrollerar vi dina kreditupplysningar.

Om du ansöker om lån utan säkerheter, får du kreditbeslutet nästan på en gång efter att du fyllt i låneansökan. Du får pengarna på kontot genast när du har godkänt vår låneoffert.

Läs mer och ansök om Specialkredit

Läs mer och ansök om Flexkredit

Varför lönar det sig att ansöka om lån på nätet?

Du sparar tid och möda då du ansöker om lån på nätet. Om du bestämmer dig att ansöka om lån utan säkerheter på nätet, kan du få pengarna för din anskaffning utan onödig väntetid. Om du tänker ansöka om Banklån med säkerhet, kan vi sköta låneförhandlingarna och underskrifterna elektroniskt från början till slut, om du så önskar.

Dessutom kan du smidigt jämföra olika lånealternativ på nätet. Med hjälp av löneräknaren kan du till exempel ta reda på hur mycket lån du kan få utan säkerheter och hur lång din lånetid är om du amorterar lånet med små månadsbetalningar. För Banklån med säkerhet kan du jämföra hur lånebeloppet, lånetiden och räntan påverkar ditt slutgiltiga lånebelopp.

Det lönar sig att ansöka om lån på nätet för att:

  • Det kräver inget besök på kontoret. Du kan när som helst ansöka om lån på nätet.
  • Du kan enkelt jämföra olika låneprodukter.
  • Du kan när som helst jämföra lånekostnaderna.
  • Lånet anpassar sig vid behov enligt din livssituation.


Läs om alla lånealternativ

Testa låneräknaren och ansök om ett lån som passar dig

Banklånet är en engångskredit. Om 12 mån. euribor är 1,921 % (5.9.2022), är den effektiva räntan på ett banklån på 10 000 euro med en återbetalningstid på fem år 7,2 %, då räntan på krediten är marginalen 3,9 % + 12 mån. euribor. För lånet debiteras en månatlig skötselavgift på 2,50 euro och en expeditionsavgift på 120 euro när lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 11 842 euro.

Kalkylen har upprättats under antagande om att hela lånet tas ut, låneräntan och övriga avgifter hålls oförändrade under hela lånetiden samt att krediten betalas med jämna poster på 192,88 euro med en månads mellanrum. Banklånet beviljas av andelsbanken.

En Specialkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 7 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 11,59 % då krediträntan är 3 mån. euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 9 181,69 euro. Kalkylen har upprättats med antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela kredittiden. Därtill har man antagit att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 155 euro varje månad ända till den sista posten.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp

En Flexkredit är en fortlöpande kredit där den effektiva räntan på en kredit på 2 000 euro är 16,01 % då krediträntan är 3 mån. euribor + 7,95 procentenheter (9,68 % 11/22) och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 2 187,08 euro. Kalkylen har upprättats med antagandet att krediten har tagits ut i sin helhet och att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela lånetiden. Därtill har man antagit att krediten betalas tillbaka med minimibetalningsposter på 185 euro varje månad, varvid kredittiden är 12 månader.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp