Säästöt ja sijoitukset

Usein kysytyt kysymykset

Arvo-osuustili lapselle - Haluaisin avata alaikäiselle lapselleni arvo-osuustilin, kuinka se tapahtuu?

Tilin avaamiseen tarvitaan lapsen henkilötunnus ja nimi. Alaikäiselle tiliä avattaessa tarvitaan myös kummankin huoltajan suostumus. Kätevimmin asia hoituu, kun varaat lapselle säästämisen aloittamiseen ja vaihtoehtojen kartoittamiseen ajan verkkoneuvotteluna tai pankin konttoriin. Vaikka rahastoon ei heti siirtäisikään suuria summia, kannattaa siitä sopia jo valmiiksi ja tehdä automaattinen säästämisen toimeksianto vaikka pari kertaa vuodessa. Myöhemmin toimeksiantoa on helppo muuttaa.

Jos huoltajilla ei ole mahdollisuutta päästä neuvotteluun yhtä aikaa, kannattaa toisen huoltajan lähettää verkkopalvelussa valtakirjalla suostumus lapsen tilin avaamisesta ja säästämisen aloittamisesta. Tällöin neuvottelussa paikalla oleva voi avata palvelut alaikäiselle yksinkin.

Syntymättömälle lapselle tiliä ei voi avata.

Osakekaupankäynnin aloittaminen - Miten voin aloittaa osakekaupankäynnin op.fi:ssä?

OP-verkkopalvelussa voit käydä kauppaa kotimaisten osakkeiden lisäksi useilla ulkomaisilla osakemarkkinoilla. Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvopaperisäilytyksen ja arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin.

Vaatimukset kansainvälisen osakekaupankäynnin aloittamiseen ovat samat kuin kotimaisen osalta etkä tarvitse sitä varten erillistä säilytystä. Jos jo käyt kotimaista osakekauppaa, voit heti aloittaa kaupankäynnin myös ulkomailla.