Säästöt ja sijoitukset

Usein kysytyt kysymykset

Arvo-osuustili lapselle - Haluaisin avata alaikäiselle lapselle arvo-osuustilin, kuinka se tapahtuu?

Tilin avaamiseen lapselle tarvitaan

  • Lapsen henkilötunnus
  • Lapsen nimi
  • Suostumus molemmilta huoltajilta tai ainoalta huoltajalta

Voit avata tilin kätevästi OP.fi -verkkopalvelussa. Mahdollinen toinen huoltaja voi myös antaa suostumuksensa tekemällä valtakirjan verkkopalvelussa, mikäli hän on OPn asiakas.

Kirjaudu palveluun ja avaa tili lapselle

Tee valtakirja OP.fi -verkkopalvelussa

Voit myös varata ajan verkkoneuvotteluun tai pankin konttoriin, jossa kartoitetaan vaihtoehtoja lapselle säästämisen aloittamiseen.

Varaa aika neuvotteluun

Vaikka rahastoon ei heti siirtäisikään suuria summia, kannattaa siitä sopia jo valmiiksi ja tehdä automaattinen säästämisen toimeksianto vaikka pari kertaa vuodessa. Myöhemmin toimeksiantoa on helppo muuttaa.

Jos huoltajilla ei ole mahdollisuutta päästä neuvotteluun yhtä aikaa, kannattaa toisen huoltajan lähettää verkkopalvelussa valtakirjalla suostumus lapsen tilin avaamisesta ja säästämisen aloittamisesta. Tällöin neuvottelussa paikalla oleva voi avata palvelut alaikäiselle yksinkin.

Tee valtakirja OP.fi -verkkopalvelussa

Syntymättömälle lapselle tiliä ei voi avata.

Osakekaupankäynnin aloittaminen - Miten voin aloittaa osakekaupankäynnin op.fi:ssä?

OP-verkkopalvelussa voit käydä kauppaa kotimaisten osakkeiden lisäksi useilla ulkomaisilla osakemarkkinoilla. Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvopaperisäilytyksen ja arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin.

Vaatimukset kansainvälisen osakekaupankäynnin aloittamiseen ovat samat kuin kotimaisen osalta etkä tarvitse sitä varten erillistä säilytystä. Jos jo käyt kotimaista osakekauppaa, voit heti aloittaa kaupankäynnin myös ulkomailla.