Sopiva remonttilaina remontoijan tarpeisiin

Millainen rahoitus sopii remontoijan tarpeisiin?

Kaipaako kotisi pintaremonttia vai onko taloyhtiöön tulossa yhtiöremontti, mutta säästöjä ei ole? Tutustu lainavaihtoehtoihimme, jotka sopivat erilaisiin remontteihin.

Pintaremontin rahoittaminen

Jos remontin kohteena on juuri ostamasi asunto, voit ottaa asuntolainan yhteydessä vakuudellisen pankkilainan. Se sopii hyvin kodin pintojen kunnostamiseen, kun sinulla on vakuuksia esimerkiksi asunnostasi käytettävissä. Pankkilaina on myös edullisempi lainavaihtoehto vakuudettomiin luottoihin verrattuna.

Jos vakuutta ja säästöjä ei ole, voit maksaa remontin myös vakuudettomalla luotolla. Sen kulut ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisessa lainassa. Vakuudeton laina mahdollistaa kuitenkin remontin tekemisen heti, ja voit lyhentää lainaa itsellesi sopivissa kuukausierissä.

Voit hakea rahoituksen remonttiin myös suoraan OP:n kumppaniliikkeestä, kun tiedät mistä ostat. Tee rahoitushakemus OP:n kumppaniliikkeeseen verkossa ja saat päätöksen saman tien. Remonttirahoitusta voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat. 

Tutustu erilaisiin remonttilainoihin >

Peruskorjausremonttien rahoittaminen

Peruskorjauksella tarkoitetaan remonttia, jossa mennään niin sanotusti pintaa syvemmälle eli uusitaan esimerkiksi talon lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmiä.

Taloyhtiön isot remontit, kuten putkiremontti, ikkunaremontti, julkisivuremontti ja kattoremontti, rahoitetaan taloyhtiön ottamalla yhtiölainalla. Sitä lyhennetään kuukausittain rahoitusvastikkeessa.

Voit maksaa oman osuutesi yhtiölainasta myös kerralla pois ja hakea sitä varten vakuudellista asuntolainaa. Jos sinulla on riittävästi vakuuksia, asuntolaina on hyvä vaihtoehto yhtiölainalle, sillä asuntolainasta maksetut korot saat osittain vähentää verotuksessa.

Voit hakea asuntolainaa myös omakotitalon peruskorjausremonttiin, jolloin voit vähentää korkoja verotuksessa. Kulutusluotossa tai pankkilainassa korkovähennysoikeutta ei ole.

Lue lisää asuntolainan korkovähennyksestä Verohallinnon sivulta

Muista kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tuo mukavasti liikkumavaraa remonttibudjettiin. Vähennys on 2 400 euroa vuodessa ja omavastuu on 100 euroa. Koska vähennys on henkilökohtainen, voit saada puolisosi kanssa yhteensä jopa 4 800 euron kotitalousvähennyksen.

Voit tehdä esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen, saunan ja muiden huoneiden remonttien työn osuudesta kotitalousvähennyksen. Taloyhtiön perusparannusremonteista vähennystä ei voi kuitenkaan tehdä.