Lainaa 5 000 euroa hero

Lainaa 5 000 euroa

Kun tarvitset lainaa 5 000 euroa, tutustu OP:n vakuudettomiin lainoihin.

OP Tarkkaluotto

Hae luottoa OP-mobiilissa tai verkossa ilman vakuuksia

 • Vakuudeton kertaluotto, rahat kerralla tilillesi
 • Max. 30 000 euroa
 • Henkilökohtainen korko 3,5–10,95 % + 3 kk euribor
 • Luottohakemus kätevästi verkossa
 • Vuosittain yksi maksuvapaa kuukausi
 • Vain OP:n asiakkaille

Joustoluotto

Hae luottoa OP-mobiilissa tai verkossa ilman vakuuksia

 • Vakuudeton jatkuva luotto, jota voit nostaa käyttöön tarpeesi mukaan
 • Max. 8 500 euroa
 • Korko 7,95 % + 3 kk euribor
 • Luottohakemus kätevästi verkossa
 • Vuosittain yksi maksuvapaa kuukausi
 • Vain OP:n asiakkaille

Luottopäätös verkossa

Saat päätöksen luotosta viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat tilillesi.

Et tarvitse vakuuksia

Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia.

Saat 5 000 euron lainalle maksuvapaan kuukauden kerran vuodessa

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

Lainaa erilaisiin tarpeisiin


OP:n asiakkaana voit hakea vakuudetonta lainaa monenlaisia hankintoja varten. Voit rahoittaa vakuudettomalla lainalla esimerkiksi uuden kodinkoneen tai huonekalun.

Lainan hakeminen on yksinkertaista, jos käytössäsi on OP:n tunnukset. Voit hakea vakuudetonta lainaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa 2 000 eurosta ylöspäin aina 30 000 euroon asti.

Saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa, jos haet vakuudetonta lainaa. Luottosopimuksen hyväksyttyäsi saat rahat tilillesi.

 

Kuka voi hakea OP:lta lainaa 5 000 euroa?
 

 • Olet yli 23-vuotias osuuspankin pääasiallinen asiakas 
   
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietosi ovat kunnossa 
   
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
   
 • Asut pysyvästi Suomessa

 

 

Mitä vaihtoehtoja minulla on, kun haen lainaa 5 000 euroa?


Jos tarvitset lainaa 5 000 euroa, suosittelemme hakemaan vakuudetonta lainaa. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät, kannattaako sinun hakea OP Tarkkaluottoa vai Joustoluottoa.

 

OP Tarkkaluotto – lainaa 5 000 euroa kerralla tilillesi 


OP Tarkkaluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 30 000 euroon asti. Et tarvitse lainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia, vaan voit tehdä lainahakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.
 
Kun täytät hakemusta, voit itse päättää haetko lainaa 5 000 euroa vai tarvitsetko ostoksiasi varten suuremman tai pienemmän lainan. Täytettyäsi hakemuksen saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Rahat siirtyvät tilillesi, kun hyväksyt luottosopimuksen.

Tutustu ja hae OP Tarkkaluottoa

 

Joustoluotto – 5 000 euron laina jatkuvasti käytössäsi


Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 8 500 euroon saakka. Voit täyttää hakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, jos käytössäsi on OP:n tunnukset. Et tarvitse lainaa varten vakuuksia tai takaajia.

Joustoluoton erottaa OP Tarkkaluotosta se, kuinka voit käyttää hakemaasi lainaa. Voit nostaa hakemaasi lainaa useissa erissä tilillesi ja käyttää sitä uudelleen ilman uutta luottohakemusta. Jos haet esimerkiksi lainaa 5 000 euroa, voit nostaa sitä ensin tilillesi 2 000 euroa ja jättää muun lainaosuuden käyttämättä. Voit siirtää käyttämättä jääneen 3 000 euron lainasumman tilillesi silloin kun itse haluat. 
 
Kun maksat nostamaasi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti.

Tutustu ja hae Joustoluottoa

 

Miten maksan 5 000 euron lainan takaisin?


Kun täytät lainahakemuksen, voit valita lyhennyserän suuruuden sekä sinulle sopivan eräpäivän eri vaihtoehdoista. Voit myös halutessasi maksaa lainan takaisin nopeammin kuin olit aluksi suunnitellut, tai kuitata koko luoton kerralla pois.

Lisäksi saat lainaa hakiessasi valita, otatko käyttöösi maksuvapaan kuukauden. OP Tarkkaluottoon ja Joustoluottoon voit saada yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, että silloin sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

 

Esimerkkilaskelmat 5 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 10,05 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 296,94 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 110 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 13,09 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 749,07 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 115 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,938 %, 01.03.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 17,79 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 7 441,63 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 125 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle on 14,44 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (11,89 % 03/24) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 5 365,90 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 550 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj