Vaalea nainen valitsee sopivaa maalauspensseliä.

Lainaa 5 000

Kun tarvitset lainaa 5 000 euroa, tutustu OP:n vakuudettomiin lainoihin.

Kun haet vakuudetonta lainaa 5 000 euroa, saat luottopäätöksen ilman odottelua

Saat päätöksen luotosta heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Saat rahat heti tilille, kun hyväksyt luottotarjouksen.

Lainahakemus ei sido lainan nostamiseen

Voit tutustua eri vaihtoehtoihin rauhassa, sillä lainahakemuksen lähettäminen ei velvoita sinua hyväksymään antamaamme lainatarjousta.

Saat 5 000 euron lainalle maksuvapaan kuukauden kerran vuodessa

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

Hae lainaa 5000 silloin, kun sitä tarvitset

Lainan hakeminen on yksinkertaista, kun käytössäsi on OP:n verkkopalvelutunnukset. OP:n asiakkaana voit hakea vakuudetonta lainaa OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa 2 000 eurosta ylöspäin aina 15 000 euroon asti. 

Tarvitset hakemusta varten tiedot tuloistasi ja menoistasi. Kun täytät hakemuksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa, saat lainapäätöksen viipymättä.

Lainaa autoa, kodinkoneita ja elektroniikkaa varten

Voit hakea lainaa 5 000 euroa esimerkiksi silloin, kun tarvitset rahaa uusia kodinkoneita, huonekaluja tai vaikkapa autoa varten. 
 
Joskus fiksu vaihtoehto lainalle voi olla luottokortti, jonka avulla ostosten teko on helppoa ja turvallista. Voit hakea halutessasi uutta luottokorttia tai nostaa olemassa olevan korttisi luottorajaa.

Kuka voi hakea OP:lta lainaa 5 000?

  • Olet yli 23-vuotias osuuspankin pääasiallinen asiakas 
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietosi ovat kunnossa 
  • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
  • Asut pysyvästi Suomessa

Mitä vaihtoehtoja minulla on, kun haen lainaa 5 000 euroa?

Jos tarvitset lainaa 5 000 euroa, suosittelemme hakemaan vakuudetonta lainaa. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät, kannattaako sinun hakea Täsmäluottoa vai Joustoluottoa.

Täsmäluottoa – lainaa 5 000 euroa kerralla tilillesi 

Täsmäluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 15 000 euroon asti. Et tarvitse lainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia, vaan voit tehdä lainahakemuksen joko op.fi.palvelussa tai OP-mobiilissa.
 
Kun täytät hakemusta, voit itse päättää haetko lainaa 5 000 euroa vai tarvitsetko ostoksiasi varten suuremman tai pienemmän lainan. Täytettyäsi hakemuksen saat lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä saman tien. Hyväksymisen jälkeen saat rahat kerralla tilillesi.

Tutustu ja hae Täsmäluottoa

Joustoluotto – 5 000 laina jatkuvasti käytössäsi


Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 8 500 euroon saakka. Hakeminen onnistuu samalla tavalla kuin Täsmäluotossa, eli voit täyttää hakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, jos käytössäsi on OP:n verkkopalvelutunnukset. Et tarvitse lainaa varten vakuuksia tai takaajia.

Joustoluoton erottaa Täsmäluotosta se, kuinka voit käyttää hakemaasi lainaa. Voit nostaa hakemaasi lainaa useissa erissä tilillesi ja käyttää sitä uudelleen ilman uutta luottohakemusta. Jos haet esimerkiksi lainaa 5 000 euroa, voit nostaa sitä ensin tilillesi 2 000 euroa ja jättää muun lainaosuuden käyttämättä. Voit siirtää käyttämättä jääneen 3 000 euron lainasumman tilillesi silloin kun itse haluat. 
 
Kun maksat nostamaasi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti.

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Miten maksan 5 000 euron lainan takaisin?


Kun täytät lainahakemuksen, voit valita lyhennyserän suuruuden sekä sinulle sopivan eräpäivän eri vaihtoehdoista. Voit myös halutessasi maksaa lainan takaisin nopeammin kuin olit aluksi suunnitellut, tai kuitata koko luoton kerralla pois.

Lisäksi saat lainaa hakiessasi valita, otatko käyttöösi maksuvapaan kuukauden. Täsmäluottoon ja Joustoluottoon voit saada yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, että silloin sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle on 10.32 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (7,4 % 10/21) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 843,36 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 85 euron suuruisin minimilyhennyserin kuukauden välein, jolloin luottoaika on 6 vuotta 9 kk ja maksuerien lukumäärä 81.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle on 10.41 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (7,4% 10/21) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa. 

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 098,64 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 125 euron minimilyhennyserin kuukauden välein, jolloin luottoaika on 49 kk ja maksuerien lukumäärä 49.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj