Vaalea nainen valitsee sopivaa maalauspensseliä.

Lainaa 5 000 euroa

Kun tarvitset lainaa 5 000 euroa, tutustu OP:n vakuudettomiin lainoihin.

Saat luottopäätöksen nopeasti

Saat päätöksen luotosta heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi luottosopimuksen saat rahat heti tilillesi.

Et tarvitse vakuuksia

Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia.

Saat 5 000 euron lainalle maksuvapaan kuukauden kerran vuodessa

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

Lainaa erilaisiin tarpeisiin

OP:n asiakkaana voit hakea vakuudetonta lainaa monenlaisia hankintoja varten. Jos mielessäsi on esimerkiksi uusien kodinkoneiden tai huonekalujen hankinta, pieni laina voi auttaa mieleisen vaihtoehdon löytymisessä.

Lainan hakeminen on helppoa ja yksinkertaista, jos käytössäsi on OP:n verkkopalvelutunnukset. Voit hakea vakuudetonta lainaa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa 2 000 eurosta ylöspäin aina 15 000 euroon asti.

Saat luottopäätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa, jos haet vakuudetonta lainaa. Luottosopimuksen hyväksyttyäsi saat rahat heti tilillesi.

Kuka voi hakea OP:lta lainaa 5 000 euroa?

  • Olet yli 23-vuotias osuuspankin pääasiallinen asiakas 
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja luottotietosi ovat kunnossa 
  • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
  • Asut pysyvästi Suomessa

Mitä vaihtoehtoja minulla on, kun haen lainaa 5 000 euroa?

Jos tarvitset lainaa 5 000 euroa, suosittelemme hakemaan vakuudetonta lainaa. Tarvitsemasi lainasumma ja käyttötarpeesi määrittelevät, kannattaako sinun hakea Täsmäluottoa vai Joustoluottoa.

Täsmäluottoa – lainaa 5 000 euroa kerralla tilillesi 

Täsmäluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 15 000 euroon asti. Et tarvitse lainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia, vaan voit tehdä lainahakemuksen joko op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.
 
Kun täytät hakemusta, voit itse päättää haetko lainaa 5 000 euroa vai tarvitsetko ostoksiasi varten suuremman tai pienemmän lainan. Täytettyäsi hakemuksen saat luottopäätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Rahat siirtyvät tilillesi heti, kun hyväksyt luottosopimuksen.

Tutustu ja hae Täsmäluottoa

Joustoluotto – 5 000 euron laina jatkuvasti käytössäsi


Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea 2 000 eurosta 8 500 euroon saakka. Hakeminen onnistuu samalla tavalla kuin Täsmäluotossa, eli voit täyttää hakemuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, jos käytössäsi on OP:n verkkopalvelutunnukset. Et tarvitse lainaa varten vakuuksia tai takaajia.

Joustoluoton erottaa Täsmäluotosta se, kuinka voit käyttää hakemaasi lainaa. Voit nostaa hakemaasi lainaa useissa erissä tilillesi ja käyttää sitä uudelleen ilman uutta luottohakemusta. Jos haet esimerkiksi lainaa 5 000 euroa, voit nostaa sitä ensin tilillesi 2 000 euroa ja jättää muun lainaosuuden käyttämättä. Voit siirtää käyttämättä jääneen 3 000 euron lainasumman tilillesi silloin kun itse haluat. 
 
Kun maksat nostamaasi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti.

Tutustu ja hae Joustoluottoa

Miten maksan 5 000 euron lainan takaisin?


Kun täytät lainahakemuksen, voit valita lyhennyserän suuruuden sekä sinulle sopivan eräpäivän eri vaihtoehdoista. Voit myös halutessasi maksaa lainan takaisin nopeammin kuin olit aluksi suunnitellut, tai kuitata koko luoton kerralla pois.

Lisäksi saat lainaa hakiessasi valita, otatko käyttöösi maksuvapaan kuukauden. Täsmäluottoon ja Joustoluottoon voit saada yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, että silloin sinun ei tarvitse lyhentää luottoa tai maksaa korkoja.

Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle on 12,18 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 7 512,26 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 85 euron suuruisin minimilyhennyserin kuukauden välein, jolloin luottoaika on 7 vuotta 7 kk ja maksuerien lukumäärä 89.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 euron luotolle on 12,35 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (9,68 % 11/22) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa. 

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 441,16 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 125 euron minimilyhennyserin kuukauden välein, jolloin luottoaika on 4 vuotta 6 kuukautta ja maksuerien lukumäärä 52.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj