Maksu- ja luottokortit

Tutustu parhaisiin kortteihimme

credit/debit

op classic

Varma peruskortti

Arkea helpottava yhdistelmäkortti, jolla maksat joustavasti tililtä tai luotolta.

Hae OP Classic-korttia Tutustu korttiin

credit/debit

op gold

Mutkattomaan elämään

Uudistuneessa Goldissa on entistä parempia vakuutuksia ja etuja elämyksiin.

Hae OP Gold-korttia Tutustu korttiin

credit/debit

op platinum

Kattavimmat lisäpalvelut

Säästä aikaa ja vaivaa OP:n parhaalla maksukortilla. Kattavat edut arkeen ja juhlaan.

Tutustu korttiin

Korttien ulkoasut uudistuivat

Voit nyt valita OP:n Visa-kortin ulkoasun useista eri vaihtoehdoista.

 

Luottokortilla maksat turvallisesti ja joustavasti

 

Omistaja-asiakkaan luotollisiin kortteihin sisältyy aina Tuoteturva-vakuutus. Se vakuuttaa ostoksesi.

Lue lisää tuoteturvasta

 

Luottokortilla saat noin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Sinä päätät maksatko kerralla koko luoton vai osan siitä.

Lue lisää luottokortin hyödyistä

 

Kaksi korttia sujuvaan arkeen

Toinen kortti pelastaa pulasta, jos ensisijainen korttisi katoaa tai rikkoutuu yllättäen. Kaksi korttia tuo myös tuplasti turvaa sinulle ja ostoksillesi.

Seuraa korttisi tapahtumia missä vain

Voit seurata korttiesi ja tiliesi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista, op.fi-palvelusta tai Pivosta, missä ikinä oletkin.

Maksa kätevästi älylaitteellasi

Yhdistä korttisi Apple Payhin, Google Payhin tai Pivoon. Ne ovat maksusovelluksia, joilla voit maksaa verkkokaupoissa ja sovelluksissa käyttäen vain omaa älylaitettasi. Apple Payllä ja Google Payllä voit maksaa myös yli 50 euron ostokset lähimaksuna.

Tietoa korttien käytöstä ja ominaisuuksista - luottokortti ja pankkikortti

 

OP:n Visa-korttien luoton esimerkkilaskelma: 

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 18,84 % (04/23). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 184,81 euroa. 

OP Duo -luottokortin luoton esimerkkilaskelma:

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 20,20 % (04/23). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 4 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 197,41 euroa.

Tarvitsetko uuden maksukortin, luottokortin tai useita luottokortteja?

Valitse sinulle sopivin kortti ja tee korttihakemus. Saat uuden kortin 1-2 viikon kuluessa tilauksesta.  

OP:n parhaissa maksukorteissa on sekä pankki- että luottokortti samassa ja voit itse valita maksaessasi kumpaa käytät. Vertaile maksu- ja luottokorttien ominaisuuksia ja valitse omiin tarpeisiisi sopivin.

Luottokortit – joustoa ja turvallista maksamista

OP Classic on varma peruskortti. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Sillä hoidat ostokset arjessa, matkoilla ja netissä. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP Classic -korttia

OP Gold on mutkattoman elämän kortti. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Se sisältää muun muassa kaksi maksutonta käyntiä lentokenttäloungeen vuodessa, kattavan matkavakuutuksen ja vakuutuksen tapahtumalipuille. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP Gold -korttia

OP Platinum on korttien kuninkaallinen. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Sen lisäpalvelut antavat kattavasti turvaa ja säästävät aikaa. Luottoraja oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 eurosta jopa 20 000 euroon saakka. Tutustu ja hae OP Platinum -korttia

OP Duo on fiksu luottokortti verkko-ostoksiin ja toiseksi kortiksi. Se soveltuu loistavasti arkeen ja reissuun. Luottoa oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan 2 000 - 20 000 euroa. Tutustu ja hae OP Duo -korttia

OP Classic opiskelijalle. Pankki- ja luottokortti yhdessä. Kun opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa, saat luotollisen OP Classic -kortin 2 000 euron luottorajalla ilman opintopistevaatimuksia. Tutustu ja hae opiskelijan luottokorttia

Maksukortit ilman luottoa eli pankkikortit 

OP Debit on kortti, jolla maksat myös ulkomailla ja verkossa. Tutustu ja hae OP Debit -korttia

OP Basic sopii yli 7-vuotiaalle lapselle ja nuorelle ensimmäiseksi pankkikortiksi. Sillä voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Korttia ei voi hakea netissä. Lue lisää kortin hakemisesta lapselle

Kun sinulla on käytössäsi OP:n luottokortti ja haluat vaihtaa sen toiseen luottokorttiin tee uudesta kortista luottokorttihakemus netissä. 

Jos tekemäsi luottokorttihakemus hylätään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 0100 0500 / Valitse Kortit (ma–pe klo 8-19).

Hakiessasi uutta luottokorttia tai luottokortteja saattaa vanhan korttisi luottoraja vaikuttaa myönnettävään luottorajaan. Kun olet ottanut uuden luottokortin käyttöön ja lopettanut vanhan voit korottaa uuden korttisi luottorajaa. 

Jos lopetat vanhan luottokorttisi, voit maksaa kortilla olevan luoton loppuun normaalisti erissä maksusuunnitelmasi mukaisesti. 

Saat uuden korttisi 1-2 viikon kuluessa.

Kun olet saanut uuden kortin ja todennut sen toimivaksi, voit lopettaa vanhan korttisi.  

Miten lopetan tarpeettoman korttini?

Jos sinulla on kaksi maksukorttia, voit halutessasi lopettaa toisen korttisi. Lopetathan toisen korttisi vasta, kun olet saanut uuden korttisi ja todennut sen toimivaksi. 

  • Voit lopettaa kortin OP-mobiilissa > Valitse kortti > Asetukset (ratas) > Lopeta kortti. 
  • Voit lopettaa kortin myös kirjautumalla op.fi:hin ja avaamalla chatin. Kerro chatissa, että haluat lopettaa kortin ja seuraa ohjeita. Kortin lopettamista varten tarvitset vain lopetettavan kortin neljä viimeistä numeroa.

Lopetettuasi toisen korttisi tuhoa se leikkaamalla se huolellisesti useaan osaan, niin että siru ja magneettijuova tuhoutuvat.

Mahdollinen luotollisen kortin luottotilin plussaldo (ylimaksu) tulee käyttää kortilla tai siirtää luotolta tilille ennen kortin lopetusta. Siirrosta peritään hinnaston mukainen veloitus.

Laskulla näkyvä veloittaja ei aina ole samalla nimellä kuin se ostopaikka, jossa olet asioinut. Säilytä kuitit kortin käytöstä siihen asti, että saat laskun ja tarkistat sen tapahtumat. Jos laskulla on epäselvä tai ylimääräinen veloitus, ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä asiakaspalveluumme. Epäselvissä tapauksissa tee reklamaatio.

Soita OP:n asiakaspalveluun

Näin teet reklamaation

Olemme koonneet tärkeimpiä kysymyksiä ja vastauksia luottokorttien laskutuksesta omalle sivulleen.

Lue lisää luottokorttien laskutuksesta

Voit hakea OP:n luottokorttia kun: 
 
  • olet vähintään 18-vuotias 
  • olet OP:n pääasiallinen asiakas  
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
  • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna 
  • asut pysyvästi Suomessa. 
Jos opiskelet korkeakoulussa tai yliopistossa voit hakea opiskelijan OP Classic -korttia. 
 
Tee luottokorttihakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. 
Kyllä, jos sinulla OP:n tunnukset voit hakea OP:n maksu- tai luottokorttia helposti netissä. Vertaile luottokortteja ja niiden ominaisuuksia, valitse sinulle sopivin kortti ja täytä luottokorttihakemus. Saat kortin 1-2 viikon kuluessa.

OP:n yhdistelmäkorteissa luottokortin numero (credit) on kortin etupuolella. 
 

Luottokortin (credit) kolminumeroinen turvakoodi eli CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä.

Pankkikortin (debit) numero on kortin kääntöpuolella. Heti sen perässä on pankkikortin kolmenumeroinen turvakoodi eli CVC.

Kaikilla OP:n luottokorteilla saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Saat creditillä tehdyistä maksuista laskun kuukausittain ja voit päättää maksatko koko summan kerralla vai osissa. Jos maksat laskun kokonaan, siitä ei kerry lainkaan kuluja. 

Luottokortilla voit maksaa esimerkiksi isot hankinnat tai yllättävät menot sinulle sopivissa osissa. 

Voit korottaa korttisi luottorajaa itse maksutta OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Voit hakea luotollisiin Visa-kortteihin ja OP Duoon luottoa 2 000 – 20 000 euroa oman tarpeesi ja maksukykysi mukaan.

Hae luottorajan korotusta op.fi:ssä

Lue lisää luottorajan korottamisesta

Kortin turvarajat on hyvä pitää aina sellaisina, että ne vastaavat kortin käyttöä. Voit määritellä turvarajat käteisnostoille, varmennetuille korttiostoille sekä verkkomaksamiselle ja muille etäostoille.

Korttiesi vuorokausikohtaisia turvarajoja voit muokata helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa sekä OP-mobiilissa. Tekemäsi muutokset tulevat heti voimaan.

Seuraa kortiltasi meneviä veloituksia säännöllisesti. Jos huomaat veloituksia, joita et ole itse tehnyt, ota heti yhteyttä Korttiasiakaspalveluumme asian selvittämiseksi.

Luottokortilla maksamistasi ostoksista tulee sinulle kerran kuussa eritelty lasku. Sen saatuasi voit päättää, maksatko laskun koko summan kerralla pois vai maksatko laskun erissä.

Jos maksat koko summan kerralla saat luottokortilla tekemillesi ostoksille keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Kun luottokorttilaskusi tulee e-laskuna, voit eräpäivään asti päättää, maksatko sovitun kuukausierän, koko laskun vai jotakin niiden väliltä.  

Luottokorttilaskun maksusuunnitelmaa voit muuttaa kirjautumalla op.fi:n tai OP-mobiiliin.

Euroalueella kortin ja luoton käyttö on saman hintaista kuin kotimaassa. Poikkeuksena ovat automaattinostot luottopuolelta, mistä veloitetaan 2,75 % noston summasta sekä kertamaksu 2 €. 

Kun käytät korttia maissa, joissa on käytössä muu valuutta kuin euro, muutetaan ostosten tai automaatilla tehtyjen nostojen summat euroiksi käyttämällä niin sanottua valuutan tukkukurssia. 

Visalla ja Mastercardilla on omat valuutan tukkukurssit. Tukkukurssi vaihtelee päivittäin. Korttitapahtumasi muunnetaan euroiksi sen päivän kurssin mukaan, jolloin korttitapahtuma välittyy Visalle tai Mastercardille. Tästä syystä saman päivän aikana tehdyissä ostoksissa tai nostoissa voi olla eri kurssi. Usein tietojen välittämisessä kuluu 1–3 päivää.  
Euroalueen ulkopuolella ostojen ja nostojen summaan lisätään aina OP:n valuuttalisä, joka on 2,5 % oston tai noston määrästä. Lisäksi nostoista veloitetaan 2,75 % noston summasta sekä kertamaksu 2 €.  

Huomioi myös, että pääsääntöisesti kortilla maksaminen on aina edullisinta paikallisessa valuutassa. Silloin vaihtokurssin määrittää oma pankkisi, eikä valuuttakurssi aiheuta ikäviä yllätyksiä. Jos taas valitset valuutan muuntamisen euroiksi maksuhetkellä, kauppias perii palkkion oman hinnastonsa mukaan.  

Lue lisää korttitapahtumien valuuttakursseista

OP:n Visa-korttien (OP Classic, OP Gold ja OP Platinum) luottokortin korko on 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa. Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 14,63 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,06 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 145,70 euroa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 15,07 % (6/21), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luottokortin korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

OP Gold ja OP Platinum -kortteihin liitetyistä lisäpalveluista peritään lisäksi hinnaston mukainen kuukausimaksu. OP Platinum -kortti ei sisälly omistaja-asiakkaan päivittäispalvelupakettiin.

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf)

Tutustu palveluhinnastoomme

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista

Kaikki OP:n maksukortit on liitetty joko Visa Account Updateriin (VAU) tai Mastercardin Automatic Billing Updateriin (ABU). 

VAU- tai ABU-palvelun avulla maksukorttisi tiedot päivittyvät automaattisesti niihin tilaus- ja suoratoistopalveluihin, joihin olet antanut korttisi tiedot ja jotka käyttävät palvelua. Näitä ovat esimerkiksi Netflix, Spotify, Google ja iTunes. Palvelu varmistaa tilaus- ja suoratoistopalveluiden saumattoman jatkumisen, kun OP-korttisi vaihtuu.

Tällä hetkellä kauppias saa VAU:n kautta uuden Visa-kortin tiedot myös silloin, jos edellinen kortti on suljettu katoamisen, varkauden tai väärinkäyttöepäilyn seurauksena. Voimme tarvittaessa estää korttisi tietojen välittämisen palvelussa mukana oleville kauppiaille.

Kaipaatko lisää tietoa korttien käytöstä, esimerkiksi luottokortilla maksamisesta ulkomailla tai turvarajoista?

Tutustu usein kysyttyjen kysymysten osioon

Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.