Muista ottaa matkavakuutus ennen matkaa.

Matkavakuutus

Turvaa matkustajalle ja matkatavaroille
KAMPANJA

Matkapakettilaki uudistui - tarkista peruutusturvasi

Matkapakettilaki uudistui 1.7.2018 ja samalla matkustajavakuutuksen sisältämän peruutusturvan eli matkan peruuntumisturvan merkitys kasvoi. Tarkista, että peruutusturvasi on riittävä, sillä sen avulla voit saada ennen matkaa maksamasi rahat takaisin, jos matka peruuntuu esimerkiksi sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi.

Nyt matkanjärjestäjällä on oikeus periä asiakkailtaan peruuntumisen syystä riippumatta peruutusmaksu, joka vastaa matkanjärjestäjälle aiheutuneita menetyksiä.

Muokkaa enimmäiskorvaus tarpeisiisi sopivaksi

Voit muokata jatkuvan matkustajavakuutuksen peruuntumisturvan enimmäiskorvauksen matkustustottumuksiisi sopivaksi. Mitoita peruuntumisturva sen mukaan, minkä verran yleensä maksat matkoistasi etukäteen.

 • Jos sinulla on Eurooppalaisen Matkustajavakuutus, tarkista peruuntumisturvasi nykyinen enimmäiskorvaus vakuutuskirjalta tai omien vakuutustesi tiedoista op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista.
 • Voit tarvittaessa muuttaa enimmäiskorvausta lähettämällä viestin asiakaspalveluumme. Jos olet tyytyväinen nykyiseen peruuntumisturvaan, ei sinun tarvitse tehdä mitään.

Tarkastele omia vakuutuksiasi

Päivitä vanha vakuutuksesi uuteen

Jos olet ostanut Eurooppalaisen jatkuvan matkustajavakuutuksen ennen 5.6.2013, voit halutessasi päivittää sen uuteen entistä helpommin räätälöitävään vakuutukseen. Voit muokata esimerkiksi vakuutuksen turvat, matkan keston ja enimmäiskorvaukset juuri tarpeisiisi sopiviksi.

 • Osta uusi jatkuva Eurooppalaisen Matkustajavakuutus verkosta. Jos kanssasi matkustaa alle 15-vuotiaita lapsiasi tai lapsenlapsiasi, ota heille oma vakuutus, sillä he eivät kuulu sinun vakuutukseesi.
 • Kun olet ostanut uuden matkustajavakuutuksen, irtisano vanha matkustajavakuutuksesi kirjautumalla op.fi-palveluun. Valitse omista vakuutuksistasi haluamasi vakuutus ja sitten irtisano vakuutus.

Osta jatkuva Eurooppalaisen Matkustajavakuutus

Lue lisää Sulje
1

Vakuutettu matka, huoleton loma

Matkavakuutuksemme korvaa lääkärikulujen lisäksi myös esimerkiksi ambulanssilennon vakavissa onnettomuustapauksissa.

2

Matkahätäpalvelu aina turvanasi

Saat matkasairauden tai -tapaturman yllättäessä suomenkielistä apua yhdestä numerosta kaikilla ulkomaanmatkoillasi, 24 tuntia vuorokaudessa.

3

Räätälöitävä peruutusturva

Uuden matkapakettilain myötä matkavakuutuksen merkitys korostuu entisestään. Korvaamme peruuntumisen kuluja matkatyypistä riippumatta valittuun enimmäiskorvaukseen saakka.

Matkavakuutus sinulle ja perheellesi

Matkalla arki jää kauas taa ja lomasta on lupa nauttia. Jos jotain sattuu, on Eurooppalaisen matkavakuutus apunasi. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi

 • matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja ilman ylärajaa tai omavastuuta
 • matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneita kuluja
 • vakuutusyhtiön etukäteen hyväksymän ambulanssilennon Suomeen, jos matkustajan terveydentila niin vaatii.

Säännöllisesti matkustavassa perheessä jokainen perheenjäsen, myös lapsi, tarvitsee oman jatkuvan matkavakuutuksen.

Ambulanssilento Thaimaasta voi maksaa jopa 150 000 euroa.
Matkavakuutus korvaa, jos sairastut matkalla.

Jatkuva matkavakuutus vai määräaikainen matkavakuutus

Jos matkustat useamman kerran vuodessa, on aina voimassaoleva jatkuva matkavakuutus usein halvin vaihtoehto. Jatkuva matkavakuutus kannattaa varsinkin, jos matkustat myös kotimaassa – kun lisäät matkavakuutukseesi kotimaanmatkat, se kattaa myös mummolareissut ja pohjoisen hiihtomatkat.

Jatkuvan vakuutuksen voit muokata itsellesi sopivaksi, ja se on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti. Kun jatkuva matkavakuutus on valmiiksi voimassa uusia matkoja varatessa, saat parhaan hyödyn sen kattavasta peruuntumisturvasta.

Paras matkavakuutus on sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos matkustat vain harvoin, on määräaikainen eli matkakohtainen matkavakuutus hyvä ja edullinen vaihtoehto.

  Jatkuva 
matkavakuutus
Määräaikainen 
matkavakuutus
Milloin paras? Kun matkustat useamman kerran vuodessa joko kotimaassa tai ulkomailla. Kun matkustat vain noin kerran vuodessa.
Missä voimassa? Ulkomaanmatkoilla. Voit lisätä vakuutukseen myös kotimaanmatkat. Valitsemassasi maassa tai maissa.
Miten pitkillä
matkoilla voimassa?
Kaikilla enintään valitsemasi enimmäiskeston pituisilla matkoilla. Suosittelemme vähintään 45 vrk enimmäiskestoa, mutta voit valita myös jopa 6 kuukauden enimmäiskeston. Jos tarvitset vakuutusta pidemmälle matkalle tai olet lähdössä vaihto-oppilaaksi, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Valitsemasi alkamis- ja päättymispäivä.
Miten lapset vakuutettu? Lapset vakuutetaan omalla henkilökohtaisella matkustajavakuutuksellaan. Alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat samalla matkalla olevat vanhemmat tai isovanhemman vakuutukseen.
Miten korvaa peruuntumisia? Korvaa peruuntumiskuluja valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti. Voit valita enimmäiskorvaukseksi matkustustottumustesi mukaan myös enemmän kuin 3 000 euroa. Korvaa peruuntumiskuluja 3 000 euroon asti.
Miten voin muokata? Matkan enimmäiskesto ja vakuutuksen sisältö kattavasti muokattavissa tarpeisiisi sopiviksi. Pääosin kiinteät turvat, joita ei voi muokata. Halutessasi voit lisätä turvan pysyvän haitan tai kuoleman varalta.
Myöntö- ja päättymisikä? Myönnetään syntyvälle lapselle jo raskausaikana ja 99-vuotiaaksi asti. Päättyy 100-vuotiaana. Myönnetään 0–85-vuotiaalle, päättyy 86-vuotiaana.

Arvostan jatkuvan matkavakuutuksen helppoutta: ei tarvitse joka reissua varten erikseen ostaa vakuutusta ja täytellä siihen liittyviä lomakkeita. Jatkuva vakuutus sopii hyvin myös äkkilähtöihin - osa matkavalmisteluista on jo hoidettu, kun vakuutusasiat ovat valmiiksi kunnossa.

Kristiina Helsinki

Matkahätäpalvelu auttaa ulkomailla, Pohjola Terveysmestari kotimaassa

Hätätapauksessa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. OP Vahinkoavusta löydät sinua lähellä olevat lääkärikumppanimme Suomessa ja ulkomailla.

Ulkomailla voit myös soittaa Eurooppalaisen matkahätäpalveluun, joka auttaa sinua löytämään luotettavan lääkärin tai sairaalan matkakohteestasi. Matkahätäpalvelun numerosta +358 102 530 011 saat apua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kotimaanmatkoilla saat sairauden tai tapaturman yllättäessä apua Pohjola Terveysmestari -palvelusta. Soita tai lähetä sovelluksella chat-viesti Pohjola Sairaalan asiantuntijalle, terveysmestarille, niin hän arvioi oireesi ja ohjaa sinut tarvittaessa suoraan oikeanlaiseen hoitoon. OP Vakuutuksen asiakkaille palvelu on maksuton.

Muista vakuuttaa myös matkatavarat

Matkavakuutukseen on hyvä liittää myös matkatavaravakuutus, joka tuo turvaa matkatavaroillesi kaikkialla maailmassa. Korvaamme esimerkiksi, jos matkalaukkusi myöhästyy, kamerasi rikkoontuu tai lompakkosi varastetaan. 

Matkatavaravakuutukseen kuuluvat aina myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkallasi ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Oikeusturvavakuutus taas auttaa riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä lakimiesavun kustannuksissa.

Aiotko kokeilla riskialttiita lajeja?

Matka on loistava tilaisuus kokea ja kokeilla uusia asioita. Matkavakuutus ei kuitenkaan automaattisesti kata esimerkiksi kilpaurheilua tai riskialttiita urheilulajeja, vaan siihen tarvitaan laajennus. Ota siis yhteyttä asiakaspalveluumme, jos aiot matkallasi harrastaa vaikkapa kamppailulajeja, laskuvarjohyppyä, laitesukellusta tai laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Mistä saan matkavakuutuskortin?

Jatkuvista matkustajavakuutuksista saat postitse kotiin matkavakuutuskortin. Mikäli kortti on kadonnut tai rikkoutunut, voit tilata uuden matkavakuutuskortin op.fi-palvelusta oman matkustajavakuutuksesi sivulta. Lähetämme sinulle uuden matkavakuutuskortin postitse kahden viikon kuluessa.

OP-mobiili on käytännöllinen myös matkoilla: löydät matkavakuutuskorttisi sähköisenä OP-mobiilista.

Määräaikaisissa matkustajavakuutuksissa vakuutuskirja käy todisteena voimassa olevasta matkustajavakuutuksesta.

Miten saan matkavakuutustodistuksen viisumia varten?

Matkavakuutustodistukseen ei tarvita viisumia varten vakuutusyhtiön leimaa eikä allekirjoitusta, joten voit tulostaa todistuksen heti vakuutusten verkkopalvelusta sivulta: Vakuutukset - Matkustajavakuutus - Tilaa matkavakuutustodistus viisumia varten. Vaihtoehtoisesti voit tilata sen postitettavaksi maksutta kotiosoitteeseesi.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

 • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
 • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen. Osuuspankit toimivat Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen asiamiehenä.