Vakuutussäästäminen

Sinä tiedät, mikä elämässäsi on tärkeää – vakuutussäästäminen voi auttaa sinua kohti tavoitettasi, halusitpa säästää eläkevuosia, maailmanympärysmatkaa tai läheisiäsi varten. Vakuutussäästäminen on säästämisen ja sijoittamisen muoto kuten rahastosäästäminen ja osakesijoittaminen.

Vakuutussäästäminen tarkoittaa, että voit valita yhden vakuutussopimuksen sisälle erilaisia sijoituskohteita, kuten rahastoja ja sijoituskoreja. Vakuutussopimuksen ansiosta voit vaihtaa sijoituskohteita vakuutuksen sisällä ilman veroseuraamuksia.

Tuotosta maksetaan pääomatuloveroa vasta säästöjen noston yhteydessä. Usein käytetään termiä vakuutuskuori, kun tarkoitetaan vakuutussäästämistä. Vakuutussäästäminen siis eroaa perinteisistä vakuutuksista, jossa vakuutusyhtiö korvaa vaikkapa tapaturman.

Kenelle vakuutussäästäminen sopii?

Vakuutussäästäminen sopii sekä kokeneille sijoittajille että säästämistä aloitteleville. Jos jokin alla olevista väittämistä tuntuu sopivan tilanteeseesi, voi vakuutussäästäminen olla hyvä vaihtoehto:

 • Suunnittelet säästäväsi vähintään kolme vuotta: vakuutussäästäminen on tarkoitettu pitkäaikaiseen säästämiseen, mutta voit nostaa säästöjäsi milloin tahansa.
 • Haluat säästää joustavasti: voit vaihtaa sijoituskohteita digipalvelussa maksutta niin usein kuin haluat. Tuottoa verotetaan vasta, kun nostat säästöjäsi.
 • Kun perintösuunnittelu on sinulle ajankohtaista: OP Sijoitusvakuutus on säästöhenkivakuutus, jonka avulla voit siirtää varallisuutta ilman testamenttia valitsemillesi edunsaajille.

Vakuutussäästämistä kahdella tapaa

Kun haluat ryhtyä vakuutussäästäjäksi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: OP Sijoitusvakuutus tai OP Säästösopimus. Voit aloittaa säästämisen halutessasi pienellä summalla ja säästää kuukausittain tai tehdä silloin tällöin yksittäisiä sijoituksia haluamallasi euromäärällä. Osuuspankin omistaja-asiakkaana vakuutussäästöt kerryttävät myös OP-bonuksia.*

Tuotteiden suurin ero on se, että OP Sijoitusvakuutuksessa valitset edunsaajan, jolle vakuutukseen säästämäsi varat maksetaan, kun säästöaika päättyy tai jos menehdyt. Sijoitusvakuutuksesta käytetäänkin usein myös termiä säästöhenkivakuutus. OP Säästösopimus puolestaan on kapitalisaatiosopimus, joka ei sisällä kuolintapausturvaa. Vakuutuksenottajan kuoltua OP Säästösopimus siirtyy sellaisenaan kuolinpesän omistukseen.

*Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia 1.4.2022 alkaen: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A.

OP Sijoitusvakuutus
OP Säästösopimus

Inspiraatiota ja oppia sijoittamiseen

Omistaja-asiakkaana säästäminen ja sijoittaminen kannattaa erityisesti, koska saat siihen erinomaisia etuja.

Edut rahasto- ja vakuutussäästämiseen:

 • Ostat ja myyt lähes kaikkia rahastoja ilman kuluja.*
 • Rahastoista ja vakuutussäästöistä kerrytät 0,35 % OP-bonuksia.** 
 • Aloitat vakuutussäästämisen maksutta. 
 • Vaihdat sijoituskohteita, teet lisäsijoituksia ja vaihdat maksu- ja sijoitussuunnitelmaa OP Sijoitusvakuutukseen ja OP Säästösopimukseen maksutta digipalveluissa.  

Edut osake- ja ETF-sijoittamiseen:

 • Avaat osakesäästötilin ja arvo-osuustilin maksutta.
 • Saat alennusta osakekaupoista ja 1 prosentin palkkiokaton kotimaisiin osakekauppoihin arvo-osuustilillä. Edut ovat voimassa digipalveluissa.
 • Saat osakesuositukset ja -analyysit maksutta käyttöösi.
 • Saat alennusta säästäjän ja sijoittajan palvelupaketeista:
  Osakesäästötili: 
  Säästäjä 0 €/kk (norm. 2,99 €/kk)
  Sijoittaja 9,99 €/kk (norm. 14,99 €/kk)
  Arvo-osuustili: 
  Säästäjä 0 €/kk (norm. 2,99 €/kk)
  Sijoittaja 0 €/kk (norm. 5,39 €/kk)

Muut edut:

 • Vain omistaja-asiakkaana voit sijoittaa Tuotto-osuuteen.

Varmista, että saat kaikki edut ja hyödyt käyttöösi:

*Seuraavista erikoissijoitusrahastoista veloitetaan normaalit kulut: OP-Palvelukiinteistöt, OP-Metsänomistaja, OP-Vuokratuotto, OP-Alternative Portfolio ja OP-Private Equity.

**OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin. OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -erikoissijoitusrahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista. Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A. Sijoitussidonnaiset vakuutukset kerryttävät OP-bonuksia, pois lukien yksilölliset sijoitusvakuutukset ja yksilölliset sijoitussopimukset.  

Voit kirjautua Vakuutussäästämisen digipalveluun oman pankkisi digipalvelutunnuksia käyttäen. Kirjautuminen tapahtuu kohdasta Kirjaudu sisään ja valitsemalle Muut tunnistustavat. Kirjautumisen jälkeen löydät eläke- ja säästöhenkivakuutukset Säästöt ja sijoitukset Vakuutussäästämisen osiosta.

Sijoituskohteiden avaintietoasiakirjat löydät Vakuutussäästämisen kurssit sivulta sijoituskohteiden tuotekorteista. Linkki Vakuutussäästämisen kurssit sivulle tässä.

 

OP Sijoitusvakuutus ja OP Säästösopimus ovat tarkoitettu osuuspankin omistaja-asiakkaille. Jos haluat aloittaa vakuutussäästämisen ja et ole vielä omistaja-asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi täällä.

Jos sinulla on jo OP Sijoitusvakuutus, voit tehdä lisäsijoituksen helposti ja nopeasti verkossa. Tee lisäsijoitus sijoitusvakuutukseesi

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit toimivat.