Säästöt ja sijoitukset

 

Tutustu myös
 

Sijoittamisen aloittaminen – miten aloitan sijoittamisen?

Mietitkö, miten aloittaa sijoittaminen? Sijoittamisen aloittaminen sujuu helpoiten, kun aloitat kuukausisäästäminen rahastoon. Meiltä löydät laajan valikoiman sijoittamiseen sopivia rahastoja, kuten osakerahastoja, indeksirahastoja ja vastuullisen sijoittamisen rahastoja.

Sijoittaminen rahastoihin

Rahastoissa varat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille. Voit löytää sinulle sopivat sijoittamisen vaihtoehdot vertailemalla tuottolaskurin avulla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia. 

Osakesijoittamisen aloittaminen

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottava sijoituskohde. Osakesijoittaminen sopii korkeaa tuottoa hakevalle sijoittajalle, jolla on osaamista, aikaa ja kiinnostusta hoitaa omia sijoituksiaan. Tuotto muodostuu sekä osakkeiden arvonnoususta että osingoista. Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvopaperisäilytyksen ja arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin.

Sijoittaminen osakesäästötilin kautta

Osakesäästötilin sisällä osakesäästäjät voivat ostaa ja myydä niin kotimaisia kuin ulkomaisia pörssilistattuja osakkeita sekä esimerkiksi First North -markkinapaikan osakkeita ilman välittömiä verovaikutuksia. Lue lisää osakesäästötilistä

Kiinteistösijoittaminen ja asuntosijoittaminen

Kun haluat hajauttaa sijoituksiasi kiinteistövarallisuuteen, onnistuu se helpoiten pienemmälläkin kertasummalla rahastojen kautta. Asuntorahaston ja kiinteistörahaston  tuotto muodostuu vuokratuotoista ja sijoituskohteiden markkina-arvon noususta.

Metsään sijoittaminen 

Metsärahasto  on erinomainen vaihtoehto varojen hajauttamiseksi osakkeiden ja korkosijoitusten ulkopuolelle. Rahastoon vois sijoittaa myös pienellä summalla, ja sen tuotto muodostuu puuston kasvusta ja puuvarannon arvon muutoksesta. 

Pitkäaikainen sijoittaminen

Pitkäaikainen sijoittaminen toimii parhaiten, kun sijoitusten tuotoilla ostetaan vuosien varrella lisää osakkeita  tai rahasto-osuuksia. Tällöin sijoittaja välttyy myymisestä johtuvista kuluista ja veroista ja pääsee hyötymään korkoa korolle -ilmiöstä.  

Sijoittaminen on omistaja-asiakkaalle edullista

Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat nyt melkein kaikkia rahastojamme ilman kuluja. Myös kaupankäynti osakkeilla ja muilla pörssilistatuilla arvopapereilla on omistaja-asiakkaille edullista OP:n sähköisissä itsepalvelukanavissa. Tutustu omistaja-asiakkaan rahanarvoisiin etuihin.

Opi sijoittamisen alkeet OP Sijoittajakoulussa

Kiinnostaako sijoittaminen, mutta et tiedä mistä aloittaa? OP Sijoittajakoulussa käydään läpi sijoittamisen perusteita selkokielellä. Opit muun muassa, miksi sijoittaminen kannattaa, kenelle osakesijoittaminen sopii ja miten omiin tavoitteisiin sopiva rahasto valitaan. Sijoittajakoulun jaksot löydät op.mediasta.

Tutustu uusimpiin osakesuosituksiimme 

Tutustu myös OP:n osaketutkimuksen uusimpiin osakesuosituksiin. OP:n Parhaat -suosituslistalta löydät aina parhaat ideat siitä, mitä kotimaista osaketta kannattaisi juuri nyt ostaa tai myydä. Osakesijoittamisen sivultamme löydät myös osakesuositukset ja tavoitehinnat

Tilaa sijoittamisesta kertova uutiskirje 

Koostamme kuukausittain ilmestyvään Sijoitusnäkymät-uutiskirjeeseemme kiinnostavia ja ajankohtaisia uutisia esimerkiksi sijoittamiseen ja markkinatilanteen muutoksiin liittyen. Tilaa Sijoitusnäkymät-uutiskirje täältä.