kuva_mies_toimistossa_tabletti

Vastuuvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Pyydä tarjous ja saat hinnan vastuuvakuutukselle.
1

Vahingonkorvausvelvollisuuden turvaksi

Selvitämme, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa. Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon.

2

Asiantuntijat apunasi

Sillä aikaa kun me hoidamme vahingonkorvausasian puolestasi, voit keskittyä yrityksesi ydinliiketoimintaan. 

3

Sopiva vastuuvakuutus yrityksellesi

Meiltä saat toimialallesi parhaiten soveltuvan vastuuvakuutusturvan. Tarvittaessa räätälöimme myös yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen.

Miksi yritykselle kannattaa ottaa vastuuvakuutus?

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaasi kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässäsi.

Korvausvelvollisuuden myötä yrityksellesi aiheutuu ylimääräisiä ja odottamattomia kuluja. Virheiden ja riitatilanteiden ennakointi on vaikeaa, joten yrittäjän vastuuvakuutukset ovat tärkeä turva kaikille yrityksille koosta riippumatta.

Yrityksen vastuuvakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa vahingoissa, otamme tilanteesi kokonaisvaltaisesti hoitoomme. Selvitämme kanssasi yhteistyössä, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.  Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon. Jos korvausvastuuta ei ole ja vahinkotapahtumaa koskeva korvauskysymys päätyy oikeuden käsiteltäväksi, hoidamme oikeudenkäynnin. Selvitys- ja vahingonhoitopalvelu sisältyy vakuutusmaksuun.

Kuinka se toimii

  Pyydä tarjous Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.
 
  Asian­tuntijamme ratkaisuehdotus Kartoitamme yhdessä yrityksesi riskit ja räätälöimme niihin sopivan vakuutusturvan.
 
  Sinä päätät jatkosta Tarjouksemme ei sido sinua, tutustu ja tee päätöksesi rauhassa.

Toiminnan vastuuvakuutus on yrityksen perusvakuutus

Mikä vastuuvakuutus on sopivin yrityksellesi? Yrityksesi riskit ja vakuutustarpeet riippuvat siitä, millaista toimintaa yrityksesi harjoittaa. Olipa toiminta mitä tahansa, yrityksesi tarvitsee perusturvakseen toiminnan vastuuvakuutuksen. Toiminnan vastuuvakuutus onkin eräänlainen perusvastuuvakuutus, joka soveltuu lähes kaikille toimialoille. Yrityksesi toiminnan laadusta riippuen voit tarvita lisäturvia, jotka laajentavat toiminnan vastuuvakuutuksen antamaa perusturvaa.

Toiminnan vastuuvakuutus kattaa yrityksesi toiminnassa ulkopuoliselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Esinevahinkoa voi olla esimerkiksi kiinteistön tai auton vaurioituminen, jolloin korvaamme esineen korjauskulut. Henkilövahinkona voidaan puolestaan korvata esimerkiksi liukastumisesta aiheutuneen rannemurtuman hoitokuluja ja ansionmenetystä. Yrityksen vastuuvakuutuksen korvaukset maksetaan vahingonkorvauslain määräysten mukaisesti.

Esimerkki korvatusta vahinko­tapauksesta

Katolta pudonnut lumi vauriotti auton kattoa

Teollisuushallin katolla olevat lumet olivat jääneet poistamatta eikä pääsyä hallin vieressä olevalle parkkipaikalle ollut estetty. Katolta putosi asiakkaan auton päälle lunta ja jäätä ja auton katto vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon vastuuvakuutuksesta.

Esimerkki korvatusta vahinko­tapauksesta

Asiakkaan päänahka vaurioitui kampaajan unohduksen seurauksena

Kampaaja unohti permanenttiaineen liian pitkäksi aikaa asiakkaan hiuksiin, minkä seurauksena asiakkaan päänahka vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon kampaajan vastuuvakuutuksesta.

Mitä vastuuvakuutus korvaa?

 • Toiminnan vastuuvakuutus on yrittäjän vastuuvakuutuksista yleisin ja se korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on lain mukaan korvausvastuussa.
 • Tuotevastuuvakuutus suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.
 • Konsulttivastuuvakuutus antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.
 • Varallisuusvastuuvakuutus taas tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.
 • Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus kattaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettuna olevan yhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen aiheuttaa.
 • Julkisyhteisön vastuuvakuutus kattaa kunnan vahingonkorvausvelvollisuutta, joka saattaa aiheutua virheistä tai laiminlyönneistä kunnan palveluissa kuten esimerkiksi liikenneväylien puhtaanapidossa, opetus- ja päiväkotitoiminnassa tai rakennusvalvonnassa.
 • Ympäristövahinkovakuutus on tarpeen, jos yrityksesi toimintaan liittyy olennainen ympäristövahingon vaara tai toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle.

Muistathan huolehtia myös yrityksen kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta  henkilöstöllesi. Käymme mielellämme vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun yrityksellesi. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta, niin kerromme, paljonko vastuuvakuutus maksaa yrityksellesi.

Toiminnan vastuuvakuutus on eräänlainen perusvastuuvakuutus, joka soveltuu lähes kaikille toimialoille. Tätä turvaa voi täydentää toimialaasi ja riskeihisi sopivilla lisäturvilla.

Arto Makkonen Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus
kuva_mies_piirtää
Omaisuusriskivakuutus ja Yritysvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
keskeytysvakuutus_tuotekortti
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.

Vastuuvakuutuksen hinta muodostuu esimerkiksi näistä tekijöistä:

 • yrityksen toimiala
 • maksettujen palkkojen määrä
 • valittu vakuutusmäärä ja omavastuu

Pyydä tarjous ja saat tarkemmat lisätiedot sekä hinnan vastuuvakuutukselle!

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla OP:n verkkopalvelutunnuksilla, yrityspalvelutunnuksilla tai muun pankin verkkopankkitunnuksilla.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.