kuva_mies_toimistossa_tabletti

Vastuuvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.
1

Vahingonkorvausvelvollisuuden turvaksi

Selvitämme, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa. Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon.

2

Asiantuntijat apunasi

Sillä aikaa kun me hoidamme vahingonkorvausasian puolestasi, voit keskittyä yrityksesi ydinliiketoimintaan. 

3

Sopiva vastuuvakuutus yrityksellesi

Meiltä saat toimialallesi parhaiten soveltuvan vastuuvakuutusturvan. Tarvittaessa räätälöimme myös yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen.

Miksi yritykselle kannattaa ottaa vastuuvakuutus?

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaasi kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässäsi.

Korvausvelvollisuuden myötä yrityksellesi aiheutuu ylimääräisiä ja odottamattomia kuluja. Virheiden ja riitatilanteiden ennakointi on vaikeaa, joten vastuuvakuutukset ovat tärkeä turva kaikille yrityksille koosta riippumatta.

Vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa vahingoissa, otamme tilanteesi kokonaisvaltaisesti hoitoomme. Selvitämme kanssasi yhteistyössä, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.  Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon. Jos korvausvastuuta ei ole ja vahinkotapahtumaa koskeva korvauskysymys päätyy oikeuden käsiteltäväksi, hoidamme oikeudenkäynnin. Selvitys- ja vahingonhoitopalvelu sisältyy vakuutusmaksuun.

Vastuuvakuutuksella voit hallita yrityksesi vahingonkorvausriskejä.
kuva_paketin_teippaaminen

Toiminnan vastuuvakuutus on yrityksen perusvakuutus

Yrityksesi riskit ja vakuutustarpeet riippuvat siitä, millaista toimintaa yrityksesi harjoittaa. Olipa toiminta mitä tahansa, yrityksesi tarvitsee perusturvakseen toiminnan vastuuvakuutuksen. Toiminnan vastuuvakuutus onkin eräänlainen perusvastuuvakuutus, joka soveltuu lähes kaikille toimialoille. Yrityksesi toiminnan laadusta riippuen voit tarvita lisäturvia, jotka laajentavat toiminnan vastuuvakuutuksen antamaa perusturvaa.

Toiminnan vastuuvakuutus kattaa yrityksesi toiminnassa ulkopuoliselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Esinevahinkoa voi olla esimerkiksi kiinteistön tai auton vaurioituminen, jolloin korvaamme esineen korjauskulut. Henkilövahinkona voidaan puolestaan korvata esimerkiksi liukastumisesta aiheutuneen rannemurtuman hoitokuluja ja ansionmenetystä. Vastuuvakuutuksen korvaukset maksetaan vahingonkorvauslain määräysten mukaisesti.

 • Esimerkki: Teollisuushallin katolla olevat lumet olivat jääneet poistamatta eikä pääsyä hallin vieressä olevalle parkkipaikalle ollut estetty. Katolta putosi asiakkaan auton päälle lunta ja jäätä ja auton katto vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon vastuuvakuutuksesta.
 • Esimerkki: Kampaaja unohti permanenttiaineen liian pitkäksi aikaa asiakkaan hiuksiin, minkä seurauksena asiakkaan päänahka vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon kampaajan vastuuvakuutuksesta. Mikäli kampaustyön lopputulos ei miellytä asiakasta, kyseessä ei ole henkilövahinko, eikä sitä korvata vastuuvakuutuksesta.

Valitse yrityksellesi tarpeelliset vastuuvakuutukset

 • Toiminnan vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on lain mukaan korvausvastuussa.
 • Tuotevastuuvakuutus suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.
 • Konsulttivastuuvakuutus antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.
 • Varallisuusvastuuvakuutus taas tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.
 • Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus kattaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettuna olevan yhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen aiheuttaa.
 • Julkisyhteisön vastuuvakuutus kattaa kunnan vahingonkorvausvelvollisuutta, joka saattaa aiheutua virheistä tai laiminlyönneistä kunnan palveluissa kuten esimerkiksi liikenneväylien puhtaanapidossa, opetus- ja päiväkotitoiminnassa, rakennusvalvonnassa tai kaavoituksessa.
 • Ympäristövahinkovakuutus on tarpeen, jos yrityksesi toimintaan liittyy olennainen ympäristövahingon vaara tai toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle. Lain mukaan vakuuttamisvelvollisuus koskee toiminnan harjoittajia, joilla on valtion ympäristöviranomaisen myöntämä ympäristölupa tai Tukesin myöntämä vaarallisen kemikaalin tai räjähteen käsittelyä tai varastointia koskeva lupa.

Toiminnan vastuuvakuutus on eräänlainen perusvastuuvakuutus, joka soveltuu lähes kaikille toimialoille. Tätä turvaa voi täydentää toimialaasi ja riskeihisi sopivilla lisäturvilla.

Arto Makkonen Vakuutuspäällikkö, OP

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla OP:n verkkopalvelutunnuksilla, yrityspalvelutunnuksilla tai muun pankin verkkopankkitunnuksilla.

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.