Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus on turva kuljettajalle ja menopelille. Jokainen liikenteessä käytettävä ajoneuvo on turvattava lakisääteisellä liikennevakuutuksella, joka korvaa vahinkotilanteessa henkilövahinkoja ja mahdollisen syyttömän osapuolen ajoneuvoon kohdistuneita vahinkoja. Lisäksi oma ajoneuvo kannattaa turvata kaskolla, joka antaa turvaa esimerkiksi ilkivallan, pysäköidessä sattuvan kolhun, moottorivian sekä tuulilasiin iskeytyvän kiven varalta. Voit räätälöidä turvat ajoneuvollesi sopivaksi. Tutustu vakuutuksiimme, laske hinta ja osta ajoneuvosi vakuutus helposti alta.

Autovakuutus henkilöautolle
HYÖDYNNÄ ETU
Autovakuutus henkilöautolle
Moottoripyörävakuutus

 

Muut ajoneuvovakuutukset

 

Pakettiauton vakuutus
Mopovakuutus
Asuntovaunun vakuutus tuo mielenrauhaa matkailuun
Matkailuauton vakuutus
Kuorma-auton vakuutus
Sähköauton vakuutus
Rekisteröimättömän ajoneuvon vakuutus
Sähköiset liikkumisvälineet
Mopoauton vakuutus
Asuntovaunun vakuutus
Museoajoneuvon vakuutus
Moottorikelkkailija talvisessa metsässä ja moottorikelkan vakuutus kunnossa.
Moottorikelkan vakuutus
Perävaunun vakuutus
Traktorimönkijän vakuutus
Traktorin vakuutus
Mönkijän vakuutus
Harrasteajoneuvon vakuutus

 

Paljonko ajoneuvovakuutus maksaa?

Ajoneuvovakuutuksen hinta riippuu muun muassa ajoneuvosi merkistä ja iästä, ajoneuvovakuutukseen valitsemistasi turvista, vuotuisista ajokilometreistäsi sekä ajohistoriallasi kerryttämästäsi vakuutuksen bonuksesta. Helpoiten ajoneuvovakuutuksen hinta selviää, kun valitset yltä haluamasi ajoneuvovakuutuksen, kerrot ajoneuvosi perustiedot ja valitset haluamasi turvat. Näiden tietojen perusteella pystymme laskemaan räätälöimäsi vakuutuksen alustavan hinnan. Tämän jälkeen voit halutessasi vielä muokata turvia ja omavastuita ajoneuvollesi sopivaksi ennen vakuutuksen ostamista verkossa. Valitse ajoneuvosi ja siirry laskemaan ajoneuvovakuutuksesi hinta yllä olevista painikkeista.

Voit tutustua laskurin toimintaan, sen laskemaan hintaan vaikuttaviin tekijöihin sekä vinkkimme vakuutuksen valinnassa hinnan lisäksi huomioitavista asioista alla olevalta sivulta.

Mikä on ajoneuvovakuutuksen bonus?

Ajoneuvovakuutuksen bonus on palkitsemisjärjestelmä, joka palkitsee kuskia turvallisesta ja vahingottomasta ajotavasta. Kun ajat vakuutuskauden, lähtökohtaisesti vuoden, ilman ajoneuvovakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa, bonustasosi nousee seuraavalle vakuutuskaudelle. Ansaitsemalla korkeamman bonuksen alennat seuraavan vakuutuskauden vakuutusmaksua. Pakollisella liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla on omat erilliset bonusjärjestelmät, joihin voit tutustua alla olevista linkeistä.

Termit tutuiksi: Autoturva-sopimus kaikille ajoneuvoille

Kun turvaat menopelisi Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutuksella, vakuutusturvastasi muodostuu Autoturva-sopimus. Sopimuksen nimeksi tulee Autoturva riippumatta siitä, minkälaisen ajoneuvon vakuutuksellasi turvaat tai mitä turvia vakuutukseesi valitset. On hyvä huomata, että samalle Autoturva-sopimuksellesi lisätään kaikki ajoneuvovakuutukset, joissa olet vakuutuksenottajana.

Ajoneuvovakuutusten vertailu ja kilpailutus

Ajoneuvovakuutuksien vertailu ja kilpailutus on suositeltavaa säännöllisin väliajoin. Vertailemalla ja kilpailuttamalla vakuutuksia varmistat, että löydät parhaan vaihtoehdon juuri omalle ajoneuvollesi. Vertaillessa on tärkeää kuitenkin pitää mielessä, että vakuutuksissa on muitakin eroja kuin hinta. Ajoneuvovakuutuksia vertaillessa onkin hyvä hinnan ohella tarkastella vakuutusten sisältämiä turvia, korvaavuuksia sekä sitä, minkälaista palvelua saat ajoneuvovahingon sattuessa.

Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutusten vertailu onnistuu helpoiten yllä olevista painikkeista, ja olemme vastikään tehneet henkilöauton ja moottoripyörän vakuutusten vertailusta entistä helpompaa. Voit halutessasi tutustua autovakuutuksen kilpailuttamiseen tarkemmin omalta artikkelilta.

Ajoneuvovakuutus yritykselle tai taksille

Jokainen ajoneuvo tarvitsee vakuutuksen. Meillä voit vakuuttaa oman ajoneuvosi ohella myös yrityksesi ajoneuvot. Tutustu, pyydä tarjous ja turvaa yrityksesi henkilö-, paketti- ja kuorma-autot sekä muut mahdolliset ajoneuvot kätevästi alla olevasta linkistä.

Saat meiltä myös ammattiliikenteelle suunnitellut A-Vakuutus-palvelut yritystoimintasi turvaamiseen. Olipa kyseessä sitten taksiyrittäjän, kuljetusyritysten, linja-autoalan, maarakennusyritysten, sairaankuljetuksen tai metsäkoneiden ja koneyrittäjien vakuuttamisesta, saat omaan toimintaasi sopivan ratkaisun. A-Vakuutus-palveluiden kokonaisuus kokoaa yhteen vuosien mittaan kertyneen ammattiliikenteen vakuuttamisen erikoisosaamisen.

Rekisteröinti ja liikennekäytöstäpoisto

Op.fi-palvelussa pääset vertailemaan ja räätälöimään ajoneuvollesi sopivan vakuutuksen. Ostettuasi vakuutuksen voit myös rekisteröidä ajoneuvon, minkä myötä ajoneuvosi on valmis käytettäväksi liikenteessä. Rekisteröinti onnistuu op.fi-palvelun ohella myös Trafin palvelussa, mistä tarvittava tieto välittyy meille.

Oletko ostamassa käytettyä autoa yksityiseltä? Kun hoidat yksityisten välisen autokaupan OP Sujuvat kaupat -palvelussa, voit kaupanteon yhteydessä myös rekisteröidä ja vakuuttaa autosi. 

Tutustu OP Sujuvat kaupat -palveluun

Jos käytät ajoneuvoasi vain osan kalenterivuodesta, voit op.fi-palvelussa tai Trafin palvelussa tehdä ajoneuvolle liikennekäytöstäpoiston sille ajalle, kun et käytä ajoneuvoa. Liikennekäytöstäpoistolla voit säästää ajoneuvokuluissa, sillä kyseiseltä ajalta et lähtökohtaisesti maksa ajoneuvoveroa. Kun olet turvannut ajoneuvosi liikennevakuutuksella, ei liikennekäytöstäpoiston ajalta veloiteta myöskään kyseistä vakuutusmaksua. Huomioithan kuitenkin, että Pohjola Vakuutuksen vakuutus esimerkiksi moottoripyörälle on valmiiksi vuodenaikahinnoiteltu, jolloin liikennekäytöstäpoistoa ei välttämättä tarvitse tehdä.

Pohjola Vahinkoapu apunasi ajoneuvovahingon sattuessa

Pohjola Vahinkoapu on haavereiden hakukone. Vahinkoavusta saat nopeasti toimintaohjeet, kun liikenteessä ryskyy. Kirjoita sivuston hakukenttään sattunut vahinko ja palvelu etsii ohjeet tilanteeseesi sekä tietoa ajoneuvovakuutuksen korvaavuudesta. Tiesitkö, että vahinkotilanteessa sinua palvelevat myös Pohjola Korjaamomestari ja muut korjaamokumppanimme? 

Tutustu Pohjola Vahinkoapuun

Veloitukseton Pohjola Korjaamomestari -palvelu käytössäsi

Kun sinulla on kaskon sisältävä Pohjola Autovakuutus, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Korjaamomestari -palvelun. Korjaamomestarit ovat Pohjola Vakuutuksen huolella valitsemia korjaamokumppaneita, joilta saat ammattitaitoista palvelua autovahingoissa ympäri Suomen. 

Autovahinkotilanteissa voit viedä autosi suoraan korjattavaksi lähimmälle Pohjola Korjaamomestari -toimipisteelle. Kun asioit korjaamomestarilla vahingon sattuessa, ei sinun tarvitse tehdä korvaushakemusta jälkikäteen – korjaamomestari hoitaa tämän puolestasi korjaamolla. Korjaamolla maksat vain omavastuun ja loppuosa laskutetaan Pohjola Vakuutukselta. 

Tutustu muihin liikkumisen palveluihimme