Ansök om eller beställ ett nytt betalkort

Behöver du ett nytt bankkort eller kreditkort? Jämför betalkortens funktioner, välj det kort som passar dig bäst och fyll i ansökan.

Vill du beställa ett nytt betalkort? Jämför och välj

Jämför funktionerna för olika betalkort och välj det kort som bäst motsvarar dina behov. Om du redan har OP:s betalkort kan du enkelt uppdatera det till ett mångsidigare bank- eller kreditkort. Du kan också ansluta K-Plussa till ditt kort och ändra kortets utseende. 
 
Du får det nya betalkortet inom 1–2 veckor från beställningen. 

Bank- och kreditkort i samma kort – för flexibel och trygg betalning 

OP Classic är ett säkert kort. Med det betalar du tryggt inköp till vardags, på resor och på nätet. Du kan ansöka om kredit enligt behov och betalningsförmåga från 2 000 euro upp till 20 000 euro Läs mer och ansök om OP Classic

OP Gold är ett behändigt val som ger förmåner. I kortet ingår bland annat två avgiftsfria besök i flygplatslounger per år, en omfattande reseförsäkring och en försäkring för biljetter till evenemang. Kreditgränsen är enligt behov och betalningsförmåga från 2 000 euro upp till 20 000 euro. Läs mer och ansök om OP Gold

OP Platinum är kung bland korten. Kortets tilläggstjänster ger ett täckande skydd och sparar tid. Kredit beviljas enligt behov och betalningsförmåga från 2 000 euro upp till 20 000 euro. Läs mer och ansök om OP Platinum

OP Duo är ett smart kreditkort för inköp på nätet och som reservkort. Det är utmärkt att ha både till vardags och på resor. Kredit enligt behov och betalningsförmåga 2 000–20 000 euro. Läs mer och ansök om OP Duo-kort

OP Classic för studerande. m du studerar vid en högskola eller ett universitet, får du ett OP Classic-kort med en kreditgräns på 2 000 euro utan krav på studiepoäng. Läs mer och ansök om OP Classic för studerande. Läs mer och ansök om OP Classic för studerande

 

Betalkort utan kredit

OP Debit är ett bankkort med vilket du kan betala också utomlands och på nätet. Det passar bra som kort till exempel för en ungdom som fyllt 15 år.Läs mer och ansök om OP Debit

OP Basic lämpar sig som första bankkort för barn som fyllt 7 år.  Med det kan man göra inköp i Finland, utomlands och på nätet. Det går inte att ansöka om kortet på nätet. Läs mer om att ansöka om kort för ett barn

 

Kreditkort - ett smart alternativ som reservkort

 
OP Duo är ett smart kort för inköp på nätet och som reservkort. Det är utmärkt att ha både till vardags och på resor i Finland och utomlands. Kredit beviljas enligt behov och betalningsförmåga 2 000–20 000 euro. 
 

Vill du beställa ett nytt kort i stället för ett gammalt?

Genom att logga in i tjänsten op.fi kan du själv beställa ett nytt kort i stället för ett bank- eller kreditkort som gått sönder. Samtidigt kan det vara bra att fundera på om du kanske behöver ett mångsidigare kort och jämföra olika alternativ. 

Om du ännu inte har K-Plussa-funktionen i ditt kort, kan du avgiftsfritt ansluta den när kortet förnyas. Då är kortbeställningen avgiftsfri. I annat fall tar vi för förnyandet av kortet ut en avgift i enlighet med tariffen.

Så här beställer du ett nytt kort:

  1. Gå till Mina kort och välj det kort som gått sönder. 
  2. Gå till kortets Inställningar och uppgifter. Skrolla ner till Beställ nytt kort och välj under det Beställ ett nytt kort i stället för ett som gått sönder. 
  3. Fyll i blanketten. 
  4. Färdigt! Du får kortet enligt ditt leveranssätt, hem eller till det kontor du valt. Kortets PIN-kod ändras inte.

 

Du kan också beställa ett förnyat kort genom att skicka ett meddelande i OP-mobilen eller i tjänsten op.fi eller att kontakta vår kundtjänst via chatten eller per telefon. 
 
Om kortet verkar helt men det ändå inte går att betala med det, kan du kontrollera och vid behov ändra säkerhetsgränserna för ditt kort. 

Logga in i tjänsten op.fi

När giltighetstiden för ditt betalkort löper ut, får du automatiskt ett nytt kort 

På kortets framsida ser du under kortets nummer när giltighetstiden för kortet löper ut i formen dd/åå. 
 
Du får automatiskt ett nytt kort i stället för det gamla kortet. Du behöver alltså inte själv beställa ett nytt kort. 
 
Det kan ändå vara bra att fundera på om du kanske behöver ett mångsidigare bank- eller kreditkort. Jämför olika alternativ och uppdatera ditt kort om det behövs. När du får ditt nya kort ska du komma ihåg att avsluta och förstöra ditt gamla kort så du inte onödigt betalar för två kort. 

Jämför korten och beställ ett nytt kort

Anslut avgiftsfritt K-Plussa till ditt betalkort 

Minska antalet kort i din plånbok och anslut K-Plussa till ditt kort. När Plussa-funktionen har anslutits till ditt betalkort, drar du nytta av alla K-Plussa-förmåner. 
 
Du kan avgiftsfritt ansluta Plussa-funktionen till alla OP:s kort. Samtidigt kan du avgiftsfritt byta färg på ditt kort. 

Anslut K-Plussa till ditt kort genom att logga in i tjänsten op.fi: 

  1. Logga in i tjänsten op.fi och välj där Mina kort. Om du använder OP-mobilen, ser du ditt kort på sidan Pengar.  
  2. Välj det kort till vilket du vill ansluta Plussa-funktionen.  
  3. Välj Anslut K-Plussa i kortinställningarna. I OP-mobilen får du fram inställningarna genom att trycka på ikonen för inställningar uppe på skärmen.
  4. Lägg till ditt personliga Plussa-nummer. Snabbast får du kortet genom att välja att det ska skickas hem till dig.   
  5. Färdigt! Du får ditt kort inom 1–2 veckor.  

Logga in i tjänsten op.fi

 

Kortet beviljas av OP Detaljkunder Abp.

Så här börjar du använda ditt nya kort
Ta i bruk ditt nya kort med fyra enkla steg. Läs mer!
Henkilö tekee luottorajan korotushakemusta puhelimella OP-mobiilissa.
Så här ändrar du själv kortets kreditgräns utan avgift
Du kan smidigt höja din kreditgräns i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen, gratis.
Vad är ett kreditkort?
Drar du full nytta av ditt kreditkort? Använder du det på ett fiffigt sätt? Läs hur kreditkortet fungerar.