Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Etelä-Savoon suunnitteilla uusi OP
 
 

Etelä-Savoon suunnitteilla uusi OP

26.6.2017

Viisi osuuspankkia suunnittelee yhdistymistä

Haukivuoren, Heinäveden, Hirvensalmen, Sulkavan ja Suur-Savon Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä OP Suur-Savoksi. Aiemmin mukana olleet Kerimäen ja Rantasalmen Osuuspankit eivät ole osallisena tässä suunnitelmassa. Viiden pankin yhdistymisen tavoitteena on turvata asiantunteva ja laadukas asiakaspalvelu myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

- Yhdistymissuunnitelmaa valmistelleiden viiden pankin hallitukset katsovat velvollisuudekseen rakentaa vastuullista, alueellista osuuspankkitoimintaa. Tavoitteena on palvelukyvyn, riskienhallinnan, tehokkuuden ja ennen kaikkea asiakkaiden tarpeiden pohjalta paras malli, kertoo OP Heinäveden hallituksen puheenjohtaja Mikko Korhonen.

Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään 20.9. kunkin pankin osuuskuntakokouksessa tai edustajistossa. Uuden pankin on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.4.2018.

- Kun asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, myös osuuspankkien on muututtava. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastaamaan yritysten rahoitustarpeisiin, sanoo OP Sulkavan hallituksen puheenjohtaja Juha Kiiskinen.

Paikallisuus säilyy

OP Suur-Savon kilpailukykyä parantaisi hallinnollisten tehtävien keskittäminen. Näin asiakaspalveluun vapautuisi enemmän aikaa ja sen laatuun voitaisiin panostaa entistä enemmän.

- Kaikkien yhdistyvien pankkien omistaja-asiakkaat siirtyisivät OP Suur-Savon omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, esimerkiksi tilinumerot säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi sanoo OP Haukivuoren hallituksen puheenjohtaja Markku Janhunen.

Suunnitelman mukaan neljän pankin henkilöstö siirtyisi uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi OP Suur-Savon nykyinen toimitusjohtaja Kari Manninen.

- OP Suur-Savo edistäisi toimialueensa taloudellista hyvinvointia tukemalla asiantuntijuudellaan sekä pankki- ja rahoituspalveluillaan alueella toimivia yrityksiä ja yrittäjiä. Voimien yhdistäminen mahdollistaisi myös suurempien yritysten rahoittamisen paikallisesti korostaa hallituksen puheenjohtaja Jukka Manninen OP Hirvensalmelta.

- Paikallisena toimijana meillä on velvollisuus kantaa huolta toimialueiden kehityksestä ja tulevaisuudesta. Osuuspankkien voima on aina ollut oman paikkakunnan tarpeiden tunteminen sekä teot oman alueen hyväksi. Näihin osuuspankkitoiminta perustuu myös jatkossa, lupaa hallituksen puheenjohtaja Seppo Kietäväinen OP Suur-Savosta.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja, Kari Manninen, OP Suur-Savo, puh. 044 302 1300

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön