Sisäänkirjautuminen

OP Ryhmä  >  OP Ryhmä  >  Osuuspankit  > Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2017
 
 

Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2017

2.8.2017

Parantuneet työllisyysluvut eivät vielä näy asuntokaupassa

Lounaismaan Osuuspankin vuoden ensimmäinen puolisko sujui tavoitteiden mukaisesti. Parantuneet työllisyysnäkymät eivät ainakaan vielä ole näkyneet toimialueellamme. Asuntokauppoja tehtiin 25 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuotena vastaavana ajankohtana. "Vahvistunut työmarkkina ja Varsinais-Suomen hyvä taloudellinen veto tulee jossakin vaiheessa näkymään positiivisesti myös meidän toimialueellamme. Nyt onkin hyvä aika vaihtaa asuntoa, korot ovat alhaalla ja asuntojen hinnatkin ovat maltillisia", kertoo toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen.

Asiakkaat suojaavat luottojansa korkojen nousulta

Uusia luottoja nostettiin alkuvuonna 128 miljoonaa euroa ja luottokanta yhteensä ml. OP-Asuntoluottopankin luotot 30.6. oli 1,3 miljardia euroa. Korkosuojausten määrä kasvoi lähes viisinkertaiseksi verrattuna vastaavaan aikaan vuotta aiemmin. "Vaikka lyhyet viitekorot ovat edelleen miinuksella, ovat pitkät korot jo nousseet ja niiden perusteella määräytyy korkosuojausten hinta. Nyt on oikea hetki suojata uudet ja vanhat luotot tulevalta korkojen nousulta", sanoo Hulkkonen.

Pankin talletukset vähenivät 0,4 prosenttia vuoden alusta. Rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat 3,2 prosenttia ja asiakasvarat yhteensä kasvoivat 0,7 prosenttia ja olivat kesäkuun lopussa ml. tuotto-osuudet yli 1,6 miljardia euroa. "Matala korkotaso on saanut asiakkaat etsimään tuottoa hieman riskillisemmistä sijoituskohteista", toteaa Hulkkonen.

Pankin liikevoitto oli 12,1 miljoonaa euroa alkuvuonna, kun se viime vuonna vastaavana ajankohtana oli 10,5 miljoonaa euroa. Pankin perusliiketoiminnan tulos oli edellisvuoden vuoden tasoa. Korkokate supistui 0,1 prosenttia ja palkkiotuotot 1,5 prosenttia. "Negatiiviset korot nakertavat pankkien korkokatetta, onneksi asiakkaat hyötyvät tilanteesta", toteaa Hulkkonen.

Pankin vakavaraisuus oli kesäkuun lopussa erittäin vahva 46,11 prosenttia ja omat varat olivat 245 miljoonaa euroa. "Kannattavuuden ja vakavaraisuuden merkitys korostuu nykyisenkaltaisessa sääntely-ympäristössä, erittäin vahva vakavaraisuutemme on tulevaisuuden keskeisimpiä kilpailukeinojamme", Hulkkonen toteaa.

 
Marraskuussa edustajiston vaalit

Lounaismaan Osuuspankki sai uusia omistaja-asiakkaita 1200 ja pankilla on nyt lähes 46 000 omistaja- asiakasta. Bonuksia heille maksettiin alkuvuonna 2,0 miljoonaa euroa ja tuotto-osuuksien korkoa heille maksettiin keväällä 3,0 miljoonaa euroa vuodelta 2016. Tulevissa edustajiston vaaleissa vaalikelpoisia ovat
30.6.2017 mennessä hyväksytyt omistaja-asiakkaat. Vaalien ehdokasasettelu alkaa 14.8. ja vaalin ajankohta on 6.-19.11.

Asiakkaiden asiointi muuttuu tällä hetkellä kovaa vauhtia. Verkkoneuvottelujen määrä on kasvanut merkittävästi alkuvuoden aikana. OPn palveluiden käyttö on mahdollista paikasta ja ajasta riippumatta jo nyt. Henkilöasiakkaiden kirjautumiset mobiilipalveluun kasvoivat alkuvuonna lähes 20 prosenttia.

Hiiop - lahja 100-vuotiaalle Suomelle

OPn lahja satavuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. OPn kaikkien työntekijöiden on mahdollista tänä vuonna tehdä päivä vapaaehtoistyötä työajallaan. OP on avannut vapaaehtoistyön välityssivuston www.hiiop100.fi, jonka avulla myös asiakkaamme voivat helposti löytää sopivan tavan tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Tavoitteena on, että OP Lounaismaan toimialueella saamme osaltamme aktivoitua ihmisiä tekemään paikallista vapaaehtoisuustyötä oman henkilökuntamme lisäksi.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen, p. 044 770 1201
varatoimitusjohtaja Jouni Hautala, p. 050 342 7658

 

Selaimesi ei käytä JavaScriptiä. OP-verkkopalvelu ei välttämättä toimi oikein.
Lue lisää ja ota JavaScript käyttöön